Doğal Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Pratik Yöntem

Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz ev yapımı doğal yüz maskesi, pek çok pahalı kozmetik bakım ürününden daha etkili olacaktır. Markaların hazır satılan maskelerinde çeşitli kimyasal bileşenler bulunduğundan bu ürünler cildinize dokunabilir.

Evde Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt tipinize uygun doğal bir sabun ve suyla her gün yüzünüzü temizlemeniz günlük bakımın temel şartıdır. Cilt bakım ürünlerinin doğru bir sıralamayla uygulanması önemlidir. Evde yüz bakımı yaparken öncelikle ince yapıdaki ürünleri, sonrasında yoğun yapıdaki ürünleri kullanmalısınız. Su bazlı ürünleri önce, yağ bazlı ürünleri sonra uygulamanız gerekir.

Cildinizi güzelce temizledikten sonra tonik ve serum uygulaması ile bakım yapmaya başlayabilirsiniz. Krem ve yağlı ürünleri en sona bırakmalısınız. Maskeleri ise tonik veya serumdan hemen önce, hafta bir iki kez uygulayabilirsiniz.

Yüz Maskelerinin Faydaları Nelerdir?

Yüz maskeleri, çok çeşitli cilt sorunlarına ve cilt tiplerine fayda sağlayacak şekilde hazırlanır. Örneğin; kömür maskeleri yağlı ve karma ciltler için harikadır, çünkü cildin yüzeyindeki fazla yağı ve kiri emmeye yardımcı olur. Badem sütü ve yulaf içeren maskeler ise kuru ve hassas ciltleri şımartmak için idealdir. Doğal maskelerin cildi rahatlatıcı ve tedavi edici bir etkisi vardır. Cildi temizler ve aydınlatır. Maske kullanımı, diğer tüm cilt bakım ürünlerinin performansını da arttırır.

Doğal Yüz Maskesi

Yüz maskeleri;

  • Cildi derinlemesine nemlendirir.
  • Fazla yağı ve kiri emer.
  • Gözenekleri açar ve temizler.
  • Yaşlanma belirtilerini en aza indirir.

Doğal Yüz Maskesi Tarifleri

Evde doğal yüz maskesi nasıl yapılır? Maske tariflerinde kullanılan malzemelerin çoğu evlerimizde bulunuyor. Kolay bulunabilen ve saniyeler içinde evde hazırlanabilen, en etkili yüz maskesi tariflerini sizlerle paylaşalım.

Kakaolu Nemlendirici Maske

Cildiniz için harikalar yaratacak 3 malzememiz var. Nemlendirici avokado, mükemmel bir antioksidan olan yatıştırıcı kakao ve antibakteriyel özelliğe sahip bal.

Avokadonun dörtte birini ezin. Üzerine birer yemek kaşığı kakao ve bal ekleyip hepsini karıştırın. Maskeyi temiz ve kuru cildinize sürüp 10 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla temizleyip nemlendirici sürün.

Ballı Portakallı Işıltı Veren Maske

Bal ve narenciyenin birleşimi, donuklaşan ciltlere daha parlak ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.

3 yemek kaşığı portakal suyunu bir fincanın dörtte biri kadar balla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze nazikçe sürüp 15 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla durulayıp nemlendiricinizi sürün.

Besleyici Bal Maskesi

Bal doğal bir antibakteriyeldir, sivilcelerle mücadele etmeye yardımcıdır. Aynı zamanda B vitaminleri bakımından zengin olduğu için akne tedavisinde kullanılır.

Bir fincan papatya çayını demlendikten sonra soğumaya bırakın. Küçük bir kapta bir yemek kaşığı bal ile bir çay kaşığı mayayı karıştırın. Tüm malzemeleri akıcı olmayacak bir kıvam alacak şekilde karıştırın. Yüzünüze ince bir tabaka halinde sürüp 20 dakika bekleyin. Yüzünüzü durulayıp hafifçe kuruladıktan sonra nemlendiricinizi sürün.

Zerdeçallı Parlaklık Veren Maske

Bu maske, bal ne kadar doğal olursa o kadar iyi sonuç veriyor. Bir tatlı kaşığı zerdeçal ve bir yemek kaşığı doğal balı karıştırdıktan sonra üzerine portakal suyu ilave ederek maskeye kıvam verebilirsiniz. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla maskeyi çıkarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir