Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Saç Bakımı Tavsiyeleri

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımı kadın ya da erkekler tarafından uygulanan bir yöntemdir. Saçlarımızda birçok olumsuz etkenlerden dolayı yıpranma ya da dökülme fark edildiğinde saç bakımına başvurulur. Aslında periyodik aralıklarla saç bakımının yapılması gerekmektedir. Güzellik merkezleri ya da kuaförler haricinde de evde saç bakımı yapabilmek mümkündür. Bunu yapabilmek için biraz araştırmanız ve gerekli olan bitkisel yağları ve ürünleri temin etmeniz yeterlidir.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımı için saatlerinizi ve paranızı harcamanıza gerek yoktur. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz saç maskesi ve saç serumları ile daha sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz. Uzun saatlerinizi ve yüksek miktarda paranızı harcamanıza gerek kalmadan, saçlarınızın bakımını kendi imkanlarınız ile yapabilirsiniz. Ancak evde saç bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, saçınızın ihtiyacını belirlemek olacaktır.

Örneğin kuru ve yıpranmış bir saça sahip iseniz yapacağınız saç maskesi ona göre olmalıdır. Yağlı bir saçınız varsa hazırlayacağınız saç serumu bu ihtiyacınızı karşılamalıdır. Evde yapacağınız bakım için şunu söylemek gerekir; en kısa sürede sonuç almak isteyenler sabırlı olmalıdır. Çünkü saçınızın daha sağlıklı ve daha güçlü olması için uygulamanız gereken bakım metodunu düzenli yapmanız gerekmektedir. Aksi halde zamanınız boşa gidecektir. Bir kere yapılan evde saç bakımı ile bir sihrin gerçek olacağını düşünmemelisiniz.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Saç Bakımı Yapacak Kişilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Öncelikle saçınızın doğal dengesini koruyabilmek ve saçınızda olumsuzluklarla karşılaşmamak için kişilerin yapması gerekenler bulunmaktadır. Bunlar arasında tarak ve fırça seçiminizi doğru olarak yapmanız yer almaktadır.

  • Keskin uçlu tarak ve fırçalardan uzak durmanız gerekir. Bunlar saç köklerinize zarar verecektir.
  • Saç bakım ürünlerinizin kalite olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Saçınızın tipine uygun şampuanları tercih etmelisiniz.
  • Saç kremi zor taranan saçlar için ideal olsa da haftada bir kez kullanmalı ve saç köklerinize kremden sürmemelisiniz.
  • Saç düzleştirici ve fön makinelerinden uzak durmalısınız.
  • Bakım yağları ve saç maskeleri ile saçınızdaki canlılığın devam etmesini sağlamalısınız.

Evde Saç Bakımı İçin Doğal Ürünler Nelerdir?

Evde saç bakımı yapmak isteyenler birçok bitkisel yağlarla karşılaşmaktadır. Bunların arasında ilk sıralarda argan yağı, aloe vera, badem yağı, avokado yağı, zeytinyağı, Hint yağı, sarımsak yağı bulunmaktadır. Bu yağlarla özdeşleşen yumurta ya da yoğurt gibi diğer malzemeler de kullanarak kendiniz saç bakım maskesi hazırlayabilirsiniz. Özellikle boyalı, yıpranmış ya da fazla dökülen saçlar için yapacağınız maskeler önem taşımaktadır.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Saç Bakımı İçin Uygulanan Serumlar

Saç serumu, günümüzde kullanılan saç bakım ürünlerinin başında gelmektedir. Saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yaparak, yorulmuş ve cansız kalmış saçları yeniden canlandırabilir. Ayrıca koparak dökülmelere ve ucundaki kırık gibi şikayetleri de saç serumu ile atlatabilirsiniz. Kozmetik reyonlarının vazgeçilmezi olan saç serumu alarak evde saç bakımı yapabilirsiniz. Özellikle saç diplerine kadar ulaşan serum, diğer bakım ürünlerine göre bu özelliği sayesinde öne çıkmaktadır. Ancak bunun için hem zamana hem de fazlasıyla paraya ihtiyacınız olacaktır.

Evinizde yapacağınız kolay ve basit serumlar ile saçlarınızı daha bakımlı hale getirebilirsiniz. Saçınızın ihtiyacı olan vitamin ve minerallere evinizde kolayca hazırlayacağınız serumlar ile ulaşabilirsiniz. Örneğin parlak bir görünüm kazanmasını istediğiniz saçlarınız için; argan, jojoba avokado, badem ve üzüm çekirdeği yağları ile serum hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri uygun oranlarda karıştırarak kolay ve basit serum hazırlayabilirsiniz.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçlarınızın ihtiyacı olan tüm mineraller bu serumun içerisinde mevcut olacaktır. Yine dikkat edilmesi gereken en önemli husus, düzenli kullanımın olmasını sağlamaktır. Düzenli uygulanmadığı takdirde zamanınız boşa gitmiş olabilir. Yine bu saç serumu gibi onlarca tarif ile kolay ve pratik serumlar hazırlayabilir ve saçlarınızı istediğiniz hale getirebilirsiniz. Evde saç bakımı için doğal yöntemler tercih edilirse ve düzenli uygulanırsa kesin çözümler getirecektir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir