Lapis Lazuli Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

lapis lazuli taşı

Latincede “mavi taş” anlamında gelen ve laciverttaşı olarak da bilinen Lapis Lazuli taşlarının anlamı merak ediliyor. Gece taşı adını da alabilen Lapis taşlarını en çok lacivert, mavi ve mor tonlarında görebiliriz. Mineral değeri yüksek olduğundan şifa amaçlı kullanılan en değerli taşlardan biridir. Çakraları harekete geçiren, bedensel ve zihinsel anlamda pek çok yararı olan bu taşların tüm özelliklerini sizlerle paylaşacağız. İşte, Lapis Lazuli taşı hakkında bilmeniz gerekenler!

Lapis Lazuli Taşı Faydaları Nelerdir?

lapis lazuli taşı
Lapis Lazuli Taşı

Lapis taşları, asırlardır şifa bulmak için kullanılır. Kendini ifade etmekte zorlanan insanlar bu taşı takarak güç alabilir. Bu taşları takı formunda kullanarak faydalarını görmeye başlayabilirsiniz. İşte, Lapis Lazulinin tüm faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, tansiyonu düşürür, kanı temizler.
  • Vücuttaki iltihabı temizler.
  • Boğaz ve ses telleri üzerinde etkilidir. Tiroid ile ilgili sorunları hafifletir.
  • Uykusuzluğa çare olur.
  • Depresyona iyi gelir. Sinir sistemini düzenler.
  • Migren, baş ağrısı, boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Erkeklerde görülen cinsel fonksiyon bozukluklarını tedavi eder.
  • Kalp ve dalak sağlığını korur.
  • Epilepsi tedavisine destek olur.
  • Göz problemlerini iyileştirir.
  • DNA hasarına ve tüberküloza karşı korur.

Lapis Lazuli Taşının Özellikleri Nelerdir?

Lapis Lazulinin bileşiminde lazurit, kalsit, sodalit ve pirit yer alır. Metamorfik kayaç sınıfına girer. Bilgeliği ve kendini ifade etmeyi sağlar. Antik Mısır’da kullanımına başlanmıştır. İç huzuru sağlayan, iyileştirici enerjisi ve koruyuculuğu ile bilinen bir taştır. Dünyada Afganistan, İtalya, ABD ve Şili gibi ülkelerden çıkarılır. Yay burcunun taşı olan Lapis, güçlü enerjisini gece yarısı saatlerinde gösterir. Aynı zamanda Terazi, Boğa ve Başak burçlarını da etkiler.

Lapis Lazuli Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

lapis taşı

Lapis, Lapis Lazuli, Gece ve Laciverttaşı olarak bilinen bu taşların en sık rastlanan türü koyu mavi rengindedir. Açıktan koyuya tüm mavi tonlarını alır. Morumsu lacivert renginde de görülür. Üzerinde bulunan metalik ışıltılara sahip ince damarlar sarı, beyaz ve kahverengi olur.

Lapis Lazuli Takı ve Mücevher Modelleri

Doğal ve değerli taşlarla bezeli çok sayıda takı ve mücevher tasarımı ile karşılaşabiliriz. Lapis Lazuli taşı kolye takmak manevi huzur ve şans getirir. Lapis Lazuli taşı bileklik orijinal renk çeşitleriyle pek çok kombinde şık duran takılardır. Lapis Lazuli küpe ve yüzük modelleri de bir o kadar cezbedicidir. Lapis takılarını set halinde de kullanabilir veya ayrı ayrı takabilirsiniz. Tespih, süs eşyası, doğal taş dekoratif obje gibi farklı ürünlerde de bu taşlar kullanılıyor.

Lapis Lazuli Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Orijinal doğal taşları ayırt etmek için belli yöntemler vardır. Lapis Lazuli, ışığa tutulduğunda parlak ve pürüzsüz görünmelidir. Taklit taşlar ve ürünlerin fiyatı ucuzdur. Bu taşlar doğal taş satan dükkanlarda ve kuyumcularda tamamen orijinaldir. Mücevher modelleri ve işlenmemiş orijinal kütle taşları doğal olarak piyasada yüksek fiyatlardan satılmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir