Kalsedon Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

kalsedon taşı

Kalsedonun tarihi Antik çağlara kadar uzanır. Anadolu’da “mavi altın” olarak bilinen ve şifalı özelliklerinden dolayı popüler olan bir taştır. Psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları iyileştirdiği bilinir. Mavi, beyaz, mor gibi renklerde görülen Kalsedon, en değerli madenler arasında yer alır. Günümüzde takı, aksesuar, mücevher ve süs eşyalarında sıkça karşımıza çıkmaktadır. Kalsedon taşı anlamı, renk ve türleri, faydaları, özellikleri ve fiyatı merak ediliyor. İşte, bu mucizevi taşlar hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar!

Kalsedon Taşı Faydaları Nelerdir?

Kalsedon Taşı
Kalsedon Taşı

Topluluk önünde konuşma yapacak olan birinin Kalsedon taşını takarak hitabetini güçlendirebileceği söylenir. Zihin sağlığını koruyan, iyi yönlerimizi ortaya çıkaran bu taşların fiziksel anlamda da pek çok faydası bulunmaktadır. Kalsedon taşının faydalarını şu şekilde sayabiliriz;

  • Cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
  • Yaşlanmaya bağlı bunama, hafıza geriliği gibi sorunların etkilerini hafifletir.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Kulak, burun, boğaz problemlerini iyileştirir.
  • Sigaranın olumsuz etkilerini yok eder. Akciğer sağlığını geliştirir.
  • Finansal hedeflere ulaşmamızı sağlayan bir azim taşıdır.
  • İyimserlik, yaratıcılık ve motivasyonu artırır.
  • Bereket, bolluk, zenginlik, refah ve şans getirir.
  • Negatif enerjilerden arındırır.
  • Romantik ilişkilerde şefkat ve duyguları harekete geçirir.

Kalsedon Taşının Özellikleri Nelerdir?

kalsedon taşı

Romalılar döneminde Kadıköy limanının adı olan Kalkedon, bu taşlara adını vermiştir. Eski İstanbul’da Kadıköy Taşı olarak bilinir. Solar Pleksus ve Sakral Çakralarını harekete geçirir. Sertlik derecesi 6,5 ila 7 arasında değişir. Kuvars grubundan, oksitler ve silikatlar ailesindendir. Türkiye dışında Almanya, Fas, Brezilya, Yeni Zelanda, Rusya, ABD ve Meksika’dan çıkarılır. Kova, Yay, Başak ve Yengeç burçlarının doğum taşı olarak kabul edilir.

Kalsedon Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Kalsedon renkleri mavi, pembe, mor ve beyazdan oluşur. Parlak ve göz alıcı bir görünüme sahiptir. Kuvars minerallerinden oluşur ve kristal bir yapıya sahiptir. İnce tabakalar halinde bir araya gelen kuvars liflerinden meydana gelir. Saf olan taşların rengi gri, beyaz ve şeffaftır. Sarı, kahverengi, gri ve yeşil tonlarını da alabilir. Kuvars ailesiyle birlikte anılan bu taşlar, mumsu bir parlaklığa sahiptir ve yarı opak görünümlüdür. “Sard” veya “Carnelian” olarak da bilinir. Yeşil renkteki taşlar Akik olarak da isimlendirilir.

Kalsedon Takı ve Mücevher Modelleri

Doğal taş takı ve dekor amaçlı kullanılan objeler artık pek çok butik dükkan ve mağazada satılıyor. Kalsedon kolye ucu, tespih, anahtarlık, biblo ve süs eşyaları çok popüler bir hale geldi. Özel rengi ve doğal ışıltısıyla orijinal takı ve mücevherlerde kullanılıyor. Kalsedon taşı kolye ve Kalsedon taşı bileklik takı setlerinin en nadide örnekleri olmaya başladı. Kalsedon taşı küpe, Kalsedon taşı yüzük ve aksesuarlarda yüzlerce farklı tasarıma rastlıyoruz.

Kalsedon Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal kalsedon taşları irili ufaklı şekilde tek bir paket halinde satılmaktadır. Birkaç santimlik boyutta olan ve çoklu satılan bu taşların fiyatı oldukça uygundur. Daha büyük olan dekor amaçlı üretilen ham taşların boyutuna göre fiyatı yükselmektedir. Doğal taş takı ve aksesuarları ise yine cüzi rakamlarla satışa sunulmaktadır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir