Aloe Vera Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe Vera Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe vera saç maskesi, özellikle son dönemlerde pek çok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Aloe vera bitkisi bütün dünya genelinde özellikle de kozmetik alanında sunmuş olduğu faydalarla gözde bitkiler arasında ilk sıralardadır. Hem güzelliğine hem de cilt bakımına fazlasıyla önem veren insanların kesinlikle adını duymuş olduğu Aloe vera bitkisi, içeriğinde yer alan akışkan jel sayesinde farklı bitkisel tedavi yöntemlerinde de tercih edilir. Cilt üzerinde ortaya çıkan olumlu etkileri son derece fazla olan Aloe vera bitkisi, saç derisine de iyi gelen bir bitkidir. Bu nedenle saç maskelerinde de sık sık kullanılmaktadır.

Aloe Vera Saç Maskesi

Kullanımı pratik, birçok derde etkili olan Aloe vera saç derilerini iyileştirirken, bir yandan da saçların hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Bünyesinde ise çok sayıda amino asitle proteolitik enzim barındırır. Peki aloe vera saç maskesi nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne sıklıkta uygulanmalıdır? İşte bu konu hakkında merak edilen bütün ayrıntılar ve farklı aloe vera maske tarifleri!

Saç nemlendirmesi, saç büyümesi, kepenklerin kontrolü ve saç dökülmelerini önlemek adına pek çok bileşen aloe verayla birleştirilebilir. En yaygın şekilde kullanılanlar arasında ise; hint yağı, yoğurt, yeşil çay, hindistan cevizi yağı ve papav bulunur. Aloe vera kafanızın derinizi ve saçlarınızın köklerini derinle bir şekilde temizler. Fazla sebum ve farklı saç bakım ürünlerinin saçınızda bırakmış olduğu kalıntılardan kurtulmanızı sağlar. Saçlarınızdaki dağınıklığı gidermek, saçlarınızın hem daha sağlıklı hem pürüzsüz hem de yumuşak görünmesini sağlar.

Aloe Vera Saç Maskesi
Aloe Vera Saç Maskesi

Yoğurt ile Aloe Vera Saç Maskesi Yapımı

2 yemek kaşığı aloe vera jeli ile 1 yemek kaşığı tam yağlı, şekersiz ve sade yoğurdu 2 yemek kaşığı balla güzel bir şekilde karıştırın. Karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Saçlarınızı ılık suyla durulayın. Ardından maskeyi hem saça hem de saç derisine masaj hareketleri yaparak uygulayın. Bu maskeyi saçınızda ortalama 15 ile 20 dakika arasında bekletin. Sonrasında da ılık suyla durulayın. Haftada bir defa tekrarlanması tavsiye edilir.

Papav ile Aloe Vera Saç Maskesinin Yapımı

3 çay kaşığı aloe jeli ve 4 yemek kaşığı papavın iç kısmını birleştirin. Pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar iyice karıştırın. Hem saçınızı hem de saç derinizi güzelce yıkayın. Ardından karışımı saç köklerinden saçlarınızın uç kısmına kadar uygulayın. Duş bonesiyle saçlarınızı güzel bir şekilde kapatın. 30 ile 40 dakika arasında maskeyi saçlarınızda bekletin. Sonrasında ılık suyla ve hafif bir şampuanla güzelce durulayın. Haftada bir defa tekrarlayabilirsiniz.

Papav ile Aloe Vera Saç Maskesinin Yapımı
Papav ile Aloe Vera Saç Maskesinin Yapımı

Bal ve Hindistan Cevizi Yağı ile Aloe Vera Saç Maskesinin Tarifi

Temiz bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı koyun. Yarı katı halde bir maske elde etmek için iyice karıştırın. Saçlarınızı ılık suyla güzelce yıkayın. Ardından maskeyi hem saç derisine hem de saça uygulayın. Saçınızı bir bone ile örtün. Ortalama bir saat kadar maskeyi saçınızda bekletin. Ardından da ılık su yardımıyla durulayın. Haftada bir defa tekrarladığınız zaman farkı kısa süre içerisinde görmeniz mümkündür.

Hint Yağı ile Aloe Vera Saç Maskesi Farkını Hissedin

Kase içerisine bir bardak aloe vera jeli ile 2 yemek kaşığı hint yağını koyun. Pürüzsüz şekilde bir maske oluşturmak adına onları güzelce karıştırın. Hem yağı hem de kiri temizlemek için saçlarınızı ılık su yardımıyla durulayın. Ardından da elde etmiş olduğunuz maskeyi saç köklerinden saç uçlarına kadar iyice uygulayın. Bir bone yardımıyla saçınızı örtün. Maskeyi gece boyunca saçlarınızda bırakın. Sabah ise hafif bir şampuanla ve ılık suyla güzelce durulayın. Haftada bir defa bu maskeyi tekrarlayın. Kısa süre içerisinde etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Hint Yağı ile Aloe Vera Saç Maskesi
Hint Yağı ile Aloe Vera Saç Maskesi

Aloe Vera Saç Maskesi Yararları Nelerdir?

  • Aloe vera, saç derisinde bulunan hasarlı hücrelerin onarılmasını sağlayan, onları iyileştiren ve yenilenmesine imkan tanıyan enzimler bakımından son derece zengindir.
  • Aloe vera jelinde yer alan proteolitik bileşenler sayesinde saç köklerinin büyümesi sağlanır. Böylece saçlar yeniden uzamaya başlar.
  • Aloe veranın saç kırılmalarını kontrol ettiği ve en aza indirdiği gözlenir. Buna bağlı olarak hem hacimli hem de kalın saçlara sahip olmanıza olanak sağlar.
  • Aloe veradan elde edilmiş olan jel, kafanın derisini rahatlatan ve kafa derisinde tahriş oranını azaltan anti-enflamatuar etkiler sunar.
  • Sahip olduğu antifungal ve antiviral özellikler sayesinde kepek sorunlarını tedavi eder. Saç dökülmelerini önler.
  • Aloe verada yer alan vitaminler, proteinler ve minerallerin de saç köklerini besleyerek saçların büyümesini ekstra hızlandırdığı gözlenmiştir.
  • Aloe vera içeriğindeki yüksek nem saçların bakımına, besin maddelerinin saçların içine hapsolmasına ve saçların aktif olarak nemli kalmasına yardımcı olur.

Aloe Vera Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir