Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Salatalık maskesi, kadınların güzel ve bakımlı bir cilde sahip olmak için sık sık başvurdukları yöntemler arasında yer almaktadır. Salatalığın yapısında barındırmış olduğu E vitamini sayesinde tam anlamıyla bir cilt dostu olarak insanların karşısına çıkmaktadır. Cilt bakımında son derece önemli bir yere sahip olan salatalık, cildinizi hem iyileştirmek hem de sağlıklı bir görünüme kavuşturmak adına fazlasıyla faydalıdır. Peki salatalık maskesi nasıl yapılır? Cilde sunduğu faydalar nelerdir? İşte pratik şekilde hazırlanan birkaç salatalık maskesi tarifi!

Sivilceleri Temizleyen Salatalık Maskesi

Bir yemek kaşığı bal, bir tane salatalık ve bir yemek kaşığı yulaf ezmesi ile hazırlanır. Salatalığı soyarak blender yardımı ile püre şekline getirin. Yulaf ezmesini güzel bir şekilde ezdikten sonra hazırladığınız pürenin içine ilave edin. Son olarak balı bu karışımın içine ekleyerek bir krem kıvamı elde edin. Hazırlamış olduğunuz salatalık maskesini kuru olan cildinize uygulayın. Ortalama 15 dakika civarı cildinizde bekletin. Bu maske sayesinde sivilcelere veda etmek son derece kolay olur.

Sivilceleri Temizleyen Salatalık Maskesi
Sivilceleri Temizleyen Salatalık Maskesi

Kırışıklıkları Gideren Salatalık Maskesi Yapımı

Bir tane salatalık ve bir yemek kaşığı aloe vera jeli ile hazırlanır. Cildinizde meydana gelen kırışıklıklara son vermek adına ve daha genç görünmek için bu maskeyi düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. İlk etapta salatalığı püre haline getirerek aloe vera jelini de bu pürenin içine ekleyerek karıştırın. Ortalama 30 dakika kadar cildinizde bekletin. Sonra bu karışımı temizlemek adına ılık su yardımı ile yüzünüzü güzelce yıkayabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulamanız sonucunda cildiniz eskiye oranla daha genç bir görünüme kavuşur. Aloe Vera Maskesi – Yüz ve Saç Bakımı başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Gözenek Temizleyici ve Arındırıcı Salatalık Maskesi

Bir tatlı kaşığı esmer şeker, bir tane salatalık, bir yemek kaşığı süt ve bir tatlı kaşığı bal ile hazırlanır. Salatalığın kabuğunu güzelce soyun. Sonra püre kıvamına getirin. Püre haline gelmiş olan salatalığın içerisine sütü, balı ve şekeri ilave edin. Güzel bir şekilde karıştırın. Bütün malzemelerden elde etmiş olduğunuz kremi cildinize güzelce uygulayın. Yaklaşık 15 dakika kadar bekleyin. Hazırlamış olduğunuz krem, cildinizi hem ölü derilerden hem kirden hem de yağdan arındırır. Temizleme aşamasında ise soğuk su kullanabilirsiniz. Haftada iki kez uygulama ile son derece iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Gözenek Temizleyici ve Arındırıcı Salatalık Maskesi

Besleyici Salatalık Maskesi

İki tatlı kaşığı yoğurt, iki tane salatalık ve bir çay kaşığı zeytinyağı ile hazırlanır. Salatalığın kabuğunu soyarak rendeleyin. Zeytinyağı ile yoğurdu rendelenmiş olan salatalığın üzerine ilave edin. Hazırlanan karışımı ortalama 15 dakika cildinizde bekletin. Maskeyi göz çevrenize de sürebilirsiniz. Bu sayede göz çevresindeki hücreler de yenilenmiş olur. Maskeyi temizleme aşamasında ise ılık su kullanılmasında herhangi bir mahsur yoktur. Bu maskeyi haftada bir kez olacak şekilde uyguladığınız zaman, cildinizdeki ölü hücreler temizlenir. Cildiniz nem kazanır. Yoğurt kuru ciltleri hem besler hem de canlılık katar.

Salatalık Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Salatalık maskesi sivilce benzeri cilt problemlerini sonlandırmak adına uygulanan ve süper etkilere sahip olan bir maskedir. Çünkü salatalık, bünyesinde cildi hem onaran hem de yenileyen maddeler barındırır. Salatalık maskesinin göz çevresinde ortaya çıkan morluklara karşı da iyileştirici etkileri vardır. Yorgun ve uykusuz gecelerin sonrasında salatalık maskesi yaparak hayalini kurduğunuz gibi canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Salatalık maskesi, pek çok cilt uzmanı tarafından önerilmektedir. Cildi onaran ve daha genç görünmenizi sağlayan cilt dostu tariflerin sayısı oldukça fazladır. Kimyasal maddelerden uzak salatalık maskeleri, sivilceleri kurutarak cildinizi temizler.

Salatalık Maskesinin Faydaları Nelerdir?
Salatalık Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir