Aloe Vera Maskesi – Yüz ve Saç Bakımı İçin Tarif

Aloe Vera Maskesi - Yüz ve Saç Bakımı İçin Tarif

Aloe vera maskesi, hem cilt hem de saç için son derece faydalıdır. Doğadan gelen mucizevi etkilere sahip olan aloe vera ile daha tanışmadıysanız bildiğiniz tüm yöntemleri kenara koyarak bu doğal güçle tanışmalısınız. Ayrıca çok sayıda ilaçta, bitkisel karışımlarda ya da kozmetik ürünlerde de son derece etkili olan aloe verayı kullanarak evde birbirinden farklı maske çeşitleri hazırlayabilirsiniz.

Sivilce, yağlanma, karartma, akne ya da lekelenme gibi durumların en önemli sebeplerinden biri cildin doğru tekniklerle ve düzenli şekilde temizlenmemesinden kaynaklanır. Her ne kadar günümüzde pek çok kozmetik ürün insanlara köklü değişimler vadetse de bütçenizi yormayacak ve cilt bakım rutinlerinizi daha keyifli hale getirecek alternatifler vardır. Peki aloe vera maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? İşte evde kolayca yapabileceğiniz birbirinden farklı aloe vera maskeleri!

Aloe Vera Maskesi Faydaları

Aloe vera maskesi pek çok açıdan faydalar sağlar. Bu faydalar kısaca şu şekilde liste haline getirilebilir;

  • Her türlü yanık, yaralanma ya da cilt tahrişi gibi durumlarda tek başına sorunlu bölgelere sürülüp kullanılabilir.
  • Yüksek oranlı olarak su ve mineral içerdiği için özellikle de olgun ciltlerde ortaya çıkan yıpranmışlık etkilerini tersine çevirir.
  • Sivilce ve aknelerin kurutarak giderilmesine katkı sağlar.
  • Sinek ve böceklerin ısırıklarında oluşan kaşıntı ile yanma hissini yok eder. Sahip olduğu anti bakteriyel etkiler sayesinde ısırılmış olan bölgenin üzerinde bakteri üremesine engel olur.
  • Kepeklerle savaşarak saçların daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Saçların kabarmasını önler. Bu sayede saçlar daha kolay şekil alır.
  • Kuru ve hasarlı ciltler için merhem görevi görür. Cildi derinlemesine nemlendirir.
Aloe Vera Maskesi Faydaları
Aloe Vera Maskesi Faydaları

Kuru Cilt Tipleri İçin Nemlendirici Aloe Vera Maskesi Tarifi

Söz konusu cilt için aloe vera maskesi tarifi ise kişilerin uygulayabilecekleri ilk yöntemler arasında yer alan bu üçlü özellikle de cildinde aşırı oranda kuruluk problemi yaşayan kişiler için önemli bir alternatif oluşturur. Bu nedenle de günümüzde cilt bakım rutinlerinde bu maske kendine çoğu zaman yer bulmayı başarır.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı aloe vera jeli
  • 6 yemek kaşığı salatalık suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

Bu maskenin yapımı son derece basittir. Bir kabın içine bütün malzemeleri aldıktan sonra Homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Daha sonra elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize güzel bir şekilde uygulayın. Ortalama 15 ile 20 dakika kadar bekletin. Sürenin sonunda cildinizi ılık su yardımıyla durulayın.

Kuru Cilt Tipleri İçin Nemlendirici Aloe Vera Maskesi Tarifi
Kuru Cilt Tipleri İçin Nemlendirici Aloe Vera Maskesi Tarifi

Kırışıklıkları Önleyen Aloe Vera Maskesinin Tarifi

Belirli bir yaşı geçtikten sonra etkilerini fazlasıyla gösteren kırışıklıklar sebebiyle pek çok kadın aynalardan kaçar. Son derece pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu maske ile kırışıklıklarınızı en alt seviyeye indirgeyebilirsiniz. Bu sayede de daha genç bir cilt yapısına sahip olabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tane aloe vera yaprağı (jel kısmı çıkarılmış olacak)
  • 1 tane limon suyu

Hazırlanışı:

Aloe veranın jelini bir kabın içine alıp üzerine limon suyunu ilave edin. Pürüzsüz bir hal alana kadar iyice karıştırın. Hem yüzünüzü hem de boyun bölgenizi güzel bir temizledikten sonra elde ettiğiniz karışımı uygulayın. Ortalama 15 dakika kadar bekletin. Maskeyi temiz cilde uygulamanız son derece önemlidir. Bu sürenin sonunda cildinizi ılık su yardımıyla yıkayın. Daha hızlı ve verimli sonuç almak isterseniz bu maskeyi her gün düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Hem Yağlı Hem de Akneye Meyilli Olan Ciltler İçin Aloe Vera Maskesinin Yapımı

Özellikle sıcak havalarda kişilerin cildinde parlama ve yağlanma gibi problemler ortaya çıkar. Aloe vera maskesi ile bu sorunlardan kurtulmak son derece kolaydır.

Malzemeler: 

  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tane aloe vera yaprağının jeli
  • 2 yemek kaşığı arpa unu

Hazırlanışı: 

Bir kabın içinde bütün malzemeleri macun kıvamı alana kadar güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinize yumuşak bir fırçayla uygulayın. Kuruyana kadar da bekletin. Kuruduktan sonra ise ılık su yardımıyla cildinizi tahriş etmeden güzel bir şekilde yıkayın.

Hem Yağlı Hem de Akneye Meyilli Olan Ciltler İçin Maske Yapımı
Hem Yağlı Hem de Akneye Meyilli Olan Ciltler İçin Aloe Vera Maskesinin Yapımı

Hassas Cilt Tipleri İçin Besleyici Aloe Vera Maskesi Yapımı

Cilt bakım rutininin en önemli sayılan adımı, cildin hem doğru hem de gerçek bir nemlendirme işleminin yapılmasıdır. Eğer kuru, aynı zamanda hassas bir cilt yapısına sahipseniz balın barındırdığı nemlendirici özelliğiyle beraber aloe veranın da iyileştirici gücünden faydalanarak son derece kısa bir zaman zarfı içerisinde daha nemli bir cilt yapısına kavuşabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yarım yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane jeli çıkarılmış aloe vera yaprağı

Hazırlanışı: 

Aloe vera ile balı bir kabın içinde iyice karıştırın. Eğer cildinizde aşırı kuruluk problemi varsa karışımın içine zeytinyağını da ilave edebilirsiniz. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze güzelce uygulayın. 15 dakika kadar bekletin. Sonrasında yüzünüzü ılık su yardımıyla durulayın.

Yorgun Cilt Yapıları İçin Canlandırıcı Aloe Vera Maskesi

Cilt bakımına ekstra olarak vakit ayırmayı seviyorsanız bu maskenin sayesinde bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ayrıca geceden sabaha kadar yenileyici etki sağlayan bir cilt bakım alternatif oluşturabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tane aloe vera yaprağının jeli
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 tane mango

Hazırlanışı:

Mangoyu ufak parçalar halinde doğradıktan sonra aloe vera jeli ile iyice karıştırın. Daha sonra içine limon suyunu da ilave edin. Güzel bir karıştırdıktan sonra maskeyi cildinize uygulayın. Ortalama 20 dakika kadar beklettikten sonra maskeyi soğuk su yardımıyla durulayın. Peeling etki olan bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Yorgun Cilt Yapıları İçin Canlandırıcı Aloe Vera Maskesi
Yorgun Cilt Yapıları İçin Canlandırıcı Aloe Vera Maskesi

Cilt Tonunu Eşitleyici Aloe Vera Maskesi

Günlük hayatınızda sıklıkla makyaj yapıyorsanız ve gün sonunda yüzünüzdeki makyajı temizledikten sonra cildinizin tonlarında farklılıklar gözünüze çarpıyorsa bu maske tarifini uygulayarak istediğiniz görüntüye kavuşabilirsiniz. Aynı zamanda gözenekli cilt yapıları için de bu maske oldukça idealdir.

Malzemeler:

  • Gül suyu
  • Aloe vera

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Sonra masaj hareketleri yaparak yüzünüze güzelce uygulayın. Sürdüğünüz karışımı 20 dakika kadar bekletin. Bu sürenin sonunda cildinizi soğuk su yardımıyla durulayın. Bu maske çeşidini haftada 2 ya da 3 kere uygulayabilirsiniz.

Kökten Uca Kadar Bakım Yapan Aloe Vera Saç Maskesi Tarifi

Tıpkı cilt gibi saçlar da olumsuz şartların sonucunda cansız düşer. Buna bağlı olarak da neme ihtiyaç duyar. Bu nedenle saçlara da tıpkı cilde olduğu gibi bakım yapılması gerekir. Aloe vera maskesi saçlarınız için gerekli olan vitaminleri karşılar. Bir yandan da beslenmesine ve köklerinden uçlarına kadar onarılmasına katkı sağlar. İsterseniz Aloe Vera Saç Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tane aloe vera yaprağının jeli

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri Homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Saçlarınızı da önceden temizleyin. Elde etmiş olduğunuz maskeyi saçlarınızın her yerine güzelce yedirerek sürün. Maskenin tamamen emilebilmesi için saç diplerine ve saç uçlarına masaj yapabilirsiniz. Maske uygulamasından sonra bir bone ile kapatıp yarım saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda saçlarınızı soğuk su yardımıyla iyice durulayın.

Kökten Uca Kadar Bakım Yapan Saç Maskesi Tarifi
Kökten Uca Kadar Bakım Yapan Aloe Vera Saç Maskesi Tarifi

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir