Vazelin Yüze Sürülür Mü? Cilt Bakımı ve Vazelin

vazelin yüze sürülür mü

Vazelin yüze sürülür mü sorusu, özellikle cilt bakımına önem gösteren ve periyodik bir şekilde cilt bakımı yapan kişiler tarafından merak edilir. Vazelin, hem cilt hem de yüz için tercih edilen bir üründür. Bu alanda kişilere sunduğu yararlarla ön plana çıkar. Fakat kullanım sırasında bazı detaylara dikkat etmekte fayda vardır. Vazelin, aslında son derece popüler olan bir petrol kölesi markasına verilen isimdir. Balmumu ve mineral karışımı yapısı sayesinde kolay bir şekilde yayılır. Ortalama 140 yıldan fazla bir süredir yanık, yara ya da cilt tahrişlerinde kullanılır. Ana maddesi ise petrol olarak bilinir. Tıpkı benzin ya da gazyağı gibi vazelin de son derece kaygan bir kıvama sahiptir. Ayrıca ince dokulu bir yapısı vardır. Nemlendirici olarak da kullanımı son derece popülerdir. Peki vazelin yüze sürülür mü? Vazelin faydaları nelerdir? Hangi alanlarda kullanılır? İşte bu konu hakkında merak ettiğiniz bütün detaylar! 

Vazelin Yüze Sürülür Mü? Vazelin Faydaları Nelerdir? 

Vazelin, hem cilt hem de yüz için son derece faydalı bir üründür. Aynı zamanda çok sayıda hastalık alanında da önemli bir kaynak olarak kabul edilir. Vazelin faydaları için şu şekilde bir listeleme yapmak mümkündür;

  • Cilt üzerindeki nemi hapsederek daha yumuşak bir yapıda olmasını sağlar. 
  • Makyaj temizlemeden kullanılır. 
  • Dudak çatlaklarının iyileşmesinde rol sahibi olur. 
  • Vücudun değişik bölgelerinde yer alan sıyrık ve kesiklerin iyileşmesi üzerinde etkilidir. 
  • Sedef hastalığı ve gül hastalığı için koruma kalkanı görevi görür. 
  • Kaşlara şekil verir. 
  • Güzel ve genç bir vücuda sahip olmanızı sağlar. 
  • İçerisinde yer alan özel mineraller sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir. 
  • Güneş yanıklarının iyileşmesi noktasında etkili olur. 
  • Kanayan bölgelerde, kanama durdurmak amacıyla tercih edilir. 
  • Göz altı morluklarında renk açılması olmasını sağlar. 
  • Bebeklerin poposuna oluşan pişikler üzerinde büyük oranda etkilidir. 
  • Saç boyama işlemi öncesinde kulak kenarı ve alın gibi bölgelere sürdüğünüz zaman boya lekesi oluşmaz. 
vazelin yüze sürülür mü
vazelin yüze sürülür mü

Vazelin Yüze Sürülür Mü? 

Ürünleri kullanmak isteyen pek çok kişi vazelin yüze sürülür mü diye merak eder. Teorik olarak araştırma yaptığınız zaman vazelinin yüze sürülmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını görebilirsiniz. Fakat cilt yapısı hassas olan kişilerin, ürünleri kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmaları gerekir. Cilt doktoruna sorduğunuz takdirde vazelini yüze sürebilirsiniz. Ancak yüz bölgesinde akne ya da sivilce gibi cilt problemleri bulunan kişilerin bu ürünleri kullanmamaları gerekir. Aksi takdirde sivilce ve akne oluşumu tekrardan tetiklenebilir. 

Vazelinin Zararları Var Mı? 

Vazelin yararları kadar zararları da pek çok insan tarafından araştırılan konulardan biridir. Zarar kısmı kesin olmamakla beraber olası ihtimaller olarak ifade edilir. Vazelin zararları hakkında şöyle bir bilgilendirme yapılabilir;

  • Vazelin, sadece cilt üzerinde oluşan nemi hapseder. Yani ürünü tek başına nemlendirici olarak kullanmak doğru değildir. 
  • Yüze kullanmanız durumunda nadir de olsa bazı alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Özellikle petrol ürünlerine karşı bir alerji durumunuz söz konusu ise ürünlerin kullanımından kaçınmanız daha doğru olur. 
  • Yapısı gereği ürünler cilt üzerinde tabak halinde kalır. Yani her ne kadar nemlendirici ya da sakinleştirici olarak kullanılsa dahi, tam anlamıyla cilde nüfuz etmez. 
  • Vazelin cilt üzerindeki nemle beraber kiri de kapatır. Bu sebeple ürünleri temiz cilde uygulamanız gerekir. 
vazelin yüze sürülür mü
vazelin yüze sürülür mü

Vazelin Yüze Sürülür Mü? Vazelinin Kaş ve Kirpik Bakımı Noktasındaki Etkisi

Makyaj yaparken kadınlar maskara, kirpik kıvırma cihazı ya da kaş boyası gibi ürünler kullanır. Bu ürünlerin kullanımı ise zaman içerisinde o bölgelerdeki kılların zayıflamasına neden olabilir. Hatta bir süre sonra o bölgede yer alan kıllarda dökülmeler dahi meydana gelebilir. Vazelin, özellikle son dönemlerinde kaş ve kirpik bakımında sık sık tercih edilir. Ürünleri kullanarak bu bölgelerdeki kılları nemlendirme şansınız oluşur. Bu sayede de kıllar esneklik kazanır. Fakat bu bölgeler göz çevresine son derece yakın olduğu için, kullanım sırasında kaliteli bir ürün tercih etmeniz gerekir. Vazelin uygulamasını haftada birkaç defa yapabilirsiniz. Kirpik uçlarına uygularken kulak çubuğundan yardım alabilirsiniz. Uygulamayı gündüz yaptığınız zaman sürekli göz açıp kapattığınız için, vazelinin gözünüze kaçma ihtimali oluşur. Bu sebeple vazelin bakımını gece yatmadan önce yapmanız tavsiye edilir. Vazelin yüze sürülür mü sorusu için verilecek yanıt ise doktor kontrolü dahilinde evet şeklinde olabilir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir