Sedef Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

sedef taşı

Sedef, tıpkı inci gibi istiridye ve midye gibi deniz canlılarının kabuğunda bulunur. Deniz ve okyanuslardan gelen bu özel taşlar oldukça serttir. Parlak ve zarif rengiyle büyüleyici görünür, bu sebeple takı ve aksesuarları süsler. Organik kökenli olan sedefler, tüm ülkelerde çıkarılmaktadır. Doğal taşların özellikleri büyük bir merak konusu oluyor. İşte, Sedef taşı hakkında tüm merak edilenler!

Sedef Taşı Faydaları Nelerdir?

"<yoastmark

Deniz ve okyanuslardan çıkarılan, organik kökenli bir taş olduğundan sağlığa pek çok faydası dokunmaktadır. Kimi türleri de karadan fosil kalıntısı olarak çıkarılmaktadır. Sedef taşları güç, bereket ve cesaret için kullanılır. Toprak enerjisini bedene iletir. Fiziksel rahatsızlıkları tedavi edebilir, zihinsel ve ruhsal sorunlara şifa olur. İşte, Sedef taşlarının faydaları;

  • Kansızlığa iyi gelir. Kan yapımına yardımcı olur.
  • Vücuttaki kötü enerjiyi ve elektriği atar.
  • Böbrek, bağırsak, karaciğer ve mide hastalıklarını iyileştirebilir.
  • Pozitif düşünmemizi sağlar.
  • Baş dönmesi, migren ve vertigo rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Cesaret ve güç kazandırır.
  • Zihni açar ve odaklanmayı sağlar.
  • Açık yaraların hızlıca kapanmasını sağlar.
  • Göz hastalıklarında koruyucu ve iyileştiricidir.
  • Üreme sağlığını destekler.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Cilt üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Sedef Taşının Özellikleri Nelerdir?

sedef taşı

Sertlik derecesi 3 ila 4 arasında olan bu taşlar, kendiliğinden parlak bir görünüme sahiptir. Bu sebeple takı ve süs eşyasında kullanılır. Karadan ve denizden çıkarılan türleri vardır. Antik çağlardan beri kullanılan Sedef, Çin, Hindistan, Mısır ve Sümer medeniyetlerinde şifalı özelliklerinden dolayı kıymetlidir. Mutluluk, bereket, para, başarı ve şans getirdiğine inanılır. Kırılgan ve hassas bir yapısı vardır.

Sedef Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Sedef, inciye çok benzer. Sedefli dediğimiz her nesnenin doğal bir parlaklığı olduğunu biliriz. Genellikle inci beyazı rengine sahip bu taşlar açık mavi, sarı, pembe, yeşil gibi tonlarda da görülebilir. Taş sedef türü beyaz renkli ve daha az parlaktır. Beyaz sedef diğerlerine göre daha düz ve çift kabukludur. Arusek türü tek kabukludur, mavi, yeşil ve pembe tonlarında olur. Çöp sedef ise koyu renklidir ve meneviş gibi desenlere sahiptir.

Sedef Takı ve Mücevher Modelleri

Sedef, faydalarını ve özelliklerini en net şekilde yansıtan doğal taşlardan biridir. Bu sebeple herhangi bir Sedef takısını gün boyu üzerimizde tutmamız önemlidir. Sedeften yapılan dekoratif objeleri başucumuzda tutarak enerjisinden faydalanabiliriz. Sedef taşı kolye, Sedef taşı bileklik, Sedef taşı yüzük ve Sedef taşı küpe modellerinde zarif inci ışıltısını yakalamak mümkündür. Bu taşlar farklı boyut ve şekillerde tasarlanıp, diğer taşlar ve değerli metallerle süslenerek takılarda yer almaktadır. En güzel Sedef takı örneklerinin görselleri makalemizde yer alıyor.

Sedef Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Günümüzde doğal taşlar ve değerli taşlar olarak anılan pek çok ürün kendi özel mağazalarında satışa sunuluyor. Sedef taşı fiyatları taşın orijinalliğine, kalitesine, kesimine, boyutuna ve kullanıldığı ürüne göre değişiyor. E-ticaret sitelerinde tespih, takı, mücevher, aksesuar ve süs eşyaları değişen fiyat aralığında satışa sunuluyor. Altın, gümüş, zirkonyum kaplamalı Sedef takılar ortalama 100 lira ve üzerinden başlıyor.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir