Mercan Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

mercan taşı

Mineral kökenli diğer değerli taşların çoğunun aksine, Mercan organiktir ve canlı organizmalar tarafından oluşturulur. Tropikal ve alttropikal okyanus sularında mercan poliplerinden oluşur. Okyanuslardaki mercanlar öldüğünde iskeletlerindeki kalıntılar (boynuz, dal gibi) mercan taşlarına dönüştürülür. Turuncu, beyaz ve kırmızı renklerde olan bu taşların şifalı özellikleri bulunmaktadır. İşte, Mercan taşı hakkında merak edilen tüm detaylar!

Mercan Taşı Faydaları Nelerdir?

"<yoastmark

Mars Gezegeniyle temas halinde olan Mercan taşlarının, düşmanlara karşı zafer kazanmak için kullanıldığı biliniyor. Takı ve aksesuarlarını takanlar, engelleri aşar, nazardan ve korkularından uzaklaşır. Özgüven, cesaret ve pozitif düşünceyi aşılar. Borcu olanlara kolaylık sağlayabilir. Bakış açımızı değiştirir ve çekim gücünü artırır.

Mercanlar, Kan hastalıklarını tedavi eder. Kalp hastalığı olanlar mercan kullanmalıdır. Epilepsi, sarılık, öksürük ve şeker hastalığı gibi problemlere karşı iyileştirici bir gücü vardır. Bağırsak spazmlarını, uykusuzluğu ve mesane taşlarını tedavi ettiği bilinmektedir. Stresi ve korkuyu azaltır. Sinirlilik, depresyon, panik ve kabus gibi durumlarla savaşır. Başarıyı ve zenginliği çeker.

Mercan Taşının Özellikleri Nelerdir?

Nadir bulunan bu göz alıcı taşlar Kızıldeniz, Midway Adaları, Kanarya Adaları, Tayvan ve Malezya Sahili, Avustralya kıyıları, İtalya (Sardunya) ve Hawaii gibi tropikal ya da subtropikal tuzlu su ortamlarında bulunuyor. Tarihte ilk Mercan süslemelerine Mısır ve Avrupa’da rastlanmıştır. Kötü ruhlara karşı koruduğuna inanılan Mercanın ticareti Akdeniz ve Hindistan arasında asırlardır yapılmıştır. Alçakgönüllülüğün, bilgeliğin, mutluluğun ve ölümsüzlüğün sembolüdür. Nazardan korur.

Mercan Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Mercan rengine adını veren bu taşlar; okyanuslarda bulunuyor. Ölen mercanların polipleri zamanla katılaşarak bu taşlara dönüşüyor. Büyüleyici mercan rengi dışında, kırmızı, beyaz, turuncu ve pembe gibi renklerde olabiliyor. Katı ve gözenekli mercanlar, çoğunluklu kabaşon ve boncuk şeklinde karşımıza çıkıyor. Boncuklu takılarda mercanın en güzel rengine rastlıyoruz.

Mercan Takı ve Mücevher Modelleri

mercan taşı

Mercan taşı kolye ve Mercan taşı bileklik modelleri birbiriyle uyum içindedir. Genellikle boncuktan yapılan kolye ve bileziklerde mercan rengindeki bu değerli taşlara yer verilir. Meditasyon ve başucu taşı olarak da kullanılabilen ham kütle taş halini de tercih edebilirsiniz. Dekor, süs eşyası, tespih, anahtarlık gibi pek çok şekilde karşımıza çıkabilir. Mercan taşı küpe ve Mercan taşı yüzük çeşitlerinde yuvarlak ve oval kesimli doğal taş tasarımları öne çıkar. Gümüş, yakut, zümrüt, pırlanta veya altın takılarda göz alıcı bir renge sahip olduğundan sık sık tercih edilir.

Mercan Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Mercan taşları doğal taş ürünleri arasında fiyatı en uygun seçeneklerden biridir. Doğal taş mağazaları, online alışveriş kanalları, bijuteri ve kuyumculardan mercan takı, aksesuar ve süs eşyalarını uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Kütle taşları ve takı çeşitleri ortalama 40-50 lira civarındadır. El işçiliği olan gümüş, altın ve mücevher grubunda mercan fiyatları biraz daha yüksektir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir