Yıldız Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

yıldız taşı

Yapısal olarak yıldızı ve gökyüzünü andıran ve sıklıkla Güneş Taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Açık turuncu rengi ve simleriyle güzel bir görüntüye sahiptir. Parlak mikro kristaller barındıran, silisyum oksit bazlı bu taşın anlamı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bolluk ve neşe taşı olduğu gibi sağlığa faydası da çoktur. İşte, Yıldız taşı hakkında bilmeniz gerekenler!

Yıldız Taşı Faydaları Nelerdir?

yıldız taşı
Yıldız Taşı

Yıldız taşları: İhtiras, güç, enerji ve fiziksel hareketliliği sembolize eder. Vücuttaki negatif enerjiyi dışarı atar. Fiziksel anlamda kuvvet verir. Özgüven, cesaret, özsaygı, erkeksi enerji, kararlılık, odaklanma ve daha pek çok durumda etkilidir. Yıldız taşının faydaları şunlardır:

  • Hafızayı güçlendirir.
  • Kan dolaşım sistemini güçlendirir.
  • Olumlu enerjiler yayar.
  • Erken yaşlanmayı geciktirir.
  • Ağrı ve kramplara iyi gelir.
  • Cinsel gücü artırır.
  • Metabolizmayı düzenler.
  • İskelet sistemi sağlığını destekler.
  • Şişkinliğe iyi gelir.
  • Depresyon, stres, sinirlilik hallerine ve karanlık fobisine iyi gelir.
  • Enfeksiyona bağlı gelişen hastalıkları tedavi eder.
  • Romatizmaya iyi gelir.

Yıldız Taşının Özellikleri Nelerdir?

Yıldız taşları dünya genelinde pek çok kıtadan çıkarılmaktadır. ABD, Hindistan, Tayland, Rusya ve Büyük Sahra’da yatakları bulunur. Ateş elementini temsil eder. 5,5 sertlik derecesine sahip, opak ve mat bir taştır. Demir, bakır, silisyum, magnezyum, titanyum, alüminyum, manganez, toryum, krom, karbon ve kalsiyum minerallerinden oluşur. Taştan ziyade tortul bir kayaç türüdür. Bünyesinde feldspar ve kuvars bulunur.

Yıldız Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Yıldız taşlarının orijinali kendiliğinden simlidir ve doğal bir parlaklığa sahiptir. Kırmızıya çalan turuncu ve kahverengi gibi renklerde görülür. Ayrıca koyu yeşil, koyu mavi, koyu mor ve altın renklerinde de olabilir. Silisyum oksit içeren, mikro kristallerin ışıltısını yayan bu renkli taşların metalik bir görüntüsü vardır. Farklı türleri yoktur. Sadece renkleri değişebilir. ‘Goldstone’ ismiyle de bilinir.

Yıldız Takı ve Mücevher Modelleri

Yıldız taşları çakıl taşını andıran parlak ve sert görüntüsü sebebiyle pek çok üründe kullanılmaktadır. Takı çeşitlerine ağırbaşlı bir hava veren bu taşların genellikle siyah, kahverengi ve kırmızı renklerde üretilen takılarını görüyoruz. Yıldız taşı kolye modelleri zincir ve kolye ucu şeklinde takım halinde bulunabilir. Yıldız taşı bileklik modelleri günlük kullanıma oldukça uygun. Sıra sıra dizilen taşlarla yapılan takı çeşitleri çok beğeniliyor. Yıldız taşı küpe ve yüzük seçeneklerinde altın, gümüş, çelik, zirkonyum gibi ekstra malzemeler yer alabiliyor.

Yıldız Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Yıldız taşlarının gerçek olduğunu anlamak için yeşil, pembe, turuncu ve kahverengi tonlarında ve simli bir yapıda olup olmadığına bakılır. Sahte takılar ve taklit taşlar piyasada karşımıza çıkabilir. Orijinal doğal taş ürünleri satan yerlerden ve değerli taş takıların olduğu mücevher mağazalarından gerçeğini bulmak mümkündür. Yıldız taşları kristalli bir yapıya sahip olsa da, mücevher çeşitleri çok pahalı değildir. İşlenmemiş kütle taşların ve takıların fiyatı 30 lira civarından başlayarak ürünün kalitesine ve diğer bileşenlerine göre artar. El işi takılar, otantik süsler ve altın gibi mücevherlerde kullanıldığında fiyatlar 200 liradan başlamaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir