Yumurta Akı Maskesi Nasıl Yapılır?

Yumurta Akı Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt sağlığına ve güzelliğine önem veren pek çok kişi, yumurta akı maskesi ile gerekli cilt bakımını yapmaktadır. Yemeklerin de büyük çoğunluğunda yer alan yumurta akı, saç ve cilt sağlığına faydalarıyla da ön plana çıkmaktadır. Özellikle doğal içerikli bakım ürünlerini kullanmayı tercih edenler, bu doğal maske sayesinde etkili bir bakım rutini oluşturabilir. Son yıllarda cilt bakım sektöründe popüler hale gelen yumurta akı, doğal maskelerin içeriğinde de karşımıza çıkmaktadır. Bitkisel malzemelerin bir araya gelmesi sonucu oluşan maskeler, cilt için sunduğu faydalarla herkesin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Peki, yumurta akı maskesi nasıl yapılır? Bu maskenin cilde faydaları nelerdir? Maskelerin uygulama sıklığı ve uygulama yöntemi ne şekildedir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların ayrıntılı cevabı… 

Yumurta Akı Maskesi Tarifleri

Hemen hemen bütün evlerin mutfağında bulunan yumurta akı, yararlı ve doğal maskelerin hazırlanmasında önemli bir görev üstlenir. Farklı birkaç malzeme daha eklenerek hazırlanan maskeler, uygulayanlar tarafından oldukça beğenilir. Genellikle 2-3 malzemenin karıştırılıp kıvamının oturtulması sonucu ortaya çıkan maskeler, düzenli kullanımda güçlü etkisini gösterir.

Cilt beyazlatıcı, yağ azaltıcı, sivilce iyileştirici, sıkılaştırıcı ve nemlendirici gibi çeşitli etkilere sahip maskeler; hem erkek hem kadınlar tarafından sıklıkla uygulanmaktadır. Pratik hazırlanış aşamaları ve uygun fiyatlı içeriği ile maskeler, çok sayıda kişinin ortak tercihi haline gelir. İşte cildinizi yeni baştan yaratacak doğal içeriğe sahip maske tarifleri!

Yumurta Akı Maskesi Tarifleri
Yumurta Akı Maskesi Tarifleri

Yumurta Akı ve Yumurta Kabuğu Maskesi

Bu maske, son dönemlerin en çok uygulanan tariflerinden biridir. Az malzemeyle kısa sürede hazırlanma imkanına sahip olan maske, cilt problemleriyle başı dertte olan kişiler için güvenilir bir çözüm yoludur.

Maske hazırlanırken ilk olarak kurumuş yumurta kabukları toplanır. Toplanan kabuklar, blenderden geçirilir. Bu sayede kabuklar, toz haline gelir. Toz halindeki kabukların üzerine 1 adet yumurta akı eklenir. Malzemeler güzelce karıştırılır. Elde edilen maske, bol suyla temizlenmiş cilde sürülür. 15 dakika bekledikten sonra maske, ılık su aracılığıyla yıkanır. Yıkama aşamasında nemlendirici etkili bir sabun kullanılması da mümkündür. İlk uygulamada dahi etkisini gösteren maske, uygulayanların vazgeçilmezi haline gelir. Maske uygulamasından beklenen verimi almak için haftada 1 kez yapmak yeterli olur. Gereğinden fazla ya da eksik yapılan uygulamalar, cilt üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle maske uygulamasının düzenli ve aralıklı biçimde yapılması gerekir.

Yumurta Akı, Bal ve Limon Maskesi

Yumurta akı, bal ve limon; ayrı ayrı cilde faydalı etkilere sahip doğal ürünlerdir. Bu 3 malzemenin bir araya geldiği maske, cildin yenilenmesi ve tazelenmesinde büyük bir rol oynar.

Maskeyi hazırlamak için öncelikle yumurta akı, sarısından ayrılır. Ayrılan yumurta akı, bir kap içerisine alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Malzemeler, güzelce karıştırılır. Karışımın cilde bir fırça yardımıyla sürülmesi önerilir. Cildin problemli bölgelerine sürülen maske, yaklaşık 10 dakika kadar ciltte bekletilir. Daha sonra ılık suyla durulanır. İçeriğindeki her bir ürün cilde birbirinden farklı etkiler sunan yumurta akı, bal ve limon maskesi; cilt temizliğine katkıda bulunur. Ciltteki tüm ölü derileri uzaklaştıran maske, aynı zamanda tıkalı gözeneklerin içini temizler. Bu sayede daha sıkı ve genç görünen bir cilde sahip olmanız kolaylaşır. Temiz ve kuru cilde yapılan maske uygulaması sonrasında ciltte kuruluk meydana gelebilir. Bundan dolayı uygulama sonra cilde nemlendirici ile bakım yapılması tavsiye edilir.

Yumurta Akı, Bal ve Limon Maskesi
Yumurta Akı, Bal ve Limon Maskesi

Akne Giderici Yumurta Akı İçeren Maske

Türkiye ve dünya genelinde pek çok kişi, akne problemine çözüm olarak yumurta akı maskesi seçeneklerine yönelir. Düzenli kullanımda akne sorununu büyük oranda ortadan kaldıran maske, uygulayanların hayatında önemli değişikliklere imza atar.

Maske için ilk adım, 1 adet yumurta beyazı temin etmektir. Yumurta beyazı, köpürene kadar çırpılır. Yağlı cilde sahip kişiler isteğe bağlı olarak maske içerisine birkaç damla limon ekleyebilir. Maske, tüm yüze eşit miktarda ve ince bir katman halinde dağıtılır. Maskenin kuruması için ciltte yaklaşık 15 dakika beklemesi gerekir. Bekleme süresi bittikten sonra yüz, ılık suyla durulanır. Etkili içeriğe sahip maskeden en yüksek verime ulaşabilmek için haftada 1 ya da 2 kez uygulamak gereklidir. 2’den fazla maske uygulaması, ciltte istenmeyen sağlık problemlerine yol açabilir. Bundan dolayı maske uygulamasında aşırıya kaçmamak oldukça önemlidir. Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Kırışıklık Yok Edici Maske

Kırışıklık, cildin daha yaşlı ve yıpranmış gözükmesine neden olan yaşlılık problemlerinden biridir. Bu nedenle kırışıklık yok edici yumurta akı maskesi, her dönem revaçtadır.

Bu maske için yalnızca 2 adet yumurta akı gerekir. 2 yumurta akı, köpürünceye kadar çırpılır. Köpüren yumurta akı, yüze dairesel masaj hareketleri eşliğinde dağıtılır. Maskenin kuruması için yaklaşık 30 dakika beklenir. Kuruyan maske, soğuk su aracılığıyla yüzden uzaklaştırılır. Yıkanan yüz, havluyla kurulanır. Kırışıklıklara karşı savaş açan maske, özellikle 35 yaş üstü kadınlar tarafından uygulanır. Ancak isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak her yaş grubundan kişinin maskeyi uygulaması mümkündür. Maske sayesinde bir yandan mevcut kırışıklıklar azaltılırken diğer yandan ilerde ortaya çıkabilecek kırışıklıkların oluşması önlenir.

Kırışıklık Yok Edici Maske
Kırışıklık Yok Edici Maske

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske

Yumurta akı, cilt gerginleştirici etkisiyle bilinir. Bundan ötürü yumurta akı içeren maskelerin gözenekleri sıkılaştırması beklenir. Gevşeyen gözenekleri sıkılaştıran maske, cildin daha genç ve gergin görünmesini sağlar.

Gözenek sıkılaştırıcı yumurta akı maskesi için 2 adet yumurta akı alınır. İçerisine yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı sirke ilave edilir. Elde edilen karışım, köpürene kadar güzelce çırpılır. Hazırlanan maske, parmak uçlarıyla yüze ve boyna uygulanır. Uygulama sırasında maskenin göz çevresine temas etmemesine önem verilir. Maske, yüzde 10-15 dakika bekletilir. Sonrasında soğuk suyla yıkanır. Maske uygulaması sonrasında yüzün havluyla kurulanması önerilir. Ayrıca nemlendirici krem sürmek, maskenin etkisini daha iyi görmenizi sağlar. Kolay uygulanan ve temizlenen maske, haftada 1 ya da 2 kez yüze sürülebilir.

Yumurta Akı Maskesi Faydaları

Doğal içerikli maskeler, faydaları ile herkesin dikkatini çeker. Ana bileşen olarak yumurta akı bulunduran maskeler, hem ciltte hem de saçta olumlu değişmeler ortaya koyar. Yumurta akı maskesi faydalarını aşağıdaki gibi açıklayabiliriz;

  • Hücrelerde yenilenme hızını artırır. Bu sayede ciltte yer alan gözeneklerin sıkılaşması sağlanır.
  • Yaşlanma karşıtı etkisiyle bilinir. Ciltte bulunan kırışıklıkların azaltılmasında önemli bir görev üstlenir.
  • Yağlı cilde sahip kişilerde sivilce, siyah nokta ve akne oluşumunu engeller. Böylece daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanız kolay hale gelir.
  • Cildin daha parlak ve beyaz görünmesine aracılık eder.
  • Cildin doğal pH ve nem dengesini korur.
  • Cilde ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral gibi bileşenleri sunar.
  • Saçların daha hızlı uzamasını mümkün kılar. Saçlarda ipeksi bir yumuşaklık oluşturur.
  • Saçlarda daha az yağ birikmesini sağlar.

Cilde ve saça faydaları sayesinde göze çarpan yumurta akı içerikli maskeler, etkili cilt bakım rutinlerinin favorisi olur. Siz de çok sayıdaki yumurta akı maskesi tariflerini inceleyebilir, cildinizi kısa sürede güzelleştirebilirsiniz.

Yumurta Akı Maskesi Faydaları
Yumurta Akı Maskesi Faydaları

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir