Limonun Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

limonun faydaları

Limon ağacının meyvesi, turunçgiller ailesinin en popüler meyvelerinden biridir. Limon asırlardır hem gıda hem de farklı şekillerde kullanılmaktadır. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen limonun en yaygın tüketim şekli limonun suyu tariflerde kullanmaktır. Limon yemek, limonata yapmak, limonu çay ve diğer tariflerde kullanmak da yaygındır. Limonun cilde ve saça etkileri sebebiyle pek çok bakım ürününde de ana malzeme olarak kullanılmaktadır. İşte, limonun faydaları, özellikleri, kullanım şekilleri ve olası zararları hakkında merak edilenler!

Limonun Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Limonun Faydaları
Limonun Faydaları

Limon her mevsimde ekilebilir. Çekirdekten yetiştirilebilir ve 1-2 sene içinde meyve vermeye başlar. Fide olarak yetiştirildiğinde 6 aya kadar ilk meyvelerini vermeye başlar. Ülkemizde Akdeniz ve Ege’de yetişen limon ağaçlarının meyvesi, sağlık için en faydalı gıdalardandır. Antioksidan, vitamin ve minerallerle dolu limonun kanser önleyici özelliklere sahip olduğu belirtilmiştir. Citrus adıyla geçen limon ağacı dünyadaki en değerli meyve ağacı türlerinin başında geliyor. Rutaceae familyasından gelen bu ağaçların anavatanı Asya. Limonun besin değerleri şunlardır:

Su, enerji, protein, lif, şeker, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, tiamin, riboflavin, niasin, folat, A-B-C-D-E-K vitaminleri.

Limonun faydaları ise şunlardır:

  • Kalp sağlığı için faydalıdır. Yüksek tansiyon ve buna bağlı belirtileri kontrol eder.
  • Limon suyu böbrek ve karaciğeri temizler.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • Cilt bakterilerini öldürür. Akne, sivilce, siyah nokta, egzama gibi cilt sorunlarını geçirir.
  • Soğuk algınlığı, ateş ve terlemeye iyi gelir.
  • Astım için faydalıdır.
  • Diş ağrısını dindiren limon suyu, ağız ve diş sağlığını korur.
  • Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Saç sorunlarına iyi gelir, saç bakımında kullanılır.
  • Kasları ve özellikle ayakları rahatlatır.

Limonun Kullanım Şekli Nasıldır?

Limon tek başına yenebilen ekşi bir meyvedir. Limon suyu pek çok cilt ve saç bakımı küründe kullanılır. Limon çayı yapılabilir, limonata en popüler kullanım şeklidir. Limon kabuğu ve suyu bazı yemeklerde, salata ve tatlılarda, tabak süslemelerinde kullanılabilir. Limon yaprağı strese karşı etkilidir, yaprağından yapılan ballı sıcak bir çay stresi azaltır. Limon dilimleri ve kabuğunun kokusu bulantıya karşı kullanılır.

Antiseptik özelliği olduğundan pek çok cilt maskesinde limon tercih edilir. Renk açıcı özelliği dişlerde ve yüzde etkisini gösterir. Sivilce giderir, saçlara ve cilde parlaklık kazandırır. Limon yağı asla içilmemelidir. Limonun temizlik ve kozmetik başta olmak üzere pek çok ürün grubunda kullanıldığını görmekteyiz. Parfüm, kolonya, oda spreyi, kokulu mumlar, maske ve kremlerde ve daha pek çok farklı şekilde limonun kendisi ve yan ürünleri kullanılabilir.

Limonun Zararları Var Mıdır?

limonun faydaları

Limon suyu ile yapılan zayıflama kürleri her zaman yapılmamalıdır. Asitli bir meyve olduğundan gaz ve şişkinlik gibi sorunlar baş gösterebilir. Limonun aşırı tüketilmesi sonucu bazı yan etkiler görülebilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Cildi tahriş edebilir.
  • Diş eti kanamasına yol açabilir.
  • Sinir sistemine zararlı olabilir.
  • Tansiyon hastaları tüketmemelidir.
  • Mide ve bağırsak sorunları olanlar tüketmemelidir.
  • Hamile ve emziren kadınlar tüketmemelidir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir