Bıttım Sabunu Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

bıttım sabunu faydaları

Bıttım, yabani bir fıstık ağacı türünün meyvesidir. Ülkemizde Siirt fıstığının yağından, Güneydoğu Asya’da ise yabani fıstık meyvesinin yağından üretilen sabuna ise bıttım sabunu adı verilir. Üretiminde katkı maddesi veya kimyasal bileşen barındırmaz. Bıttım sabunu faydaları, türleri, yapılışı, kullanılışı ve sahip olduğu özellikleri bakımından merak ediliyor. Doğal kaynaklı cilt bakım ürünleri arasında son yıllarda sabun türleri popüler bir hale geldi. İşte, bıttım sabunu hakkında bilmeniz gerekenler!

Bıttım Sabunu Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Bıttım Sabunu Faydaları
Bıttım Sabunu Faydaları

Eylül ayında aşılanmamış fıstık ağaçlarından toplanan meyvelerin yağından elde edilir. Bıttım, çok değerli ve pahalı bir üründür. Evde de yapılabilen sabunun tarifinde menengiç yağı, buğday yağı, susam yağı, zeytinyağı, saf su ve kostik yer alıyor. İçinde hiçbir kimyasal madde barındırmaz. Doğal sabunlar arasında son yıllarda en popüler hale gelen türlerden biridir. Cilt sorunlarıyla savaşmaya yardımcı olan ve hem cildi hem de saçları güzelleştiren bir bakım ürünüdür.

Bıttım sabunu fıstık bitkisinden elde edildiğinden rengi kahverengi ve yeşil tonlarında olur. Aktar ve organik pazarlardan temin edilebilir. Evde de hazırlanabilir. Bıttım sabununun cilde ve saçlara faydası çoktur. İşte, onlardan bazıları:

  • Saçların kurumasını önler.
  • Saçların erken beyazlaşmasını önler.
  • Saçları kökten uca arındırır ve besler.
  • Ciltte sivilce ve akne oluşumunu engeller. Var olan akneleri tedavi eder.
  • Ciltte ve saçlarda oluşan mikropları antiseptik özelliği sayesinde öldürür.
  • Saçların dökülmesini, elektriklenmesini önler. Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.
  • Vücut temizliğinde etkili bir üründür.
  • Peeling olarak kullanılır. Cildi pürüzsüzleştirir.
  • Güneş lekeleri dahil tüm cilt lekelerini geçirmeye yardımcıdır.
  • Cilde parlaklık kazandırır.
  • Kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelir.
  • Bacak ve ayak damarlarını gevşeterek varisleri azaltır.
  • Sedef ve egzama hastalıklarını tedavi eder.

Bıttım Sabununun Kullanım Şekli Nasıldır?

Normal bir sabunla saçları yıkayınca saçın kuruduğu gözlenir. Bıttım sabunu ise saçları kurutmaz. Saçları beslemek, bakımını yapmak için bıttım sabunu ile saçları yıkarken şampuan ve krem gibi hazır ürünler kullanılmamalıdır. Saçları iyice ıslattıktan sonra sabunla köpürtüp derinlemesine yıkamak ve ardından durulamak yeterlidir. Saç banyosu sürekli sabunla yapılmamalıdır. Aralıklı olarak bir banyoda sabun, diğer banyoda şampuan tercih edilmelidir. Duş sırasında bıttım sabunuyla cildinizi de temizleyebilirsiniz. Bakım yaparken de haftada 2 akşam yüzünüzü bıttım sabunuyla temizleyebilirsiniz.

Bıttım Sabununun Zararları Var Mıdır?

bıttım sabunu faydaları

Piyasada pek çok sahte ve taklit ürün mevcut. Öncelikle, gerçek ve tamamen doğal ürünler satan bir yerden bu sabunu temin etmelisiniz. Cildiniz doğal da olsa bazı ürünlere karşı hassas olabilir. Bu duruma dikkat edilmelidir. Bıttım sabununun bilinen çok ciddi bir yan etkisi yoktur. Fakat bazı saç tiplerinde ters etki yaratabilir. Saçları kurutmadığını belirtsek de, bazı saç tiplerinde kuruluğa yol açabilir. Bunu önlemek için sabunlu saçınızı duruladıktan sonra saç kremi kullanabilirsiniz. Göze kaçan sabun bir süre gözlerde yanmaya sebep olur ki, bu durum tüm sabunlar için geçerlidir.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 3 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır.

Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir