Kahküllü Saç Modelleri – Kahkül Saç Modeli

Kahküllü Saç Modelleri

Kahkül alın bölgesine düşen kısa saç şeklidir ve genel olarak her yüz şekline uymayabilir şeklinde bir kanı vardır. Aslında özellikle düz saçların kolaylıkla kullanabileceği ve her yüz yapısına yakışan bir tarzdır. Kahküllü saç modelleri olarak düşündüğümüzde kesim şekilleri farklılık gösterir. Özellikle 70’li senelerin saç modelleri genel olarak kahküllü modellerdir.

Yüz yapısına göre kesimi yapılır ise, mutlaka hoş bir görünüm verecektir. Yüze samimi, cıvıl cıvıl bir ifade verir. Uzun senelerdir modası geçmeyen kahkülü, mutlaka yaşantımızda bir kez de olsa kullanmışızdır. Seçtiğiniz doğru tarzda kahkül kesimi ile orijinal bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kahküllü Saç Modelleri
Kahküllü Saç Modelleri

Kahkül Hakkındaki Tüm  Merak Edilenler

Saç kesimi dediğimizde kahkül kestirmek kararsız kaldığımız konulardan biridir. Kahküllü saç modelleri , kahkülün kesim uzunluğuna göre çeşitli tarzlarda kullanılır.

Mikro Kâkül: Kaşların 1 cm üzerinde kesilen kaküller mikro kakül diye adlandırılır. 1950’li yılların stilidir. Bakımı çok kolay olmayan bir modeldir. Doğal kaş modelleri ile hoş bir görünüm sergilenecektir.

Perde Kâkül: Yüzü ikiye bölen ve kaşlara kadar uzun kakül çeşididir. Bu modeli  toka ile tutturarak kullanabilirsiniz.

Üçgen Kâkül: Alın bölgesi geniş değilse bu klasik kahkül modelini kullanabilirsiniz.

Geniş ve Düz Kahkül: Kalın, uzun bir kahkül kesimidir.

Kıvırcık Tarz Kahkül: 80’lerin tarzını yansıtan kıvırcık model, saçlar kuruduğunda rahatlıkla kullanılabilir.

Pixie Kahkül: Feminen bir saç kesimi modelinin kendi modelinde gizlenen kahküller, kısa saçı sevenler için idealdir.

Volümlü Kahkül: Hareketli kahkül kesimi, saçlara hacimli bir görüntü verir.

Perçem Kahkül: Alın bölgesindeki genişliği kapatmak için kesilen perçemler, yüz çerçevenizi belirgin hale getirir.

Dalgalı Kahkül: Alnı tam anlamı ile kapatmaz ve kalın saçlar için uygundur.

Kahkül Modelleri ve  Yüz Şekli

Yüz şekli ile ilgili tedirginlikler, kahkül kestirirken tedirginlik yaşatır. Bilindiğinin tersine kahküllü saç modelleri, her yüz şekline uygun kesilir ise mutlaka yakışacaktır.

Kare Yüz Şekli: Rahatlık ve özgürlüğün ön plânda olduğu bohem kesim, yüz şeklinize uyacaktır.

Oval Yüz Şekli: Alın bölgesi dar ise kısa kahküller, alın bölgesi geniş ise ortadan ayrılan kahküller  yakışacaktır.

Kalp Yüz Biçimi: Elmacık kemikleri belirgin olduğu için, inceltilmiş uzun kahkül kesimi uygun olacaktır.

Yuvarlak Yüz: Küt kakül kesimleri uygun bir model olur.

Kahküllü Saç Modelleri – Kahkül Saç Modeli

Modern saç kesimlerinin bir parçası olan kahküller, çok dikkatli kesilmelidir. Kahkülü evde kesmek isterseniz, saçlarınızın kuru olması gerekir. Kahkülün bir tutamını alın ve tırnak makası kullanarak kesin. İstediğiniz modele göre düz ya da açılı kesim verebilirsiniz. Her defasında küçük bir parça kesin. Kahkülü kesmek için alın bölgesinin ortasından başlayın.

Yüz yapısına yakışacak modeller ile kahkülü kestirdikten sonra pişman olmazsınız. Bir de saç yapınızın dalgalı, düz, kıvırcık olmasına göre, kahkül tarzına karar vermelisiniz.

Kâkül
Kâkül

Kahküllere saç şekillendirici ile biçim verilebilir. Saçlar ıslak olduğunda, kolaylıkla şekil verilemeyebilir. Fön fırçası yardımı ile kahkülü şekillendirebilirsiniz. Şekillendirirken, saç spreyi, bigudi kullanılabilir. Cilde  nemlendirici gibi ürünleri, kahkülü şekillendirmeden uygulamak gerekir yoksa cildin yağlanmasına sebep olabilir. Küt kahkül modellerini düzeltmek için, kuaföre sıklıkla uğramak gerekecektir.

Kıvırcık kahküllerin bakımı kolaydır. Düzleştirmek için çaba harcamanız gerekmez. Her dışarı çıkarken saçlarla uzunca bir süre uğraşmak yerine, kahkül kesimleri ile salaş, modern bir görünümle şıklığı yakalayabilirsiniz. Kahkülleri ayda bir düzelttirmek için kuaföre gitmelisiniz. Kullanırken düz veya kıvrımlı olarak kullanmamak gerekir, hoş görünmez. Saç modasında kıyafet modasında olduğu gibi, kendimize yakışan modeller bizi mutlu edecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir