Painite Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

painite taşı

Painite çok nadir bir borat mineralidir. İlk olarak Myanmar’da İngiliz mineralog ve mücevher satıcısı Arthur C.D. tarafından 1950’lerde keşfedilmiştir. Yakut taşı ile çok benzeyen bu taşın mineralli bir yapısı vardır. Doğal ve değerli taşlara duyulan yoğun ilgi ve merak sebebiyle, her bir taşın anlamını araştırıp sizlerle paylaşıyoruz. Painite anlamı, özellikleri, renkleri, faydaları ve fiyatı da merak ediliyor. İşte, Painite taşı hakkında bilmeniz gerekenler!

Painite Taşı Faydaları Nelerdir?

Painite Taşı
Painite Taşı

Painite taşları bilinçaltını ve zihni temizlemeye yardımcıdır. İstenmeyen düşüncelerden bizi uzaklaştırır, hayatımıza iyi şeylerin girmesine yardım eder. Güçlendirici bir kristal olan Painite, başarıya ulaşmak için kullanılabilir. Zihinsel ve ruhsal olduğu kadar fiziksel sağlığa yararları da çoktur. İşte, Painite taşlarının faydaları;

  • Kan dolaşımını iyileştirir.
  • Tiroid bezinin düzgün çalışmasını sağlar.
  • Endokrin sistemi sağlığına faydalıdır.
  • Enfeksiyonlardan korur.
  • Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı korur.
  • Kızamık, çiçek hastalığı gibi çocuk hastalıklarını tedavi eder.
  • Sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır.
  • Cildi yeniler ve güzelleştirir.
  • Tüm çakraları hızlı bir şekilde harekete geçirir.
  • Denge taşıdır.

Painite Taşının Özellikleri Nelerdir?

Painite, dünyada çok nadir bulunan pahalı ve değerli bir taştır. 1950’lerde keşfedilmiştir. Bermuda çevresinde ilk örneğine rastlanmıştır. Altıgen şeklindeki iki kristalden oluşan, mineral yapıdaki bu taşlar kırmızı, kahve ve turuncu renklerine sahiptir. Demir, krom, vanadyum, zirkonyum, titanyum ve hafniyum bileşenlerini içerir. Yüksek kalitedeki taşlar farklı alanlarda malzeme olarak kullanılır. En çok bulunduğu ülke Myanmar’dır. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 8’dir. Transparan ve dayanıklı bir taştır. Painite kristali çakraları açar, zihinsel, fiziksel, duygusal ve ruhsal seviyelerde ağrıyı gidermek için kullanılır.

Painite Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

painite taşı

Painite renkleri kırmızı, kahverengi, kızıl kahve ve turuncumsu kırmızı olarak sayılabilir. Lal rengi, zaman zaman pembe, bordo gibi farklı renklerle alacalı türleri de görülür. Yakut, Lal ve Garnet taşları ile benzerlik gösterir. Rengi, şekli ve kesimi sebebiyle bu taşlarla karıştırılabilir.

Painite Takı ve Mücevher Modelleri

Myanmar ülkesinden getirilen bu değerli taşın mücevher sektöründe fiyatı oldukça pahalıdır. Kullanıldığı alanda etkisini en hızlı şekilde göstermesi, şifalı özellikleri ve nadir bulunması sebebiyle vücuda yakın tutulmalıdır. Painite, altın, gümüş, pırlanta, zirkonyum kaplama takılarda kullanılabilir. Değerli taşlarla ve madenlerle birlikte kullanılarak etkileyici mücevher tasarımları çıkarılmaktadır. Kalitesi düşürülmüş taklit taşlar bijuterilerde bulunabilir. İşlenmemiş halde kütle taşlar ise dekor amaçlı ve şifa amaçlı kullanılabilir. Painite taşı kolye, küpe, yüzük, bileklik, tespih gibi ürün çeşitlerini birçok mağazada bulabilirsiniz.

Painite Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Painite taşı fiyatları değerli taş sınıfındaki benzerleri gibi pahalıdır. Zirkonyum, vanadyum ve krom gibi değerli elementleri taşıdığı için ve tıp gibi sektörlerde yeri olduğundan yüksek rakamlardan bahsedebiliriz. Myanmar’dan getirilen ve dünyada nadir bulunan Painite gram fiyatı oldukça pahalıdır. Gram hesabıyla satılmaktadır. Gerçek Painite mücevherlerini değerli taş satıcılarında ve özel kuyumcularda bulabilirsiniz. Bir karat fiyatı 60 bin dolar civarındadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir