Aloe Vera Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe vera yüz maskesi, doğal bir gençlik iksiri olarak tanımlayabileceğimiz aloe vera bitkisinden elde edilir. Belli başlı cilt problemlerine karşı en büyük silah olan yüz maskeleri, bitkisel içerikleri sayesinde cildi tamamen yeniler. Evde kolayca hazırlanan aloe vera maskeleri ile kendinizi yenilenmiş hissetmeye başlarsınız. Peki, bu bitkinin özellikleri ve faydaları nelerdir? Evde maskesi nasıl yapılır ve uygulanır?

Aloe Vera Nedir?

aloe vera
aloe vera

“Harika bitki” olarak tanımlanan Aloe vera, kısa saplı bir çalı bitkisidir. 500’den fazla çiçekli türe sahip bir bitki cinsidir. Kuzey Afrika’da kendiliğinden yetişir. Yaprakları bol miktarda su içerir, dik ve yoğundur. Bitkinin yapraklarından elde edilen jel, pek çok alanda kullanılır. Yüzyıllardır kullanılan ve son yıllarda her zamankinden daha popüler bir hale gelen bitkinin yapraklarından elde edilen Aloe Vera jeli, en popüler kozmetik ürünlerinden biridir. Günümüzde kozmetik ürünler, besin takviyeleri ve bitkisel ilaçlarda kullanılmaktadır. Mısır’da “Ölümsüzlük Bitkisi” olarak adlandırılmaktadır.

Aloe Veranın Cilde Faydaları Nelerdir?

Aloe veranın faydaları şunlardır;

  • Diş ve diş etlerini korur.
  • Kabızlık tedavisinde kullanılır.
  • Diyabet ve diyabetin neden olduğu sorunlara karşı etkilidir.
  • Antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
  • Ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korur.
  • Cildin hasar görmesini önler.
  • Depresyona ve hafıza sorunlarına iyi gelir.
  • Yaralara ve ikinci dereceden yanıklara iyi gelir.
  • Huzursuz bağırsak sendromunun tedavisinde kullanılır.

Aloe veranın cilde faydaları ise şunlardır;

Antioksidanlar, enzimler, A ve C vitaminlerini içeren bitkinin antiinflamatuar (iltihap giderici) özelliğe sahip olduğu da bilinir. Yanık, akne ve kuru ciltlerin tedavisinde kullanılır. Cildi pürüzsüzleştiren aloe veranın saf bir nemlendirici olduğu belirtilir.

  • Yanıklara,
  • Güneş ışınlarının zararlı etkilerine,
  • Kesik ve yaralara,
  • Kurumaya,
  • Uçuk, egzama, sedef ve iltihaplı akne gibi sorunlara karşı oldukça etkilidir.

Aloe Vera Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Akne gibi çeşitli cilt sorununu yaşayan kişiler evde aloe vera yüz maskesi hazırlayabilir. Farklı yüz maskesi tariflerini sizlerle paylaşalım.

Aloe Vera Yüz Maskesi

Ballı ve Tarçınlı Aloe Vera Maskesi

2 yemek kaşığı bal ile 1 yemek kaşığı saf aloe verayı karıştırın. Kıvamı, sürülmesi kolay olmalı, ancak akıcı olmamalıdır. Ardından çeyrek yemek kaşığı ölçüsünde tarçın ilave edin ve maskeyi yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü iyice durulayın.

Limonlu Aloe Vera Maskesi

Limon suyu, gözeneklerdeki bakterileri temizler. Yüzünüze tazelenmiş ve canlanmış bir görünüm verir. 2 yemek kaşığı saf aloe veraya yarım çay kaşığı limon suyu ekleyin. Maskeyi cildinize eşit şekilde uygulayıp 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı ile Aloe Vera Peelingi

Yaş Maya – Hindistan Cevizi Yağı Maskesi
Hindistan Cevizi Yağı

Yarım fincan Hindistan cevizi yağına yarım fincan beyaz şeker ekleyip iyice karıştırın. Üzerine 1/4 fincan kadar saf aloe vera jeli ekleyin. Peeling karışımını buzdolabında saklayabilirsiniz. Peelingi yüzünüze nazikçe ovalayarak sürün, ancak göz çevresine gelmemesine dikkat edin. Birkaç dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Çay Ağacı Yağı ve Aloe Veralı Cilt Temizleyici

Bir miktar aloe vera ile 2-3 damla çay ağacı yağını karıştırın. Karışımı yüzünüze uyguladıktan sonra sadece bir iki dakika bekleyin ve yüzünüzü durulayın. Çay ağacı yağı, akne ile savaşan bileşenlere sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir