Firuze Taşı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

firuze taşı

Firuze taşı, sahip olduğu mavi-yeşil renk tonlarından dolayı Turkuaz taşı olarak da bilinir. Denge taşı ve Türk taşı olarak da bilinen Firuze, yeryüzündeki en değerli taşlardan biridir. Bilgeliği, huzuru, koruma duygusunu, umudu ve iyi şansı sembolize eder. Eski çağlardan beri kullanılan bu taşın şifalı özellikleri olduğuna inanılır. Doğal taşların faydaları, özellikleri, renkleri, fiyatı ve takı modelleri merak ediliyor. Biz de bu kez Firuze taşlarını araştırdık. İşte, Firuze hakkında bilmeniz gereken her şey!

Firuze Taşı Faydaları Nelerdir?

firuze taşı
Firuze Taşı

Turkuaz bir arınma taşıdır. Negatif enerjiyi dağıtır ve dış etkenlere karşı koruyucudur. Tüm çakraları dengeler. İç huzuru sağlarken, ruh hali değişimlerini dengeler. Depresyon ve yorgunluğa iyi gelir. Panik atak tedavisinde kullanılır. Problemlere yaratıcı çözümler bulmamıza yardımcı olur. Aşkı uyarıcı bir güce sahip olan bu taşlar, arkadaşlığın sembolüdür.

Bağışıklık sistemini güçlendiren turkuaz taşı, besinlerin emilimine yardımcı olur. Doku yenilenmesini uyarır, vücudun sağlıklı olmasını sağlar. Kramp ve ağrılara iyi gelir. İltihap önleyici ve detoksifiye edici özelliklere sahiptir. Ciğerleri temizler, boğaz ağrılarını yatıştırır, göz hastalıklarını iyileştirir. Vücuttaki aşırı asidi alır. Romatizma, gut, mide sorunları ve viral enfeksiyonlara iyi gelir. Hayatımıza doğruluk ve dürüstlük katan, derin bir iletişim kurmamızı sağlayan ve bize bilgelik veren bu taşın stresi önlediğini de belirtmeliyiz.

Firuze Taşının Özellikleri Nelerdir?

Firuze taşları, bakır ve alüminyumun sulu fosfatlı bir türüdür. Kalp, Boğaz ve Üçüncü Göz Çakralarını açar. Mavi turkuaz taşı, Aralık ayının doğum taşıdır. Akrep, Yay, Kova ve Balık burçlarının da taşıdır. Binlerce yıldır tılsımlı özellikleri olduğuna inanılan bu taşın, aldatılma durumu söz konusu olduğunda renk değiştirdiğine inanılır.

Turkuaz taşları triklinik kristal yapıya sahiptir. Genellikle çekici mavi-yeşil renklerde olan bu taşlar çarpıcı mücevher tasarımlarında kullanılır. Radyo dalgaları, kızılötesi ışınları, duman gibi atmosferdeki tüm kirleticilerden bizi korur. Bir tür arıtma taşıdır. Aurayı temizler, ortamı kötü enerjilerden arındırır.

Antik Mısır çağından bu yana kullanılan Firuze taşlarının en çok bulunduğu ülke ABD’dir. Çin, Tibet, Şili, Meksika, İsrail ve Afganistan’da da firuze yatakları bulunuyor. İçinde su bulunan gözenekli yapıdaki bu taşın suyu emme özelliği de var. Camsı ve mumsu bir parlaklığa sahip.

Firuze Taşı Renkleri ve Türleri Nelerdir?

Firuze taşı renkleri turkuaz, mavi, yeşil ve sarı-yeşildir. Firuzenin Tibet taşı türü yeşil renklidir ve Boğaz çakrasına hitap eder. Firuze, doğal taş ürünlerinin bulunduğu bir tezgâhta muhteşem turkuaz rengiyle hemen dikkat çeker. Demir, bakır, çinko ve alüminyum gibi mineraller içeren bu taşların çizgili ve damarlı olduğunu görebilirsiniz. Açık mavi, gök mavisi, turkuaz, yeşil, yeşil-sarı temel renkleri olsa da siyah ve kahverengi damarlarla süslüdür. Kalitesine göre 7 sınıfa ayrılmıştır. Bunlar; Ebuishaki, Ezheri, Haki, Keftari, Sefidi Zerdbam, Süleymani ve Zerhumdur.

Firuze Takı ve Mücevher Modelleri

Firuze taşı kolye ve Firuze taşı bileklik modellerinde genellikle boncuk dizme tasarımı öne çıkar. Boncuk kolyeler ve bilezikler revaçtadır. Firuze taşı küpe ve Firuze taşı yüzük modellerinde de doğal taş yapısı ürüne göre değişir. Kuyumcularda görebileceğimiz pahalı mücevherlerde Firuze taşlarının rengi açık mavidir ve kristale benzer. Turkuaz taşı yalnızca kişisel süs eşyası, takı, mücevher ve aksesuarlarda karşımıza çıkmaz. Dekoratif objelerde, cam ve vitray süslemelerde, çeşitli sanat eserlerinde yer alabilir.

Firuze Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Firuze ya da yaygın olarak bilinen adıyla Turkuaz taşı, çok değerli ve pahalı bir taştır. Bu nedenle piyasada turkuaz renkli sahte türleri çok fazladır. Ancak küçültülmüş doğal enerji taşları olarak paketler halinde uygun fiyatlardan satılmaktadır. Doğal taş dükkan ve mağazalarından ya da yazlık hediyelik eşya stantlarından satın alınabilir. Doğal taş Firuze takı ve objeleri daha cüzi rakamlara satın almak mümkündür. Firuze, inci, gümüş, pırlanta, safir, altın ve diğer değerli taşlarla birlikte kullanılabilir. Gerçek kalitede Firuze taşından üretilen mücevherler oldukça pahalıdır.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir