Ardıç Yağı Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ardıç yağı faydaları

Ardıç, Akdeniz bölgelerine özgü bir ağaçtır. Yaprakları, gövdesi ve yağı tıpta kullanılır. Ardıç bitkisinden elde edilen yağ; ishal, peptik ülser hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, bronşit, zatürree ve kaşıntı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Tüketilebilen bu mucizevi yağ, harici olarak uygulanmalıdır. Ardıç yağı cilt kremlerinde, merhemlerde ve kepek önleyici şampuanlarda bir bileşendir. Bakterileri ve iltihabı giderir. Ayrıca parfümler, oda kokuları ve bazı kozmetik ürünlerde kokusundan yararlanılır. Doğanın mucizelerine başvurarak birçoğumuz bu ürünlerin şifalı özelliklerinden pek çok konuda faydalanırız. Ardıç bitkisinin özelliklerini öğreneceğiniz bu yazıda ardıç yağı ile ilgili merak ettiklerinizi de öğrenebilirsiniz. Bu makalede ardıç yağı faydaları, özellikleri, tüketim şekli, kullanım alanları ve zararları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ardıç Yağı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

ardıç yağı faydaları
ardıç yağı faydaları

Ham halde iken işlenmiş haline göre daha koyu renkli ve kullanımı risklidir. Ancak işlenmiş Ardıç yağı tıptan kozmetiğe pek çok alanda olumlu özelliklere sahiptir. Ardıç yağı cilt kremi, yara merhemi ve kepek şampuanlarında, parfüm ve kozmetik ürünlerinde etken madde olarak yer alabilir. Sağlık açısından sayısız faydasından söz edilebilir. Bunlar; ishal, peptik ülser hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, bronşit, zatürree ve kaşıntı olarak sayılabilir. Sedef hastalığı, egzama, parazit, saç dökülmesi, kepek, mikroplu yaralar ve kaşıntı durumlarında cilde ve saç derisine ardıç yağı sürülür.

Ardıç bitkisinin aromatik kokusu pek çok parfüm, deodorant, oda spreyi ve kozmetik ürünü yükseltir. Duyusal olarak meditasyon sırasında ardıç yağı kullanabilir ve sakinleştirici etkisinden yararlanabilirsiniz. Yağın rengi sarı ve kahverengi arasındadır. Orta derecede yoğundur. Ardıç yağı faydaları:

Ağızdan alındığında;

  • Şeker hastalığı.
  • İshal.
  • Peptik ülser hastalığı.
  • Yüksek kan basıncı.
  • Bronşit.
  • Zatürre.
  • Kaşıntı ve az önce saydığımız koşullarda faydalıdır.

Cilt için uygulandığında;

  • Sedef hastalığı.
  • Egzama.
  • Parazitlerin neden olduğu cilt enfeksiyonları.
  • Yaralar.
  • Saç derisi sorunları
  • Kepek.
  • Saç kaybı.
  • Kanserin yol açtığı saç ve cilt sorunlarında faydalıdır.

Ardıç meyvesi, bitkisi, yaprakları, çayı ve yağı tüketildiğinde şu hastalıklardan korur ve onların tedavisinde işe yarar:

Diyabet, ülser, ishal, yüksek tansiyon, akciğer enfeksiyonu, grip, böbrek taşı, kanser, sedef, egzama, uyuz, yaralar, bit, kepek, saç dökülmesi, ısırıklar.

Ardıç Yağı Nasıl ve Nerelerde Kullanılır?

Ardıç bitkisine ve herhangi bir esansiyel yağa alerjiniz yoksa, Ardıç yağını güvenle tüketebilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Bakterileri, şişlik ve iltihabı, mikroplu yaraları gideren yağ; cilt ve saç maskelerinde yer alıyor. Ardıç yağının ideal kullanım dozu, kullanıcının yaşı, sağlığı ve diğer bazı koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ürünün kullanım talimatlarını okumak en doğrusu olacaktır. Bu tarz ürünleri kullanmadan önce ciltte küçük bir test yapılmalı ve mutlaka bir uzmanın görüşü alınmalıdır.

Ardıç Yağının Zararları Var Mıdır?

Ardıç yağını seyreltmeden direkt tüketmek doğru değildir. Ağızda tahriş, solunum problemleri, organ yetmezliği, nöbet ve koma gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. İşlenmemiş Ardıç yağı da tüketilmemelidir, aksi halde kansere neden olabilir. Özetle ağızdan alınması çok güvenli değildir. Bu nedenle cilt uygulamalarında harici olarak kullanılmalıdır. Hamile ve emziren kadınlar ile çocukların kullanması önerilmemektedir. Sedir, selvi ve polen alerjisi olanlar kullanmaktan kaçınmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir