Ruşur Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaşan doğal ve organik ürünler, birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Bu ürünler, doğada bulundukları en yalın halleriyle karşımıza çıkabiliyor. Doğal taşlar pek çok türe sahip ve birçoğu takı, mücevher ya da süs eşyalarında kullanılıyor. Bazı doğal taşlar ise yalnızca şifalı özellikleri ile öne çıkıyor. Bugün sizlere, İranlı kadınların hamam kültüründe bulunan Ruşur taşı hakkında bilgiler vereceğiz.

Ruşur Taşı Faydaları Nelerdir?

Ruşur taşı, İranlıların hamam kültürüne ait doğal bir taş. Hem cilde hem de sağlığa faydası çok. Banyo yaparken bu taş ile cildi nazikçe ovalamak, cilt rengini açıyor. Koltukaltı bölgesi başta olmak üzere vücudun pek çok bölgesinde cilt beyazlatıcı bir etkiye sahip. Aynı zamanda cildi parlatıyor, ölü deriyi atarak cilde yumuşaklık kazandırıyor, akne ve siyah noktaları giderdiği biliniyor. Ruşur (Sefitab) taşı düzenli olarak kullanıldığında etkisini 1-2 ay içerisinde gösterir. Siyah nokta, akne, cilt lekesi, çil, güneş lekesi, cilt tonu eşitsizlikleri, sivilce, kararma-koyulaşma gibi durumlarda etkilidir. Genel olarak tüm faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz;

  • Cildi beyazlatır, kararan ve koyulaşan cilt rengini açar.
  • Yaşlanmaya karşı etkisi olan vitamin ve mineralleri içerir.
  • Peeling etkisi yaratarak cildi ölü deri hücrelerinden arındırır.
  • Yeni hücre oluşumunda rol oynar.
  • Gözenekleri açar.
  • Akne, siyah nokta, sivilce ve cilt lekelerini giderir.
  • Stres ve gerginliği azaltır.

Ruşur Taşının Özellikleri Nelerdir?

Cilt, zamanla birçok nedenden dolayı deformasyona uğrar. Güneş lekeleri, koltukaltı kararmaları, cilt lekeleri, doğum ve yaşlılık lekeleri bunlardan bazılarıdır. İran ve Türk hamam kültüründe Sefitab olarak bilinen Ruşur Taşı, cilt beyazlatmanın doğal yöntemlerinden biridir. Tıpkı sabun ve lif gibi bir temizlik maddesidir. İran’daki Sefitab mağarasından doğal olarak elde edilen rüşur taşı, ülkemizde de rağbet gören bir cilt bakımı ürünüdür. Tebeşir tabakasına benzeyen bu taş, cildin pul pul dökülmesini sağlayarak bir nevi peeling işlevi de görür.

Ruşur Taşı Nasıl Kullanılır?

Mutlaka banyo sırasında kullanılmalıdır. Nemli ve ıslak cilde nazikçe uygulanmalıdır. Taşı elinize ve yüzünüze hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Her uygulamadan sonra 1 dakika bekleyin. Ruşur ile temizlenen cildinizi su ve sabunla yıkamanız gerekir. Bu işlemin ardından cildiniz daha pürüzsüz ve canlı görünecektir. Rengi koyulaşan bölgelerin beyazladığını ve lekelerden kurtulduğunuzu görebilirsiniz. Vücudunuz ıslakken ruşur taşıyla vücudunuzu keseleyebilirsiniz.

Ruşur taşları satıldığı şekilde bütün olarak da keselemede kullanılabilir. Yüzünüze uygulamadan önce dilerseniz, taşı ufalayıp toz haline getirerek uygulamaya geçebilirsiniz. Bir dakika boyunca taşın tozunu yüzünüze masaj yaparak sürün. Ardından yüzünüzü ılık su ve temizleme jeliyle yıkayın. Tüm cilt tiplerine uygundur. Haftada 2 kez banyo yaparken kullanılabilir. Etkisi 1-2 ay içerisinde ortaya çıkar.

Ruşur Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Ruşur Taşı

Doğal bir detoks etkisi yaratan Ruşur taşı pek çok özelliği ile son dönemde Türkiye’de de ilgi görmektedir. Banyoda kullanılan doğal taş, yaklaşık 4 cm çapında silindirik bir görünüme sahiptir. Doğal bir şekilde elde edilip katkı maddesi içermediğinden rengi saf taş rengidir. Piyasada satılan Ruşur taşlarının renksiz olduğunu görebilirsiniz. Tebeşir parçasına benzer, kolayca ufalanan yumuşak pudramsı bir yapısı vardır. Bir taşın ağırlığı 30 gram civarındadır. Doğal mineral ve vitaminler içeren yumuşak kil içerir. Piyasada doğal taşlar kendi rengiyle satışa sunulmaktadır. Ruşur Taşı doğal bir taş rengine sahiptir. Bu ürünler sabun, maske gibi başka ürünlerin yapımında kullanılabilir.

Ruşur Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Ruşur taşı fiyatı piyasada farklılık gösterse de, oldukça uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Her mağazada değişen bu fiyatlar, ürünle birlikte satılan diğer bakım ürünleriyle birlikte artabilir. Bu ürünü satın almak için sorgulama yaptığımızda karşımıza doğal kese, organik peeling, doğal kil maske gibi sonuçlar çıkabilir. Banyo sabunu, cilt bakımı, yüz maskesi, vücut peeling, yüz temizleyicileri vb kategorilerde satılan Ruşur taşları, ekstra cilt bakım ürünleriyle bir arada satılabilmektedir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir