Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Aspirin maskesi, uzunca bir süredir özellikle kadınların ilgi gösterdikleri cilt bakım tavsiyeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Güzellik sırları arasında uzun yıllardır yerini korumayı başaran bir malzeme olarak bilinen aspirin, hem cilt hem de saç için pek çok farklı alanda kullanılabilir. Peki aspirin maskesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Yazımızın devamında aspirin maskesine dair tüm detayları bulabilirsiniz.

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde aspirin, cildin üzerinde son derece olumlu etkiler bırakır. Bu sebeple de günümüzde çok sayıda farklı yüz maskesi tarifinin içerisinde kendine yer bulur. Aspirin, hem ulaşımı oldukça kolay bir malzeme olması ile hem de tariflerin pratik şekilde olması ile sık sık tercih edilir. Tarifler arasında kırışıklık, cilt lekeleri ve sivilceler için değişik aspirin maskesi tarifleri yer alır. Bu sayede tarif çeşitleri arasından cildiniz için en uygun olanı seçebilirsiniz.

Aspirin Maskesi Tarifleri
Aspirin Maskesi Tarifleri

Kullanımın öncesinde neden kullanıldığı, kimler tarafından kullanabileceği, kullanma şeklinin nasıl olduğu ve nelerle beraber kullanılabileceği gibi bilgilerin mutlaka öğrenilmesi gerekir. Aksi takdirde ciltte ya da saçta istenmeyen yönde etkiler gözlenebilir. Bu nedenle maske tariflerini uygulamadan önce doktora ya da eczacıya danışılması tavsiye edilir. Evde bulunan malzemelerle rahat bir şekilde yapabileceğiniz pek çok aspirin maskesi tarifi vardır. Bu tarifleri şöyle sıralayabiliriz:

Sivilceler İçin Aspirin Maskesi Tarifi

Ciltte bulunan fazla yağı azaltmanıza yardımcı olan aspirin sayesinde sivilce problemlerinizi çözmek de mümkün hâle gelir. Koruyucu tabakası bulunmayan dört ya da beş tane aspirin, bir ya da iki yemek kaşığı ılık su ve bal ya da yoğurt ile hazırlanır.

İlk etapta aspirinler ezilerek toz hâle getirilir. Sonra ılık su yardımıyla güzel bir şekilde karıştırılır. İsteğe bağlı diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Cilt üzerinde daha nemli bir etki bırakması için aspirin bal maskesi ya da yoğurt maskesi yapılması tavsiye edilir. Karışımı yüzünüze ince bir tabaka şeklinde sürün. 10 ile 15 dakika arasında bekletin. Maske kuruduğunda ılık su ile yavaşça yıkayın. Sonrasında da cildinizi güzelce kurulayın. Sonrasında ise yüzünüze yağlı olmayan özellikte bir cilt kremi uygulayın.

Kırışıklıklar İçin Aspirin Maskesinin Yapımı

Kadınların özellikle orta yaş dönemlerinden itibaren adeta savaş açtığı kırışıklar için tam anlamıyla doğal bir çözüm yolu bulmak isteyen kişiler için aspirin ile yapılan maske tercih edilebilir. Üç tane aspirin ve üç yemek kaşığı limon ile hazırlanır.

Hemen hemen her evde kolayca bulunan tek bir malzeme ile ve eczaneden hemen alabileceğiniz aspirin ile cildinizi gençleştirmek mümkündür. Ezilip limona yedireceğiniz ilaç karışımını, cildinize ince bir tabaka şeklinde uygulayın. Yapışkan tarzda bir kıvama gelen karışımı, 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yavaşça cildinizden temizleyin. Düzenli bir şekilde uygulandığı zaman ciltteki kırışıklıkların zamanla azaldığını görebilirsiniz.

Kırışıklıklar İçin Aspirin Maskesinin Yapımı
Kırışıklıklar İçin Aspirin Maskesinin Yapımı

Aspirin ve Soda Maskesi

Bir şişe soda ve iki ya da üç tane aspirinle rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu karışımın uygulanma şekli de aspirinin güzel bir şekilde ezilmesi ile başlar. Sonra soda ile iyice karıştırılır. Birazcık kıvam aldıktan sonra cildinize yavaşça uygulayın. Yaklaşık 10 ile 15 dakika kadar bekletin. Sonra ılık su ile iyice yıkanır. Tarif ile beraber cildin hem daha parlak hem de daha sorunsuz olarak görünmesi sağlanır.

Bacaklar İçin Aspirin Maskesinin Yapım Aşamaları

Ten pürüzsüzlüğü, özellikle de yaz aylarında büyük önem arz eder. Tam anlamıyla peeling etkisi sunan cilt maskeleri ile hem daha parlak hem de pürüzsüz bacaklara sahip olma şansı vardır. Beş ya da altı tane aspirin ve su ile pratik bir şekilde hazırlanır.

Aspirinler ezilip su ile iyice karıştırılır. Sonra bacaklara masaj hareketleri yaparak sürülür. Fakat, diğer bacak peeling çeşitlerinden daha farklı olarak bacaklara yapılan aspirin maskesi hemen yıkanmaz. Maskenin yaklaşık olarak 3 saat boyunca bekletilmesi gerekir. Bu sebeple de uygulanması, diğer maske çeşitlerine oranla biraz daha zordur. Düzenli uygulandığı zaman bacaklarda ortaya çıkan batıklardan, lekeli ve pürüzlü görüntüden kurtulmak kısa süre içerisinde mümkün olur.

Bacaklar İçin Aspirin Maskesinin Yapım Aşamaları

Saç İçin Aspirin Maskesi

Özellikler kadınlar için saçları büyük önem arz eder. Her kadın, saçlarının hem daha gür hem de daha parlak görünmesini arzu eder. Fakat, birtakım kimyasal uygulamalar, ısı ile uygulanmış olan işlemler, saç boyaları ve saç şampuanları, saçların yıpranmasına yol açar. Bu kuruluk ve yıpranmışlık durumunun önüne geçmek için aspirin maskesi uygulanabilir.

Bir kahve fincanı kekik yağı, bir tatlı kaşığı toz bira mayası, bir yemek kaşığı tatlı badem yağı ve dört tane aspirin ile hazırlanır. Bütün tariflerde olduğu gibi bu tarifte de aspirin güzel bir şekilde ezilip tüm malzemeler ile beraber karıştırılır. Daha sonrasında elde edilen karışım saç diplerine yedirilir. Ortalama 1 ile 2 saat kadar maske ile beklenir. Saç için yapılan aspirin maskesinin faydalarını kısa süre içerisinde görmek mümkün değildir. Sabırlı olmak ve düzenli bir şekilde haftada bir defa uygulama yapmak gerekir. Bu tarif ile beraber saçlardaki kepek problemleri çözülür. Saçlara derinlemesine bakım yapılır. Saç renginin sabit kalmasına imkan sağlanır. Saçlar eskisinden daha parlak bir görüntüye kavuşur. Aynı zamanda saç dökülmeleri önlenir. Ayrıca Saç Maskesi Önerileri | En İyi Saç Maskeleri başlıklı içeriğimizi de incelemek isteyebilirsiniz.

Aspirin Maskesi Cildi Beyazlatır Mı?

Aspirin maskelerinin; cilt üzerinde meydana gelen lekeleri yok etme, sivilceleri ya da sivilcelerin izlerini giderme, hem pürüzsüz hem de parlak bir cilt sunma ve saç problemlerinin pek çoğuna iyi gelme gibi çok sayıda yararları bulunur. Fakat, sivilce ya da lekeler için uygulanan aspirin maskelerinin cildi beyazlatmak adına olumlu yönde herhangi bir sonuç gözlenmemiştir. Bu sebeple direkt olarak cildi beyazlatmak adına bir maske arayan kişiler, aspirin maskeleri dışında, farklı maskeler denemelidir. Fakat cilt üzerinde yer alan lekelerin ya da sivilcelerin yok olması, pürüzsüz ve parlak bir cilt oluşumu sunduğu için aspirin maskesi kullanımından sonra daha beyaz bir cilt yapısına kavuşulmuş hissi ortaya çıkabilir.

Aspirin Maskesi Cildi Beyazlatır Mı?
Aspirin Maskesi Cildi Beyazlatır Mı?

Aspirin Maskesinin Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

  • Aspirin maskelerinin hem cilt hem de saç için uygulanan çeşitlerinin bilinen herhangi bir zararı yoktur. Fakat, alerjik yapıda ve çok hassas olan ciltler, yine de bir cilt doktoruna görünüp fikir alarak maske tariflerini uygulamalıdır.
  • Aspirin maskesi çeşitlerinin içermiş olduğu ilaç oranı da büyük önem arz eder. Yazılan miktardan daha yüksek oranda aspirin kullanmak, ortaya daha faydalı bir maskenin çıkmasını sağlamaz.
  • Aynı şekilde maskelerin belirtilmiş olan zaman aralıklarından daha şık bir şekilde uygulanması da sunacağı faydayı arttırmaz. Bunun tam tersi, olumlu etkilerin de yok olmasına sebep olur.
  • Maskeler, eğer yüzde fazla şekilde kızarıklık ya da kaşıntı oluşturursa kullanımı tekrarlanmamalıdır. Ayrıca maske uygulamanın sıklığı da azaltılmalıdır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir