Günlük Saç Modelleri – Gündelik Saç Modelleri

günlük saç modeli

Kadınlar için en değerli aksesuardır saçlar ve onlar için büyük çaba sarf ederler. Kimi zaman ısı yolu ile şekilden şekle giren saçlarımız kimi zaman da en doğal hali ile kullanılır. Saçlarımızı çeşit çeşit ürün ile sağlıklı tutmaya çalışırız. Kullandığımız ürünlerin sayısını dahi hatırlamazken arzuladığımız tek şey sağlıklı uzayan saçlara sahip olmaktır. Bunun yanı sıra elbette saç dökülmelerinin de önüne geçmek için birçok ürün kullanırız. Mevsimsel olarak saçlar dökülebileceği gibi birçok ısısal işlem ve mevsimsel geçişler de saç dökülmelerine sebep olabilmektedir. Fakat elimizde olan birkaç husus vardır ki onlar da; günlük saç modelleri için daha az kullanarak veya hiç ısısal işlem kullanmadan saçlarımıza şekil vermektir.

topuz saç modeli
topuz saç modelleri

Saç modelleri nereye gideceğimize göre farklılık gösterebileceği gibi her ortam için kullanabileceğimiz, gün kurtarıcı saç modelleri de elbette mevcuttur. Bunlardan birisi ise topuz modelleri olacaktır. Klasik bir bombeli topuz her ortama ayak uydurabileceği gibi bunun yanı sıra örgülü topuz modeli de son zamanlarda oldukça beğeni toplamaktadır. Bu saç modelinde topuz yapılacak saçın minik bir kısmı öncesinde örülür ve topuza eklenir. Kısa saçlı veya uzun saçlı kadınlar için fark etmeyecek bir diğer topuz modeli ise yukarıdan saçların yalnızca ön kısmı ile toplanılmış topuz modelidir. Bu modelde ise saçların büyük bir çoğunluğu açık olmakla beraber yalnızca göz önüne gelen kısımlar yukarıdan topuz şeklinde bağlanmaktadır.

topuz saç modeli
topuz saç modelleri

Günlük saç modelleri denildiğinde akla ilk gelen modellerden bir diğeri ise elbette atkuyruğu şeklinde bağlanan saçlar olacaktır. Bu saç modeli hem iş hayatında hem de günlük hayatta kadınlar için vazgeçilmez modeller arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra geçmişten bugüne en çok tutulan saç modellerinin belki de en başında elbette saç örgüleri yer almaktadır. Saç örgüsü modeline kadınların özel bir ilgisi bulunmaktadır. Çünkü saç örgülerinde birden fazla model var olduğu gibi, bu modellerin modası yıllardır sürmektedir. Bunlardan ilki balıksırtı örgü modelidir. Okullarda arkadaş çevremiz ile karşılıklı saçlarımızı ördüğümüz bir modeldir balıksırtı örgüsü. Bir diğer örgü modeli ise mısır örgüsü modelidir. Saçları azar azar ekleyerek gittiğimiz bu model de oldukça kullanışlıdır.

at kuyruğu saç modeli
at kuyruğu saç modeli

Her Günün Tercih Edilebilecek Saç Modelleri

Toka yardımı ile bağlanan ve şekil verilen saç modelleri haricinde bir de açık olarak kullanılan saç modelleri de oldukça yoğun olarak tercih edilmektedir. Kısa saç olarak tabir edebileceğimiz omuz üstü kesim saçlar için en çok kullanılan model ısı ile yapılmış saç maşa modelleridir. Artık ısısız ve yalnızca saç aparatları ile de saç maşası yapılabilmektedir. Maşa modelleri yalnızca kısa kesim saçlar için değil uzun saçların da vazgeçilmezi arasında yer almaktadır. Günlük saç modelleri denildiğinde açık saçlar için kullanımı yoğun olarak tercih edilen bir diğer model ise düz föndür. Düz saçların modası asla geçmemekte ve her ortam içerisinde bu saçlar rahatlıkla kullanılmaktadır. Gerek iş hayatında bulunan kadınlar gerek ise günlük hayatta aktif rol oynayan kadınlar için büyük rahatlık sağlayan fön ile düzleştirilmiş saçların modası kolay kolay geçmeyecek gibi gözükmektedir.

günlük saç modeli
günlük saç modeli

Tüm bunların yanı sıra bizler biliyoruz ki her halimiz ile biz olduğumuz için güzeliz ve bunu hiçbir şey değiştiremez. Dolayısıyla saçlarımızı doğal halleri ile kullanmak da elbette en başta tercih edebileceğimiz modeller arasındadır.  Kendi saçınızın doğal halini kullanmak istiyor fakat aynı zamanda bir fark yaratmak da istiyorsanız saçlarınıza bandana ile şekil vererek de günlük hayatta kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir