Ayak Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Ayak Maskesi Nasıl Yapılır?

Ayak maskesi, hem erkeklerin hem de kadınların belirli periyotlarla kendilerine yaptıkları bakım rutinleri arasında yer almaktadır. Ayak maskeleri hem yumuşak hem de bakımlı ayaklara kısa bir zaman zarfı içerisinde kavuşabilmek adına hazırlanmış olan, aynı zamanda günümüzün en popüler bakım ürünlerinden biri olarak bilinir.

Ayak Maskesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde çok sayıda ayak maskesi markaları bulunmaktadır. Ancak pek çok insan hazır ürünleri satın almak yerine evde doğal yöntemlerle hazırlayabileceği maske çeşitlerini tercih eder. Ayak maskeleri, ayaklarda hem etkili hem de yoğun olarak bakım sağlamak amacıyla hazırlanır. Ayak maskelerini uygulamak biraz zaman alır. Fakat hızlı sonuç elde etmek isteyen kişiler için son derece için iyi bir alternatif olarak kabul edilir. Peki ayak maskesi nasıl yapılır? Ayak maskesinin sunmuş olduğu faydalar nelerdir? İşte bu konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar!

Ayak Maskesi Nasıl Yapılır?
Ayak Maskesi Nasıl Yapılır?

Rahatlatıcı Etkiye Sahip Ayak Banyosu Tarifi

Ayaklarınızı rahatlıkla koyabileceğiniz bir leğen içine bileklerinize kadar ılık su koyun. Suyun içerisine bir tane taze sıkılmış limon suyu, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı deniz tuzu ilave edin. Ayaklarınızı bu karışımın içinde ortalama 10 dakika boyunca tutun. Ardından da bir lif ile hafif şekilde ovarak ayaklarınızdaki ölü derilerden kurtulun. Bu banyonun ardından topuğunuzda meydana gelen sertleşmenin yok olduğunu görebilirsiniz.

Ağrı Kesici Ayak Banyosu Yapımı

Bir leğen içerisine ılık su koyun. Suyun oranı ayak bileğinizden biraz daha yukarıda olabilir. Bu suyun içine iki ya da üç yemek kaşığı deniz tuzu ilave edin. Ardından da iki su bardağı karbonat ekleyin. Ayaklarınızı bu suyun içinde ortalama 30 dakika kadar tutun. Sonrasında güzelce  kurulayın. Daha sonra nemlendirici bir krem sürün. Vücudunuzda enerjinin yenilenmiş olduğunu ve ayaklarınızdaki ağrıların gittiğini görebilirsiniz.

Ağrı Kesici Ayak Banyosu Yapımı
Ağrı Kesici Ayak Banyosu Yapımı

Naneli Ayak Maskesi Tarifi

Bir bardak toz şekeri büyük ebatlı bir kap içine boşaltın. Bir miktar hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağını yavaşça şekerin üstüne dökün. Hafif sulu olacak şekilde fakat taneli bir kıvam ortaya çıkana kadar karıştırın. Daha sonrasında birkaç damla nane yağı ilave edin. Elde etmiş olduğunuz peeling karışımını bir şişe içerisine koyarak banyoda bulundurun. Bu sayede sakin bir banyo sırasında ayaklarınızın ağrılarını dindirebilirsiniz. Ayrıca ölü derilerden kurtularak ayaklarınızı da nemlendirebilirsiniz.

Limonlu Ayak Maskesi Yapım Aşamaları

Maskeyi 2 su bardağı toz şeker, ¼ ya da ¾ bardak badem veya Hindistan cevizi yağı, 6 ile 8 damla limon yağı kullanımıyla hazırlanır. Şeker ile badem yağını bir kabın içine koyarak, ıslak kum kıvamı alıncaya kadar güzelce karıştırın. Üstüne dilediğiniz kadar limon yağı ilave edin. Ardından da maskeyi ayaklarınıza güzel bir şekilde sürün. Duşta ayaklarınızı yıkamadan önce ortalama 5 dakika kadar bekletin. Ayaklarınız adeta canlandırıcı etkileri olan bir spa masajından çıkmış gibi olacak.

Limonlu Ayak Maskesi Yapım Aşamaları

Çatlak Topuklara Sütlü Peeling Etkisi

Maskeyi 1 su bardağı süt, 5 su bardağı ılık su, 4 yemek kaşığı şeker ya da tuz, yarım su bardağı bebek yağı, koyu kıvama sahip nemlendirici ve çorap ile hazırlayabilirsiniz. Süt ile ve ılık suyu pedikür yaptığınız leğene ya da geniş bir kap içerisine boşaltıp ayaklarınızı içine sokun. Ortalama 5 ile 10 dakika kadar bekletin. Başka bir kap içerisinde bebek yağı ile şekeri ya da tuzu karıştırın. Yoğun bir macun kıvamı aldığı zaman dairesel şekilde hareketler yaparak masajla ayaklarınıza sürün. Sertleşmiş olan topuklarınızı ponza taşı yardımıyla ovarak yaptığınız işlemi bitirin. Sonrasında ayaklarınızı durulayarak kurulayın.

Ölü derilerden tam anlamıyla kurtulabilmek adına ayaklarınızı akne temizleme pedi ile de ovabilirsiniz. Sonra koyu kıvamlı nemlendirici ya da vazelini ayağınızın alt kısmına sürün. Üstüne hem kalın hem de rahat bir çorap giyip ayaklarınızı bir kaç saat kadar uzatın. Dilerseniz bu işlemleri yatmadan önce yaparak çorapla da uyuyabilirsiniz.

Ağrılı Ayaklar İçin Banyo Önerisi

Sıcak su, 2 yemek kaşığı sirke ve epsom tuzu ya da deniz tuzu ile güzel bir banyo hazırlayabilirsiniz. Sirke, hem iltihaplanmaları hem de yangıları azaltıp, yorgun ve ağrılı ayakların daha iyi hissetmelerini sağlar. Pedikür yaparken kullandığınız leğenin içini sıcak suyla doldurun. Sonra sirke ile bir avuç epsom tuzunu ya da deniz tuzunu da ilave ederek karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içine sokarak 20 dakika kadar bekleyin. Sonra aynı karışımı bir de soğuk suyla hazırlayın. Soğuk olarak hazırladığınız karışıma bir havlu sokun. Havluda biriken fazla suyu sıkıp sonra ayağınıza sarın. Canlandırıcı bir etki görmek için 5 dakika kadar bekletin. Ağrılı ayaklarınızı rahatlatmak adına bu işlemi gün içerisinde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

Ağrılı Ayaklar İçin Banyo Önerisi

Ayak Maskesi Faydaları Nelerdir?

Yıpranmış olan cilt dokusunun yenilenmesine imkan sunan ayak maskesi, aynı zamanda çatlamış olan topukların iyileştirilmesi gibi farklı etkiler de meydana getirir. Sertlemiş olan ve son derece hassas bir halde bulunan derinin yenilenmesine imkan sağlarken bir yandan da cilde yumuşaklık etkisi kazandırır. Cildin ölü derilerden arındırmasına etki eden bu maskeler, nemlendirici etkileriyle derinin hem yumuşamasına hem de yatışmasına yardımcı olur.

Bazı maske çeşitleri derinin tam anlamıyla soyulmasını sağlar. Bu şekilde de baştan sonra yenilenmesine destek olur. Vücudun bütün yükünü taşıyan ayaklara uygulanacak bakım sayesinde ayaklarda rahatlık etkileri meydana gelir. Ayak maskeleri, türlerine göre değişiklik gösterir. Bazı maske çeşitlerinin 1 saat tutulması gerekirken, bazı çeşitlerin gece boyu kalması gerekir. Her maskenin sunduğu etkiler farklıdır. Bu nedenle değişik şekillerde uygulanır. Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? başlıklı içeriğimizi de incelemenizi tavsiye ederiz.

Ayak Maskeleri Neden Kullanılır?

  • Ayak maskeleri ayakları yoğun bir şekilde nemlendirir.
  • Çatlamanın yer aldığı topukların beslenmesine ve onarılmasına yardımcı olur.
  • Ayak cildinde herhangi bir tahrişe neden olmadan soyarak bakım yapar.
  • Ayak cildini tam anlamıyla yumuşatır.
  • Ayaklar pürüzsüz bir görünür kazanır.
  • Ayaklarda farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan ağrı gibi durumların da önüne geçer.
Ayak Maskeleri Neden Kullanılır?
Ayak Maskeleri Neden Kullanılır?

Ayak Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Ayak derisinin yumuşak yapısını korumak ve ayak tırnaklarıyla alakalı sorun (koku, mantar ya da tırnak batması gibi) yaşamamak için bakım sırasında dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar vardır. Bu noktalar kısaca şu şekilde sıralanabilir;

  • Kişilerin ayak yapılarını doğru bir şekilde tanıması ve ayak yapılarına uygun olarak ayakkabı seçimi yapması gerekir.
  • Her gün mutlaka çorapların değiştirilmesi gerekir.
  • Pamuklu malzemeler kullanılarak üretilmiş olan çoraplar tercih edilmesi önerilir.
  • Eve gelindiği zaman ayaklar güzelce yıkanmalıdır. Ardından da iyice kurutulup nemlendirici bir krem sürülmesi önerilir.
  • Tırnak batıklarından kaçınmak adına tırnakların et kısmından hafif bir şekilde uzun kesilmesine özen gösterilmesi gerekir.
  • Tırnaklara sık sık oje sürülüyor ise, ojelerin tırnaklarda iki günden daha uzun bir süre bırakılmaması tavsiye edilir.
  • Ayaklarda sık sık terleme oluyor ise ve terleme oranı fazlaysa, terleme önleyici özelliğe sahip olan ürünlerin tercih edilmesi gerekir.
  • Ayaklarınızın sağlıklı ve bakımlı olması adına sık sık ayak bakımı yapılması ve bunun düzenli olması tavsiye edilir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir