Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır? Evde Saç Maskesi Yapımı

Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Saçlarına özen gösteren kadın ya da erkekler onların daha canlı, hacimli ve parlak görünmesi için değişik saç maskeleri uygulamaktadır. Bu maskeleri berber ya da kuaförler aracılığı ile saçınıza yaptırabileceğiniz gibi kendiniz de evde saç maskesi hazırlayabilir ve onu saçınıza uygulayabilirsiniz. Böylece hem kolay hem de keyifli olan bu uygulama ile saçlarınıza canlılık kazandırmanız mümkündür. Dikkat etmeniz gereken belirli periyodlarla saç maskesi uygulaması yapmanızdır.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz saç maskesi ile saçlarınızda istediğiniz güzelliği yakalayabilirsiniz. Bunu sağlamak için onlarca metot bulunmaktadır. Yapılması gereken saçınızın ihtiyacını belirlemek olacaktır. Bu ihtiyacı belirledikten sonra hazırlayacağınız saç maskesi ile daha güzel saçlara kavuşmanıza az kalmış demektir. Özellikle hanımların en büyük sorunu yağlı saç tipine sahip olmaktır. Yoğurt ve yumurta gibi kolayca bulunabilen malzemeler ile bu sorununuza çare bulabilirsiniz.

Uygun oranda birbirine ilave edilen malzemeler evde saç maskesi için yeterli olacaktır. Malzemelerin içeriğindeki vitamin ve mineraller saçlarınızı besleyecek ve bakımını gerçekleştirecektir. Sadece yoğurt ve yumurta ile değil aynı zamanda bal ile yumurta karışımından elde edeceğiniz saç maskesi ile yine yağlı saçlarınıza çare bulabilirsiniz. Bu metotlar gibi onlarca metot ile ihtiyacınız olan tüm sıkıntılar için uygun maskeler hazırlayabilirsiniz.

Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Boyalı Saçlar İçin Evde Saç Maskesi Yapımı

Evde saç maskesi boyalı saçlar için de sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Saç boyaları ve açıcıların içeriğinde bulunan kimyasallar zamanla saçlarınızda sertleşmeye neden olacaktır. Kullanılan fön makineleri de saç uçlarında kırılmalar ortaya çıkarır. Boyalı saçlar için kolay hazırlanan bir saç maskesi tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz:

  • 2 aloe vera sapı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Aleo vera bitkisinin içinde bulunan yağı alın. Bunu yapmak için bitkinin dış kabuğunu soymanız yeterli olacaktır. İçindeki jel doku saç maskesi yapımında kullanılacaktır. Zeytinyağı ile karıştırıp saçınıza uygulayın. Özellikle saç diplerinize masaj yaparak uygulamanız daha iyi olacaktır. 15 dakika bekleyin sonra yıkayın. Aynı maskeyi avokado meyvesini kullanarak da yapabilirsiniz.

Zeytinyağının saç bakım maskelerinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Her evde bulunuyor olması ile de kişilere kolaylık sağlamaktadır. Zeytinyağı ile yapılan evde saç maskesi için bir örnek daha sunalım:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 2 tatlı kaşığı bal

Yukarıdaki malzemeleri birbiri ile iyice karıştırın ve özleştirin. Saç diplerinden başlayarak uçlara kadar sürün. 15 dakika bekleyin ve yıkayın. Bu uygulamaları saçlarında boya olanlar hafta 1 ya da 2 kere yapabilirler. Saçlarınızın yumuşak ve ipeksi olduğunu fark edecek ve boyaların olumsuz etkilerinden onları koruyabileceksiniz. Kuru saçlara sahipseniz bu tarifler oldukça uygundur, yağlı saça sahip olanlar zeytinyağlı saç maskelerini tercih etmemelidir. Onun yerine yumurta, yoğurt ve muz maskelerini tercih etmelisiniz.

Yıpranmış Saçlar İçin Evde Saç Maskesi Yapımı

Saçlarınız çok farklı nedenlerden yıpranabilir. Sık sık onları taramanız, yanlış tarak ve fırça kullanımları, denizin ya da güneşin zararlı etkileri, kullanılan saç bakım ürünleri, ısıtıcılar ya da genetik etkenler saç kırılmalarına neden olmaktadır. Bu durumda saçlarınız cılız ve güçsüz görünecektir. Evde saç maskesi yıpranmış saçlar için de sıklıkla uygulanan bir yöntemdir. Özellikle kuru saçlara sahip olanlar aşağıda bulunan maskeyi uygulayabilirler…

  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kekik suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
Evde Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri karıştırarak saç diplerine ve uçlarına masaj yaparak yedirin. Bir saat bekleyin ve yıkayın. Haftada bir ya da iki kere bu maskeyi yapabilirsiniz. Düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızın canlandığını fark edebileceksiniz.

Farklı bir evde saç maskesi yapımı olarak sizlere mayonez, yumurta ve Hint yağını önermekteyiz. 1 çay bardağı mayonez, 1 yumurta ve 1 çay kaşığı Hint yağını karıştırarak saçınıza sürebilirsiniz. Yarım saat bekleyerek saçlarınızı güzelce yıkayabilirsiniz. Bu maske ile de yıpranmış ve kırılmış saçlarınız için önlem alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir