Moldavit Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

moldavit taşı

Moldavit, teknik olarak göktaşının çarpma etkisiyle oluşan doğal bir cam türüdür. Benzersiz bir yapısı vardır. Dayanıklı bir cam çeşidi olduğundan geniş bir kullanım alanı sunar. Genellikle yosun yeşili rengindedir. Kabarcıklı görünümüne ek olarak yarı saydam ve şeffaf türlerde görülebilir. Doğal ve değerli taşların özellikleri fazlasıyla merak ediliyor. Biz de bu kez Moldavit taşı hakkında tüm detayları paylaşmak istedik.

Moldavit Taşı Faydaları Nelerdir?

Moldavit Taşı
Moldavit Taşı

Moldavit taşı kolye takanlar veya bu taşı elinde tutanlar ısınma ve karıncalanma duygularını birlikte hisseder. Kalp çakrası ve göğüste kızarıklık görülür, ki bu da etkisini göstermesi anlamına gelir. Dönüşüm taşı olan Moldavitin frekansı ve titreşimi yüksektir. Ruhsal anlamda çok değerlidir. Zihinsel ve fiziksel sağlık sorunlarını iyileştirdiği bilinir. İşte, Moldavitin tüm faydaları;

  • Kişinin en büyük arzularını keşfetmesini sağlar.
  • Ruhsal gelişimi destekler.
  • Durugörü yeteneğini artırır.
  • Hislerimizi güçlendirir.
  • Maddi kaygılardan ve bağımlılıklardan kurtarır.
  • Problemlere hızlıca çözüm üretebilmemizi sağlar.
  • Tüm Çakraları dengeler.
  • Kalbi korur ve güçlendirir.
  • Topraklanma özelliği sayesinde vücudun elektriğini atar.
  • Merhamet ve sevgi duygularını aşılar.
  • Güven duygusunu kazandırır.
  • İlişkileri düzene sokar.
  • Huzursuz bacak sendromunu düzeltir.
  • Uykusuzluğa çare olur.

Moldavit Taşının Özellikleri Nelerdir?

moldavit taşı

Moldavit maden yatakları Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da bulunmaktadır. Sertlik derecesi Mohs ölçeğine göre 5,5 ila 6 arasındadır. Alın, Kalp ve tüm Çakraları dengeler. Silikat formülü olan bu taş, çok güçlü enerjiler yayan bir kristaldir. En kaliteli Moldavit türü saydam ve yosun yeşili renkteki türüdür. Bu tür oldukça nadir bulunur ve pahalıdır. Doğal bir cam yapısında olan taşın içinde hava kabarcıkları ve farklı şekiller yer alır. İçerisinde demir, nikel ve gaz kürecikleri bulunur. Ateşin İncisi olarak da bilinen ve Meteorit taşının parçalarından biri olan Moldavit, ilk kez 1787 yılında Çek Cumhuriyeti’ndeki bir nehir kenarında keşfedilmiştir. Pek çok özelliği Göktaşı ile benzerlik gösterir.

Moldavit Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Moldavit rengi genellikle yosun yeşilidir. Yarı saydam yosun yeşili rengi en pahalı ve en nadir bulunan türüdür. Sarı-yeşil, yeşil-kahve gibi tonlarda da olabilir. Genellikle şişe yeşili rengiyle bilinen bu doğal taş yarı şeffaf ve camsı bir görünüme sahiptir. Tektik taşının yeşil renkli bir alt türüdür. Meteor (Göktaşı) parçalandığında ortaya çıkan camsı bir taştır.

Moldavit Takı ve Mücevher Modelleri

19’uncu yüzyıldan itibaren yontulup işlenerek ufak parçalar halinde kullanılmaktadır. Moldavit taşı bileklik, küpe, yüzük, kolye, tespih dışında süs eşyası, biblo ve aksesuar olarak da karşımıza çıkar. İyi şans tılsımı arayanlar; Moldavit taşı aksesuar ve dekoratif süs eşyalarını tercih edebilir. Moldavit taşı takı ve mücevherleri kendine has rengi ve görüntüsüyle oldukça şık durur.

Moldavit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Gerçek ve orijinal doğal taşlar, belli başlı dükkan ve mağazalarda satılmaktadır. Bu ürünler takı, ham kütle taş ve dekoratif obje şeklinde biraz pahalıya satılıyor. Gümüş, altın gibi takılarda Moldavit detayına yer verilmişse takıların fiyatı yüksek olabiliyor. Taklit taşlar veya boyutu küçük, kalitesi düşük taşlardan yapılan bijuteri takılar ise daha uygun fiyatlardan satın alınabilir. Gezegenlerden ve yıldızlardan gelen bu taşın değeri çok yüksektir. Elmas ve zümrütten daha pahalı olabilir. Minik parçaları dahi yüksek fiyatlardan satılır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir