Gua Sha Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Her biri farklı bir güç ve enerji veren doğal taşlar, son yıllarda takı ve mücevher yapımında sıkça tercih edilmektedir. Bununla birlikte, cilt bakımında kullanılan doğal taşlardan da söz edilebilir. Yüz ve cilt masajında kullanılan gua sha taşı, Uzak Doğu’daki kadınların güzellik rutininin bir parçasıdır. Cilt masajında bu taştan yapılan özel bir masaj aleti kullanılmaktadır. Gua sha’nın etkileri yalnızca cilt bakımıyla sınırlı değildir.

Gua Sha Taşı Faydaları Nelerdir?

Asırlardır alternatif tıpta yeri olan bu mucizevi doğal taş, özel bir masaj aletinin yapımında kullanılmaktadır. Gua sha taşı ile masaj yapıldığında, pek çok rahatsızlığa şifa bulunmaktadır. İltihabı azaltmaya yardımcı olan bu taş, artrit ve fibromiyalji gibi kronik ağrıya sebep olan rahatsızlıkların yanı sıra kas ve eklem ağrısını tetikleyen rahatsızlıkları tedavi etmede kullanılır.

En önemli faydaları kan dolaşımını düzenlemek ve ağrıları hafifletmek diyebiliriz. Gua sha’nın diğer faydaları şunlardır:

Gua Sha Taşı
  • Kronik karaciğer iltihabını ve Hepatit B enfeksiyonu riskini azaltır.
  • Migren ve baş ağrılarını hafifletir.
  • Emziren annelerde göğüs şişkinliğini, tıkanıklığını ve ağrılarını önler.
  • Boyun ağrısına iyi gelir.
  • Sıcak basması, yorgunluk, kaygı, uykusuzluk, baş ağrısı gibi menopoz dönemi ve adet dönemi öncesi semptomları azaltır.

Gua Sha Taşının Özellikleri Nelerdir?

Pek çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılan masaj tekniği, gua sha taşından yapılan özel bir masaj aletiyle uygulanmaktadır. Bu isim, hem taşın hem de masaj tekniğinin ismidir. Yüz, boyun, kafa derisi, omuzlar, sırt, kol ve bacak bölgelerine uygulanabilmektedir. Kronik ağrı ve iltihabı önleyen veya azaltan bu masaj tekniğinde, kişideki durgun enerji vücuttan dışarı atılıyor. Masaj sırasında o bölgedeki kan akışı hızlandırılarak hastanın iyileşmesi sağlanıyor.

Cilt bakımında sıkça tercih edilmesinin sebebi; kan dolaşımını hızlandırıp cildi gençleştirmesidir. Dolayısıyla anti-aging dediğimiz yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinden biridir. Gua sha aynı zamanda pembe kuvars veya yeşim taşı gibi başka doğal taşlarla da birleştirilebiliyor. Renklerine ve türlerine göre ayrılan gua sha taşlarını piyasada kolayca bulabilirsiniz.

Gua Sha Masajı Nasıl Yapılır?

Gua sha masajı, gua sha adlı verilen özel bir taşla veya roller adlı verilen masaj aletiyle yapılabilir. Vücudun kıvrımlı bölgelerinde taşı kullanmak daha mantıklıdır. Masajdan önce taşı buzlu suda bekletmek ve iyice temizlemek gerekiyor. Masaj yapılacak bölgeye masaj yağı sürülebilir. Masaj sırasında taşı cilt üzerinde yukarı ve aşağı yönde sıyırır gibi hareket ettirmek önemli. Masaj taşını 90 derecelik dik açıyla tutup, kemikli bölgelere kıvrımlı kısmını oturtarak başlamalısınız. Daha sonra yüzde yukarı doğru, diğer bölgelerde aşağı doğru olmak üzere taşı uygulama yönüne doğru 45 derecelik bir açıyla eğmelisiniz. Bu aşamada hareketleriniz hafif yatay şekilde ve baskılı olmalıdır. Bu masaj, her gün 2 defa yapılabilir. Birkaç dakikalık seansın ardından tüy gibi hafiflediğinizi hissedebilirsiniz.

Gua Sha Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Gua Sha taşları 3 farklı doğal taştan oluşuyor. Dolayısıyla renk seçenekleri de yapımında kullanılan doğal taşın rengine göre ortaya çıkıyor. Yeşim taşı, pembe kuvars ve ametist taşından yapıldığı için yeşil, pembe ve mor renklerde karşımıza çıkıyor.

Yüz ve cilt masajı için kullanılan yeşim taşı gua sha, pembe kuvars gua sha ve ametist gua sha taşları farklı özelliklere sahiptir.

Yeşim taşı; stresi önler, kırışıklık görünümünü azaltır, negatif elektriği atar ve yaşlanma karşıtıdır.

Pembe kuvars taşı; cildi yatıştırır, enerjiyi dengeler, kızarıklık ve egzama gibi cilt problemlerini giderir.

Ametist taşı; canlandırıcıdır, pozitif enerji yayar, yağlı cildi dengeler, gözenekleri sıkılaştırır, siyah nokta ve sivilce karşıtıdır.

Bu özelliklere göre ihtiyacınız olan en doğru gua sha taşını bulabilirsiniz.

Gua Sha Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Gua sha taşı fiyatı her mağazada farklılık göstermektedir. Bunun sebebi, her ürünün özelliklerinin farklı olmasıdır. Masaj aleti tek başına bir gua sha taşı olarak da satılabilir, yanında bir roller ile birlikte de satılabilir. Ayrıca, üründe kullanılan doğal taş türü, ürünün şekli ve boyutu, yüz ve vücut için üretilmesi gibi etkenler de gua sha fiyatlarını değiştirebilmektedir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir