Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Yuvarlak Yüzler İçin

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri

Yuvarlak yüze saç modelleri, özellikle kadınların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği konular arasında yer alır. Pek çok kadın ve erkek, yüz güzelliğinde saçların ne kadar önemli bir role sahip olduğunu bilir. Yüz şekline uygun saç kesimlerini tercih etmek, kişinin daha güzel ve çekici görünmesine yardımcı olur. Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişiler, genellikle çocuksu bir duruş sergiler. Ancak doğru saç kesimiyle çocuksu havadan çıkıp daha olgun görünmeniz mümkündür. Peki yuvarlak yüze saç modelleri denildiğinde akla hangi saç kesimleri gelir? İşte yuvarlak yüze yepyeni bir hava katacak saç kesimleri ile ilgili tüm detaylar…

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri

Yuvarlak yüzlü kişilere önerilen saç modelleri, genellikle yüzün yuvarlaklığını gizleyecek stildedir. Yüzün yuvarlaktan ziyade daha oval görünmesini sağlayan saç modelleri, son yıllarda pek çok kişinin hayatında önemli değişiklikler yaratmıştır. Yuvarlak yüze uygun saç modelleri arasında karar verirken ilk olarak yüzünüzün yuvarlak olduğunu kesinleştirmeniz gerekir. Bunun için bir mezura yardımıyla bazı adımları takip etmeniz önerilir. Mezura, elmacık kemiklerinin üstü ve gözün altına yerleştirilir. Bir taraftan diğer tarafa kadar ölçüm yapılır. Sonrasında çene hattının en geniş noktaları ölçülür. Daha sonra alın ortasından çene ucuna kadar yüz uzunluğu ölçülür. Eğer elmacık kemikleri ve çene hattı genişliği, yüz uzunluğu ile yakın değerlere sahipse yuvarlak yüzlü biri olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yuvarlak yüze saç modelleri hakkında araştırma yaparak yüz şeklinize uygun bir saça sahip olmanız kolaylaşır.

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Orta Boy Balyajlı Saçlar

Yuvarlak yüze sahip kadınlar için uygun görülen saç modellerinden biri, orta boy balyajlı saçlar olur. Omuzlara doğru düşen saçlar, özellikle sarı balyaj detayıyla daha da göz alıcı bir hale gelir. Yuvarlak yüzün dezavantajlarını unutturan kesim, modern ve zarif bir görüntüye sahip olmanızı mümkün kılar.

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri - Orta Boy Balyajlı Saçlar
Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Orta Boy Balyajlı Saçlar

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Uzun Bob Saç Kesimi

Son dönemin trend saç modelleri arasına giren uzun bob saç kesimi, yuvarlak yüzlü kadınlar için kurtarıcı bir görev üstlenir. Saçların çok uzun olmadığı dönemlerde uzun bir bob kesimden faydalanmak, yüzün oval görünümden uzaklaşmasını sağlar. Eğer ince telli saçlara sahipseniz kesime kat detayı ekleyerek daha dolgun ve göz alıcı saçlara kavuşmanız mümkündür.

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri - Uzun Bob Saç Kesimi
Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Uzun Bob Saç Kesimi

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Kabarık Bob Saç Modeli

Yüzün yuvarlak görünümünü ortadan kaldıran kabarık bob model, pek çok kadının ortak tercihi olur. Yuvarlak yüzü adeta avantaja çeviren bu kesim, her daim modern ve bakımlı gözükmenize olanak tanır. Saçların gözlerin hemen yanına düştüğü kabarık bob saç kesimi, yuvarlak yüze saç modelleri sorulduğunda çok sayıda kişinin cevapları arasında yerini alır. Daha detaylı bilgi için Kıvırcık Saç Kesim Modelleri Nelerdir? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Yuvarlak Yüze Saç Modelleri - Kabarık Bob Saç Modeli
Yuvarlak Yüze Saç Modelleri – Kabarık Bob Saç Modeli

Sade Kısa Saçlar

Kişiye nostaljik bir hava katan sade kısa saçlar, yuvarlak yüze en uygun saç kesimlerinden biridir. Yuvarlak yüzü nedeniyle kısa saç kesiminden uzak duran kadınlar, sade kısa saç modeli sayesinde istediği tarza kolayca kavuşur. Kabarık bir fön ve derin ayrım sonucu daha hoş bir görünüme bürünen model, 50’li yılların meşhur saç stillerinden ilham alır. Daha çok koyu renklerin tercih edildiği sade kısa saç modelinde farklı renk tonlarının kullanıldığı da görülür.

Sade Kısa Saçlar
Sade Kısa Saçlar

Parizyen Kısa Saç

Parizyen kısa saç modeli, hem özgünlüğü hem de zarif görüntüsüyle yuvarlak yüze sahip pek çok kadının beğenisini kazanır. Sabit bir yan kısım ve hafif salaş bırakılmış kenarların görüldüğü model, yuvarlak yüzün daha uzun bir duruş sergilemesine aracılık eder. Son yılların kısa saç trendleri arasında göze çarpan parizyen kısa saç, yuvarlak yüzlü kadınların stiline etkili bir dokunuş yapar. Özellikle ince telli saçlara sahip kişiler, bu model sayesinde saçlarının dolgunluğunu artırabilir.

Parizyen Kısa Saç
Parizyen Kısa Saç

Kâhküllü ve Hacimli Saç Kesimi

Sanılanın aksine keskin saç modelleri, yuvarlak yüzlü kadınlarda oldukça çekici bir görünüm ortaya koyar. Omuzların hemen aşağısında biten hacimli saçların kâkül detayıyla birleştiği saç kesimi, yüzün daha uzun görünmesini sağlar. Şekli ve duruşu sebebiyle aslan yelesine benzetilen model, yuvarlak yüze sahip kadınların güzelliğine güzellik katar.

Kâhküllü ve Hacimli Saç Kesimi
Kâhküllü ve Hacimli Saç Kesimi

Platin Sarısı Kısa Saç

Uygun saç kesimi kadar renk de yuvarlak yüzlü kadınlar için önemli bir konudur. Platin sarısı rengindeki kısa saç modeli, yuvarlak yüzlü kadınların pek çoğunda hoş bir görüntü oluşturur. Yandan ayrıldığında daha doğal ve şık görünen kesim, yüz yuvarlaklığının gizlenmesinde oldukça başarılıdır.

Platin Sarısı Kısa Saç
Platin Sarısı Kısa Saç

Asimetrik Saç Kesimi

Yuvarlak yüzlü kadınlara en çok önerilen saç kesimlerinden biri, asimetrik modeller olur. Farklı renk ve detayların göze çarptığı asimetrik saç kesimi, saçınızın daha eğlenceli bir havaya bürünmesini kolaylaştırır. Yüzün tek tarafına yoğunluk verilen asimetrik kesim, keskin görünümü sayesinde yüze boyut kazandırır. Kat kesimiyle daha özgün bir modele dönüşen kesim; kızıl, sarı ve kahverengi gibi değişik renkteki saçlarda kullanıma uygundur. Asimetrik kesimdeki saçların düzleştirilerek kullanılması, yüzün daha uzun görünmesi için önemli bir ipucudur.

Asimetrik Saç Kesimi
Asimetrik Saç Kesimi

Yan Perçemler

Yan perçemler, elmacık kemiklerini daha keskin hale getiren bir saç kesim detayıdır. Bu nedenle yuvarlak yüze sahip kadınların büyük çoğunluğunda yan perçem görmek mümkündür. Yüzün oval görüntüsünü azaltarak daha uzun gözükmesini sağlayan yan perçemler, aynı zamanda saçlarınızın yoğun ve sık durmasını mümkün kılar. Her boy saçta kullanılabilen yan perçem detayı, yüz yuvarlaklığının azaltılmasında önemli bir etkiye sahip olur.

Yan Perçemler
Yan Perçemler

Uzun ve Katlı Saç Kesimi

Yuvarlak yüze sahip kadınlara yakışan saç modellerin bir diğeri, uzun ve katlı saç kesimidir. Yüzü açan ve buna rağmen daha uzun gözükmesine olanak tanıyan kesim, her dönemin trendleri arasına girmeyi başarır. Bu kesim için saçların bel hizasında olması önerilir. Çene altından başlayarak az sayıda kat saçlara eklenir. Böylece saçlar daha hacimli görünür. Ayrıca yüz yuvarlaklığı arka plana atılır.

Uzun ve Katlı Saç Kesimi
Uzun ve Katlı Saç Kesimi

Kısa Bob Saç Modeli

Bob saç kesimi, farklı yüz tiplerine oldukça uygun stillere sahiptir. Bu nedenle yuvarlak yüzlü kadınların saçlarında sık sık bob kesim uyguladıkları görülür. Kısa bob kesime eklenen perçem detayı, yüzün yuvarlak görünümünün ortadan kaldırılmasını kolaylaştırır. Daha çok düzleştirilerek kullanılan bu saç modeli, özellikle sarı ve sarıya yakın saç renklerinde tercih edilir. Bob kesim sayesinde yüze uzunluk eklenirken perçem detayı yuvarlaklığın azaltılmasında görev alır.

Kısa Bob Saç Modeli
Kısa Bob Saç Modeli

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir