Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Yağlı cilde sahip pek çok kişi, yağlı ciltler için sivilce maskesi çeşitlerini düzenli şekilde uygular. Vücudun her bölgesine ortaya çıkabilen sivilceler, maskeler sayesinde kısa sürede yok edilir. Özellikle sivilce ve akneye meyilli yağlı cilde sahip kişiler, bu maskelerden sıklıkla faydalanır. Ergenlik dönemi başta olmak üzere hayatın her döneminde oluşan sivilceler, bitkisel içerikli maskeler aracılığıyla sorun olmaktan çıkar. Cilt bakım rutinlerinin büyük çoğunluğunda kendine değişmez bir yer edinen maskeler, son yıllarda daha da popüler hale gelmeyi başarır. Evde hazırlanma imkânı ve pratik uygulama şekli ile maskeler, uygulayanlar tarafından oldukça beğenilir. Güçlü etkisi sayesinde kısa zamanda ciltte olumlu değişiklikler ortaya koyan maskeler, hem kadın hem erkeklerin vazgeçilmez cilt bakım ürünleri arasına girer.

Peki, yağlı ciltler için sivilce maskesi nasıl yapılır? Bu maskelerin cilde faydaları nelerdir? Uygulama sırasında nelere dikkat edilmelidir? İşte maskeler ile ilgili işinize yarayabilecek tüm detaylar…

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Tarifleri

Sivilce ve aknelerin giderilmesinde görev alan maskeler, farklı ürünlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Maskeler aracılığıyla bitkisel ürünlerin cilt iyileştirici ve güzelleştirici etkisinden sonuna kadar faydalanılır. Maskelerin hazırlanması için pek çok evin mutfağında yer alan malzemeler kullanılır. Bu sayede tamamen doğal ve etkili bir cilt bakımı oluşturulur. Maskelerin uygulama sıklığı hazırlık aşamaları, kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterebilir.

Yeterli miktarda malzeme kullanımı ile cilde faydalı doğal maskelerin hazırlanması sağlanır. Evde kendi başınıza hazırlayabileceğiniz maskeler, cilde sunduğu avantajlarla farkını ortaya koyar. İşte yağlı ciltlerin sivilce problemine çözüm getirecek doğal maske tarifleri!

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Tarifleri
Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Tarifleri

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi – Limon ve Yumurta Akı Maskesi

Limon, asidik içeriği ile cilde fayda sunan bitkilerden biridir. Yumurta akıyla bir araya gelince limonun sivilceler için iyileştirici etkiye sahip olduğu görülür. Limon ve yumurta akı maskesi için yalnızca bu 2 malzeme yeterlidir. İlk olarak, yumurta kırılarak beyaz kısmı bir kâse içerisine alınır. Yumurta akı, güzelce çırpılır. Daha sonra 1 çay kaşığı limon kâseye eklenir. Oluşan maske, nemli cilde masaj hareketleri eşliğinde uygulanır. 10 dakika bekledikten sonra cilt, ılık suyla yıkanır. Maskenin asidik içeriği nedeniyle haftada 1 kereden fazla uygulanması önerilmez. Yağlı ciltler için sivilce maskesi seçenekleri arasında bulunan maske, düzenli uygulamada olumlu sonuçları sizler ile buluşturur.

Portakal Kabuğu, Bal ve Yoğurt Maskesi

Sivilcelerin iyileşmesinde oldukça büyük etkiye sahip maske, pek çok kişi tarafından sık sık uygulanır. Özellikle doğallığa önem veren kişiler, bitkisel içerikli maske ile aradığı güvenilir cilt bakımına kolayca sahip olur.

Maske için 3 adet portakal soyulur ve kabukları güzelce yıkanır. Kabuklar küp şeklinde doğranarak kuruyana kadar beklenir. Kuruma için kabukların yaklaşık 3 gün boyunca güneş altında bekletilmesi gerekir. Kuruyan kabuklar blenderdan geçirilerek toz haline getirilir. Elde edilen portakal tozundan 2 tatlı kaşığı alınır. 2 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı bal ile bir kâse içerisinde karıştırılır. Cilt, ılık suyla yıkandıktan sonra karışım yüze sürülür. 20-25 dakika maske ciltte kaldıktan sonra yüz, ılık suyla tekrar yıkanır. Maskeden temizlenen ciltte soğuk suyla ovalama sayesinde şok etkisi yaratılır. Bu maskeden istenilen sonuçlara ulaşmak için haftada maskeyi 2 kez uygulamak yeterli olacaktır.

Portakal Kabuğu, Bal ve Yoğurt Maskesi
Portakal Kabuğu, Bal ve Yoğurt Maskesi

Yoğurt ve Salatalık Maskesi

Yoğurt ve salatalık maskesi, sivilce kurutucu etkisiyle bilinir. Cildi ölü hücrelerden arındıran maske, sivilce ve diğer cilt lekelerinin yok edilmesinde oldukça etkili bir bakım ürünüdür. Tıkalı gözenekleri açarak cildi temizleyen maske, daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmanızı kolaylaştırır.

Maskenin ilk hazırlık aşamasında salatalık, ortadan ikiye kesilir. Kabuğu soyulmadan küp şeklinde dilimlenir. Küp şeklindeki salatalıklar blendera atılır. Krem kıvamına gelene kadar blenderda çekilir. Daha sonrasında salatalıklar ve 2 yemek kaşığı yoğurt, bir kâse içerisinde karıştırılır. Yüz, ılık suyla temizlendikten sonra maske sürülür. 25 dakika bekleme süresinin ardından maske, ciltten uzaklaştırılır. Yoğurt ve salatalık maskesinin haftada 2 kez uygulanması önerilir. Yağlı cilde sahip kişilerin maskenin etkisini tam anlamıyla görebilmek için 2 ay boyunca düzenli uygulama yapması gerekir.

Cilde faydaları saymakla bitmeyen yoğurt ve salatalık maskesi, yağlı ciltler için sivilce maskesi denildiğinde hemen akla gelir. Etkili içeriği sayesinde cildi anında güzelleştiren maske, Türkiye ve dünya genelinde çok sayıda kişinin işine yarar.

Yulaf ve Bal Maskesi

Son dönemlerin popüler cilt bakım ürünleri arasında yer alan yulaf ve bal maskesi, yağlı ciltlerdeki sivilce problemini büyük oranda çözer. Cildin daha pürüzsüz ve temiz olmasını mümkün kılan maske, aynı zamanda sivilce oluşumunu da engeller. Bir yandan mevcut sivilcelere karşı savaş açan maske, diğer yandan yeni sivilcelerin ortaya çıkışını durdurur.

Maske için gerekli malzemeler yoğurt, bal ve yulaftır. 1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı yulaf ve 1 çay kaşığı bal; bir kap içerisine alınır. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Elde edilen karışım parmakla alınarak cilde sürülür. Maske, ciltte 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra durulanarak cilt temizlenir. Yulaf ve bal maskesinin haftada 1 kez uygulanması tavsiye edilir. Yağlı cilde sahip kişilerin ortak problemi olan sivilcelere yönelik çözümler ortaya koyan maske, uygulayanların beğenisini kazanır. Sivilceleri kurutan yulaf ve bal maskesi, cildin nemlenerek daha yumuşak bir dokuya gelmesini sağlar.

Yulaf ve Bal Maskesi
Yulaf ve Bal Maskesi

Aloe Vera Sivilce Maskesi

Yüzdeki yağ oranını azaltarak yüzü gerginleştiren aloe vera maskesi, yağlı ciltler için sivilce maskesi çeşitleri arasında göze çarpar. Besleyici ve nemlendirici özellikleri de taşıyan maske, cildin rahatlamasına aracılık eder. Gözenekleri fazla yağdan arındıran aloe vera maskesi, cildin hava almasını sağlar.

Bu maske için ilk olarak 1 çorba kaşığı aloe vera jeli hazırlanır. İsteğe göre karışıma zerdeçal eklemesi yapılabilir. Elde edilen jel, yüze hafifçe sürülerek uygulanır. Jel, en az 20 dakika yüzde bekletilir. Bekleme süresi bittikten sonra yüzün iyice yıkanması gerekir. Aloe vera maskesinin haftada 1 kez uygulanması, ciltte etkilerini görmek için yeterli olur. Vitamin ve mineral açısından zengin bir içeriğe sahip maske, ciltteki iltihapların azaltılmasında önemli bir rol oynar.

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Faydaları

Cildinde fazla yağ problemi bulunan kişiler, yağlı ciltler için sivilce maskesi seçenekleri ile etkili bir cilt bakımına sahip olur. Cilde pek çok olumlu etkisi bulunan maskeler, sivilce ve akne gibi cilt lekelerine karşı cevap niteliğindedir. Bu maskelerin cilde sunduğu faydalar aşağıdaki gibidir;

  • Sivilce oluşumunu önleyerek sivilcelerin iyileşme süresini kısaltır.
  • Ciltteki fazla yağı uzaklaştırır.
  • Tıkanmış gözenekleri temizler.
  • Cilde doğal parlaklık ve canlılık katar.
  • Sivilce nedeniyle tahriş olan ve hassaslaşan cildi rahatlatır.
  • Sivilceleri kurutarak iyileştirir.
  • Cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Düzenli kullanımda sivilce problemine kalıcı çözüm getirebilir.
Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Faydaları
Yağlı Ciltler İçin Sivilce Maskesi Faydaları

Görüldüğü üzere, yağlı ciltlere yönelik geliştirilen maske tariflerinin cilde pek çok faydalı özelliği bulunur. Evde cilt bakımının ucuz ve pratik yolu olarak kabul edilen doğal maskeler, cilt sağlığını destekleyici yönü ile ön plana çıkar. Siz de yağlı ciltler için sivilce maskesi tariflerini inceleyerek beğendiğiniz tarifi kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca daha sonrasında Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir