Kahve Telvesi Maskesi Nasıl Yapılır? Tüm Faydaları!

Kahve Telvesi Maskesi Nasıl Yapılır?

Kahve telvesi maskesi, cilde sunmuş olduğu faydalardan dolayı özellikle kadınların ilgi odağı halindedir. Kökeni Habeşistan olarak bilinen kahve, ilk etapta Yemen’e daha sonra bütün Orta Doğu’ya yayılmıştır. Kendine özgü olan aroması sayesinde bütün dünyada en sevilen içecekler arasında yer almayı başarmaktadır. Türk toplumunda da fazlasıyla farklı ve özel bir yere sahip olan Türk kahvesi, gerek sabah keyiflerinin gerek dost sohbetlerinin gerekse de gün içinde verilen molaların en iyi yoldaşı olarak kabul edilir. Peki kahve telvesi nedir? Kahve telvesi maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Ne işe yarar? İşte konu hakkında merak edilen bütün ayrıntılar!

Kahve Telvesi Maskesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Dünya üzerinde telvesi ile beraber servis yapılan tek kahve çeşidi olarak bilinen Türk kahvesi, kendine özgü olan bir hazırlama tekniğine sahiptir. Su içinde erimeyen granüllü bir yapısı olan kahvenin dip kısmına çöken bölümüne ise telve adı verilir. Özel bir lezzete sahip olan bu kahve çeşidi gerek köpüğü gerek aroması gerekse kendine özgün sunumu ile adeta klasikleşmiş bir Türk geleneği olarak kabul edilir. Türk kahvesi telvesi, zaman içerisinde tüy dökücü özelliği başta olmak üzere cilt bakımından mutfak temizliğine kadar akla gelebilecek pek çok alanda da kullanılmaya başlanmıştır. Öyle ki günümüzde kahve telvesi kullanılarak yapılan maskeler son derece popülerdir.

Kahve Telvesi Maskesi Nedir? Nasıl Yapılır?
Kahve Telvesi Maskesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Kahve Telvesi Maskesi Tarifleri

Kahve telvesi tek başına yüze uygulanabilir. Onun dışında deneyebileceğiniz birkaç kahve telvesi maskesi çeşidi vardır;

  • Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ile hazırlanan bu maske son derece etkili cilt maskeleri arasında yer alır. Zeytinyağı ile Türk kahvesi güzelce karıştırarak göz çevresi haricinde bütün yüze uygulanır. Daha sonra da soğuk su yardımıyla durulanır.
  • Bir diğer kahve telvesi maskesi çeşidi için ise kahve telvesi ve Hindistan cevizi yağı kullanılır. Kahve telvesi aynı zamanda selülit tedavisi için de kullanılır. Kahve telvesi, ardıç yağı, Hindistan cevizi yağı ve badem ezmesi kullanarak hazırlanan bu karışım selülitli olan bölgelere sürülür. Masaj hareketleri yapılarak derinin altına iyice nüfuz etmesi sağlanır. Yağın sürülmüş olduğu bölgeyi streçle sararak egzersiz yapabilirsiniz. Sonrasında da ılık su ile duş alınır.

Kahve Telvesi Maskesi ile Saç Bakımı

Kahve telvesi ile kişiler saç boyama işlemi de yapabilirler. Saç kremi, lavanta yağı ve kahve telvesi kullanarak saçınızın rengini birkaç tona kadar koyulaştırabilirsiniz. Kahve telvesi, saçların dip kısımlarına peeling etkisi yapıp kan akışını daha hızlı bir hale getirir. Aynı zamanda saçları besleyerek daha kısa bir zaman zarfı içerisinde uzamasını sağlar.

Kahve Telvesi Maskesi ile Saç Bakımı

Kahve Telvesinin Faydaları Nelerdir?

  • Kandaki kolesterol düzeyinin dengede olmasını sağlayan Türk kahvesi, aşırı şekildeki dalgalanmaları önler. Bu sayede kalp hastalıklarına karşı da vücudu korur.
  • Kullanılacak olan ağrı kesici ilaçların sunduğu etkileri neredeyse %50 gibi bir oranda arttırır.
  • Sindirim sistemindeki çalışmayı düzenler. Aynı zamanda bağırsakların da çalışmasını hızlandırır.
  • Kahve telvesi ve karbonat kullanılıp hazırlanan karışım, düzenli şekilde banyo öncesinde vücuda sürülüp daha sonrasında yıkandığı zaman istenmeyen tüylerden kurtulmak daha kolay olur.
  • İçerisinde yer alan antioksidan bileşenler sayesinde toksin maddelerin vücuttan atılması daha kolay olur. Ayrıca kanser gibi son derece büyük problemlere karşı da koruyucu bir etki gösterir.
  • Hem dikkat arttırıcı hem de konsantrasyonu geliştirici bir etkiye sahip olan Türk kahvesi aynı zamanda zihin açar.
  • Baş ağrılarına da iyi gelen Türk kahvesi bununla beraber kemik ağrılarına da iyi gelir.
  • Granüllü bir yapıya sahip olan telve ile birlikte cilde peeling yapıldığı zaman cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlar.
  • Düzenli şekilde yapılan kahve telvesi maskesi sayesinde sivilce oluşumu engellenir.
  • Kahve telvesi aynı zamanda siyah noktaların oluşumunu önler.
  • Ciltteki nem seviyesi düzenlenir.
  • Kahve telvesi göz altı mor halkalarının ve göz altı şişliklerinin giderilmesi noktasında da son derece önemli bir rol oynar.
  • Kahve telvesi ciltteki sivilce izleri için de kullanılabilir. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman sivilce izlerini yok eder. Sivilce Kızarıklığı Nasıl Geçer? başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.
  • Kahve telvesi ile düzenli bir şekilde cilt bakımı yapıldığı zaman cilt hem daha parlak hem de daha canlı olur.

Kahve Telvesi Ne İşe Yarar?

  • Bardağın içerisine ilave edilen kahve telvesinin üzerine yerleştirilen mum, yakıldığı zaman evin bütün odalarına kahve kokusu yayılır. Odanızın havasını değiştirmek istediğiniz zaman kahve telvesine başvurabilirsiniz.
  • Nemli bir bez yardımıyla telveyi mobilyalarınızın yüzeylerine sürerek temizlediğiniz zaman mobilyalarınızın tam anlamıyla ışıl ışıl parladığını görebilirsiniz.
  • Ellerinizi kahve telvesiyle güzelce ovaladığınız zaman hem ellerinize sinmiş olan kötü kokuların gittiğini hem de ellerinizin daha yumuşak olduğunu görebilirsiniz.
  • İçilen kahvelerin telvelerini kurutarak boş bir kâse içine koyun. Bu kâseyi dondurucuya ya da buzdolabına yerleştirdiğiniz zaman buzdolabında ortaya çıkan kötü kokulara büyük oranda engel olabilirsiniz.
  • Kahve telvesinin çiçeklere de büyük oranda faydası vardır. Kahvenin telvelerini saksıların dip kısımlarına dökerek çiçekleriniz için gübre şeklinde kullanabilirsiniz. Telve, bitkilerin fidelerine nitrojen desteği sağlayıp daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyümelerini sağlar.
  • Telvelerin aşındırıcı ve asidik özelliği sayesinde yüzey temizleyici olarak da kullanabilirsiniz.
Kahve Telvesi Ne İşe Yarar?
Kahve Telvesi Ne İşe Yarar?

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir