Saç Boyası Nasıl Akıtılır? Saç Boyası Akıtma

saç boyası nasıl akıtılır

Saç boyası nasıl akıtılır sorusu özellikle sık sık saçını boyayan kadınlar tarafından merak edilir. Saç boyandığı zaman her zaman istenen renk tonu elde edilemeyebilir. Böyle durumlarda da kadınlar, hayal kırıklığına uğrayabilirler. İstenen renk tonunun yakalanmaması durumunda kadınlar ilk etapta çözümü yeniden boyama işlemi yapmakta ararlar. Fakat bu çözüm her zaman etkili olmayabilir. Boyanın kendiliğinden akması için ise uzun bir zaman dilimi boyunca beklemek gerekir. Durum böyle olunca da yeni renk tonuna geçiş uzunca bir zaman alır. Kimyasal teknikler uygulayarak kısa süre içerisinde boyayı akıtmanız mümkündür. Ancak bu uygulama saçlarınıza ciddi derecede zarar verebilir. Bu nedenle doğal yollarla akıtma işlemini yapmak daha doğru olur. Bunun için pek çok kadın evde saç akıtma yöntemleri hakkında araştırma yapmaya başlarlar. Evde yapılan doğal yöntemler saçlara ciddi zararlar vermez. Bu sayede hem saçlarınızın yıpranmadan hem de kolay bir şekilde akıtma şansınız oluşur. Peki evde saç boyası nasıl akıtılır? Hangi yöntemler uygulanabilir? İşte merak ettiğiniz detaylar!  

Saç Boyası Nasıl Akıtılır? Evde Saç Boyası Akıtma Yöntemleri Nelerdir?

Saç boyasını akıtmak sanıldığı kadar aşırı zor ya da imkansız bir olay değildir. Ancak çok kolay bir olay olduğu da söylenemez. Yani bu süreç içerisinde kadınların son derece azimli olması gerekir. Fakat saç yapısına, boya rengine ve uyguladığını tekniğe göre sürede değişiklikler olabilir. Bu nedenle akıtma süresi içinde sabırlı davranılması gerekir. Saç yapısı oldukça hassastır. Dolayısıyla yoğun işlemler yapmak uzun vadeli hataların ortaya çıkmasına neden olabilir. Sonrasında ise saçlarınızı tekrardan sağlıklı görünüme kavuşturmak çok daha zor olur. Ama evde kendi başınıza yaptığınız doğal yöntemlerle bu sorunu kısa süre içerisinde çözebilirsiniz. Tabii yöntemleri uygularken da son derece hassas davranmak gerekir. Saç boyası akıtmak için uygulanan yöntemleri kısaca şu şekilde bir listeleme yapmak mümkündür; 

  • Maya ile akıtmak 
  • Karbonat ile akıtmak  
  • Limon suyu ile akıtmak 
  • C vitamini ile akıtmak  
  • Kepek şampuanı ile akıtmak 
  • Beyaz sabun ile akıtmak  

Saç Boyası Nasıl Akıtılır? – Maya İle Saç Boyası Akıtmak

Maya maskesi yaparak boya akıtmanız mümkündür. Üstelik bu maskeyi yapan kişilerin çoğu elde ettiği sonuçtan memnun kalmaktadır. Maskeyi hazırlarken saçınızın uzunluğunu göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Eğer saçınızın boyu uzunsa maske içine bir yemek kaşığı maya koymanız gerekir. Kısa ya da orta boylu saçlarla bir tatlı kaşığı maya yeterli olur. Yaş mayayı bir miktar suyla karıştırıp maskeyi hazırlayabilirsiniz. Saçınıza uygularken masaj hareketleri yapabilirsiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra 15 dakika kadar bekleyip saçınızı durulamanız gerekir.  

Karbonat İle Saç Boyası Akıtmak

Saç boyası nasıl akıtılır sorusuna verilecek yanıtlardan biri de karbonattır. Karbonat uygulaması hem pratik hem de doğal bir yöntemdir. Şampuanınıza üç çay kaşığı karbonat ilave ederek yıkayabilirsiniz. Yıkama işleminden sonra durulama faslına geçmek için on beş dakika kadar beklemeniz tavsiye edilir. Son derece doğal olan bu yöntemde saçınız zarar görmez.  

Saç Boyası Nasıl Akıtılır – Limon Suyu İle Akıtmak

İçeriğinde asit olması sebebiyle limon da boya akıtırken tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Akıtma uygulamasını yapmak için limon suyunu saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat kadar bekletmeniz gerekir. Ardından güzelce duruladıktan sonra açılma işlemi başarıyla gerçekleşmiş olur.  

C Vitamini İle Akıtma İşlemi Yapmak

C vitamini hem boya akıtmak hem de renk açmak için ideal yöntemler arasında yer alır. Eczaneden satın almış olduğunuz C vitamini kapsüllerinin 10 ya da 15 tanesini iyice ezmeniz gerekir. Ardından kapsüllerin içine bir miktar kepek şampuanı koymalısınız. Hepsini karıştırıp saçınızın her yerine güzelce yedirmeniz gerekir. Ortalama 45 dakika ya da bir saat kadar beklettikten sonra güzelce yıkayın.  

Kepek Şampuanı Kullanarak Boya Akıtmak

Kepeği önleyen her şampuanla bu işlemi yapmanız doğru olmaz. Kepeği gerçekten önlediğinden emin olduğunuz bir şampuanla saçınızı yıkayıp ardından durulayın. Bunu periyodik olarak yaptığınız zaman bir süre sonra boyanız akmış olur.  

Beyaz Sabun İle Saç Boyası Akıtmak

Saç boyası nasıl akıtılır şeklinde bir araştırma yaptığınız zaman beyaz sabn yöntemi mutlaka karşınıza çıkar. İşlemi yaparken tercih edeceğiniz beyaz sabunun aynı zamanda saç boyası silici özelliğine sahip olması gerekir. Her uygulamanın öncesinden saçlarınızı kremlemeniz tavsiye edilir. İşlemi yaparken saçlarınızı güzelce köpürtüp bir süre bekleyin. Ardından güzelce durulayın.  

Siyah Saç Boyası Akıtmak

Siyah saç boyası akıtmak son derece zorlu bir işlemdir. Saçlarınızın zarar görmemesi adına biraz hassas davranmanız gerekir. Bunun için üç tane limon kabuğunu rendeleyin. Ardından iki bardak su içinde kaynatın. Soğuduktan sonra bir saat kadar bekletmeniz gerekir. Ardından da ılık su ile durulamalısınız. İki hafta aralıkla bu maskeyi uygulayarak saçlarınızdaki siyah boyayı akıtabilirsiniz. Saç boyası nasıl akıtılır sorusu için uygulanacak yöntemleri doğru yaptığınız sürece istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir