Maden Suyunun Cilde Faydaları

maden suyu cilt bakımı

Zengin içeriği ile fark yaratan maden suyunun cilde faydaları saymakla bitmez. Sağlıklı ve parlak bir cildi kullanıcılarla buluşturan maden suları, pek çok kadının cilt bakım rutininde değişmez yere sahiptir. Cilt bakımında düzenli şekilde kullanılabilen ürünler, mineral deposu özelliği ile ön plana çıkar. Doğal formülü sayesinde cilt bakımı ve temizliğine katkısı bulunan parçalar, güzellik ipuçları arasında kabul edilir. Maden suyunun cilde faydaları, kullanım şekli ve önemli püf noktaları ile ilgili tüm ayrıntılara bu yazımızda yer verdik.

Maden Suyu Nedir? Maden Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

maden suyu cilt bakımı
maden suyu cilt bakımı

Yeraltı suları ve kaynaklardan elden edilen maden suyu, yüksek mineralli formülü ile dikkat çeker. Çözülmüş mineral suları, gaz ve element içeren su; yerin en derin katmanlarından çıkarılır. Vücudun elektrolit dengesinde önemli bir rol oynayan içecek, cilt bakımında da görev alır. Özellikle sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfat dengesini sağlayan ürün; pek çok kişi tarafından kullanılır. Ürünler mineral içeriğine göre düşük ve yüksek mineralli su şeklinde sınıflandırılır. 500 ppm’den az mineral içerenler düşük mineralli, 1500 ppm’den yüksek mineral içerenler ise yüksel mineralli su olarak kabul edilir. Mineral zenginliği yönünden ilgi çeken parçalar, vücuttaki reaksiyonlar üzerinde etki sahibi olur. Kayaçlardan aldığı mineralleri içeriğine katan ürünler, besleyici özelliği ile ön plana çıkar. İnsan sağlığına olumlu katkıları bulunan madem suyu, cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez parçası haline gelir. Vücuda farklı konularda yardımı dokunan içecekler, zengin mineralli doğal su olarak bilinir. Yaz kış fark etmeksizin her mevsimde güvenle kullanılabilen ürünler, ciltte etkili değişimlere yol açar.

Maden Suyu ve Soda Arasındaki Fark Nedir? 

Maden suyu ve sodanın yüze faydaları, iki ürünün birbirine karıştırılmasına neden olur. Son zamanlarda cilt bakımında sürekli kullanılan maden suyu ve soda, farklı özelliklere sahiptir. Maden suyu saf mineral deposu şeklinde kabul edilirken soda içilebilir sulara karbonhidrat eklenmesiyle hazırlanır. Bunun yanı sıra maden suyu mineral açısından oldukça zenginken sodanın içerisinde mineral bulunmamaktadır. Bu gibi farklar incelenerek maden suyu ve sodanın ayrımı kolayca yapılabilir.

maden suyu cilt bakımı
maden suyu cilt bakımı

Maden Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Vücuda pek çok konuda katkısı bulunan maden suyunun yüze faydaları, oldukça önemlidir. Yüz güzelliğinde büyük bir paya sahip maden suyu, kullanıcılar tarafından sevilerek uygulanır. Maden suyunun cilde iyi gelmesinde en temel neden, içeriğinde yer alan silistir. Elastik ve kollajen lifleri arasındaki hücreleri güçlendiren silis, cilt bakımında etkili bir görev üstlenir.

Ferahlama ve Rahatlama Hissi Yaratır

Ciltteki tıkalı gözenekleri açan maden suyu, sivilce ve siyah nokta oluşumunu büyük oranda engeller. Farklı nedenlerden dolayı tıkanan gözenekler, sık yaşanan cilt problemlerinin başında gelir. Gözeneklerin temizlenmesini sağlayan ürün, ferahlatma ve rahatlama özelliği ile ön plana çıkar. Cildi yatıştırarak akne sorunlarını azaltan maden suyu, çok sayıda kadının ortak tercihi haline gelir.

Kir ve Yağları Temizler

Sivilce, sağlık sorunları ve diğer dış etkenlerden ötürü ciltte oluşan kirli görüntü; kadınların en büyük korkusu olarak bilinir. Ciltteki kir ve yağları uzaklaştıran maden suyu, daha bakımlı bir görüş sergilemenizi sağlar. Cildin pürüzsüz bir görünüme ulaşmasını aracılık eden ürün, cilt temizliğinde önemli paya sahiptir.

maden suyu cilt bakımı
maden suyu cilt bakımı

Yaşlılık Belirtilerini Azaltır

Pek çok kadın, kırışıklık ve kaz ayakları gibi yaşlılık belirtilerinden yakınır. Zaman geçtikçe yüzde oluşan bu çizgiler, maden suyu sayesinde kolayca azaltılır. Özellikle 30 yaş üstündeki kadınlar, maden suyundan bu amaçla yararlanır. Cildin daha genç ve dinç durmasını mümkün kılan ürün, girdiğiniz her ortamda ışıl ışıl parlamanızı sağlar.

Cildi Nemlendirir

Cilt bakımı konusunda en önemli nokta, yeterli nem takviyesini yapmaktır. Kuru ciltleri dahi güzelce nemlendiren maden suyu, tüm cilt tipleri tarafından güvenle uygulanır. Sulu yapısı sayesinde cildin nem ihtiyacını karşılayan parça, kadınların güzellik bakımına ufak ama etkili dokunuşlar katar.

Lekeleri Giderir

Ciltte oluşan lekeler, özel bakım gerektiren sağlık sorunları arasında yer alır. Sivilce, güneş ve kozmetik ürünleri gibi farklı nedenlerden dolayı meydana gelen cilt lekeleri; maden suyu yardımıyla geçmişte kalır. Lekeleri yok ederek cilde güzellik getiren ürün, doğal ve güvenilir bakımın temel noktası olur. Genişlemiş gözenekleri sıkılaştıran maden suyu, ilerde oluşabilecek lekeler ile de savaşır. Bir yandan mevcut lekeleri iyileştiren içecek, diğer yandan gelecekte görülme ihtimali olan sorunlara erkenden çözüm getirir.

Maden Suyu Cilde Nasıl Uygulanır?

Maden suyunun cilde faydaları, doğru uygulama teknikleri ile gerçekleşir. Farklı cilt problemleri için farklı uygulama seçenekleri tercih edilir.

Sivilce İçin Maden Suyu

Sivilceler, çok sayıda kişinin hayatın belirli dönemlerinde yaşadığı cilt problemlerindendir. Yüz bölgesinde yerleşik sivilceler için özel karışım hazırlanır. 1 çay bardağı maden suyunun içerisine 3-4 damla limon sıkılarak karışım elde edilir. Sivilcelerin üzerine sürülen bu karışım, günlük ya da 2 günde bir olacak şekilde uygulanabilir.

Tonik Olarak Maden Suyu

Maden suyunun cilde tonik şeklinde uygulanması mümkündür. Maden suyu ve elma sirkesi karıştırılarak cilde faydalı bir tonik oluşturulur. Kokudan rahatsız olabilecek kişiler, gül suyu ya da lavanta damlatarak parfüm etkisi yaratabilir.

Maden Suyu Cilde Uygulanırken Nelere Dikkat Edilir?

Cilt bakımı için maden suyu kullanılmadan önce birkaç kriter değerlendirilmelidir. Öncelikle ürün içeriğinde nitrat ve amonyak bulunmaması gerekir. Cilt için zararlı etkisi olabilecek nitrat ve amonyak, bakım ürünlerinde yer almamalıdır. Ayrıca buz kalıplarını yüzde gezdirirken dikkatli davranmanız önerilir. Yüze aşırı soğuk uygulamak damarları belirginleştireceğinden hassas ciltlerin maden suyunu sık kullanmaması daha iyi olur. Soğuğa duyarlı kişiler, maden suyunu biraz bekletip gazı uzaklaştıktan sonra uygulanabilir. Maden suyunun cilde faydaları göz önünde bulundurularak size uygun uygulamalardan gönül rahatlığıyla yararlanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir