Malakit Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

malakit taşı

Asırlardır farklı alanlarda kullanılmakta olan Malakit (Malahit) taşları, bakır cevheri olarak da bilinir. Alternatif tıpta, takı ve mücevherat sektöründe yer edinen yeşil renkli bu taşların en bilinen özelliği kişiye pozitiflik vermesidir. Bakır ve karbonattan oluşan parlak minerallerin birleşmesiyle Malakit özü ortaya çıkar. Mücevher ve sedef işçiliğinde öne çıkan taşların ince damarlı, yumrulu ve salkıma benzeyen bir görüntüsü vardır. Doğal taşların anlamı, faydaları, özellikleri, renk ve türleri merak ediliyor. Malakit taşı hakkında merak edilenleri sizlerle paylaşalım.

Malakit Taşı Faydaları Nelerdir?

malakit taşı
Malakit Taşı

Malakit taşlarını arınma ve temizlenme amacıyla kullanabilirsiniz. Bedeni, zihni ve ruhu kötülüklerden koruduğuna inanılır. Stres, gerginlik, ağrı, nefes darlığı, uykusuzluk, deniz tutması gibi sorunlar karşısında iyileştirici bir güce sahiptir. İşte, Malakit taşlarının faydaları;

  • Ağrıları hafifletir.
  • Uykusuzluğa çaredir.
  • Sakinlik verir.
  • Stres ve depresyona faydalıdır.
  • Korkular ve suçluluk duygusuyla başa çıkmamızı sağlar.
  • Deniz ve yol tutmasına, mide bulantısına iyi gelir.
  • Cesaret ve özgüven aşılar.
  • Duyguları dengeler.
  • Hafızayı kuvvetlendirir.
  • Baş dönmesi tedavisinde etkilidir.
  • Kalp ve damar sistemini güçlendirir.
  • Adet sancısı, karın ağrısı ve romatizma şikayetlerinde tedavi amaçlı kullanılır.

Malakit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Yeşil renkli diğer taşlar gibi Malakit taşları da kalp çakrası üzerinde çalışır. Güzellik, canlılık ve iyi enerjiler verir. Sezgi ve bilgelik taşıdır. Üçüncü Göz çakrasına da hitap eder. Akrep ve Oğlak burçlarının doğum taşıdır. Azurit ve hipnotik kıvrımlardan oluşan şifalı bir taştır. Bolluk, şans, özgüven, cesaret, ruhsal dönüşüm amacıyla antik çağlardan beri kullanılmaktadır. Fazla sert olmayan ve bakır cevherini içeren bu taşlar, sedef işçiliğinde öne çıkar. Sertlik derecesi 3.5 ila 4 arasındadır. Yeşil ve siyah renklerde yumrular halindedir, ince damarlar ve cam parıltılara sahiptir. Avrupa, Amerika, Afrika, Rusya ve Avustralya’da çıkarılır.

Malakit Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Malakit taşları camsı pırıltılara sahiptir. Siyah ve kahverengi tonlarında hafif çizgileri olabilir. Zümrüt yeşili, donuk yeşil ve parıltılı yeşil taşın ana renkleridir. Nadiren kristal formuna da rastlanır. Kristalleri ağırlıklı olarak siyahtır. Yumrulu gövdeye, salkım şeklinde bir forma sahiptir.

Malakit Takı ve Mücevher Modelleri

Doğal taşlar sıralı halde ve genellikle boncuk şeklinde dizilir. Hediyelik eşya stantları, bijuteriler, doğal taş dükkanları ve kuyumcularda yüzlerce doğal taş takı tasarımına rastlayabilirsiniz. Malakit taşı kolye, kolye ucu ve zincir şeklinde de beğeniye sunulur. Zarif yeşil rengiyle dikkat çeken ucuz ve pahalı takı çeşitleri olabiliyor. Malakit taşı bileklik, yüzük ve küpe takarak pozitif enerji yakalamak mümkündür.

Malakit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar piyasada işlenmiş ve işlenmemiş şekilde bulunabilir. Bu taşları genellikle süs eşyası, takı, mücevher, aksesuar ve enerjilerinden ötürü başucu dekoru olarak kullanıyoruz. Malakit bazlı ham taşlar, diğer doğal taşlara göre biraz daha pahalı. İşlenerek cilalanan ve altın, gümüş gibi detaylarla süslenen Malakit takıları ortalama takı fiyatları ile aynı. E-ticaret sitelerinden, doğal taş ürünlerinin bulunduğu mağazalardan ve bijuterilerden bu ürünleri bulmak mümkün. Fiyatlar her bütçeye uygun şekilde karşımıza çıkıyor.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir