14 Ayar Altın Yüzük Modelleri ve Fiyatları

14 Ayar Altın Yüzük Modelleri

Altın, uzun yıllardır şüphesiz en değerli madenlerin başında yer alır. Hem erkek hem de kadın kullanıcılar için özel olarak dizayn edilen 14 ayar altın yüzük çeşitleri de her dönem dikkat çeken seçeneklerden biridir. Altının göz dolduran renk tonu, işlemesinin kolay olması, uzun süre dayanıklı olması ve tabii ki değerli olması rağbet oranının artış göstermesindeki en önemli sebepler arasındadır. İlk çağlardan günümüze uzanan serüvende altına ilgi duymayan millet neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu nedenle hem o dönemlerde hem de şu anki dönemlerde yatırım amacıyla tercih edilen madenlerin en favorileri olarak bilinir. 14 ayar yüzük modelleri yatırım amacıyla satın alınmasının yanı sıra aksesuar olarak da sevilerek kullanılır.

Altınların, günümüzde %100 oranında saf bulunması nadirdir. Ancak saflık oranı neredeyse %100’e yakın olan altınlar vardır. Bunları ayar kısımlarından anlamak mümkündür. Bu yazımızda 14 ayar yüzük çeşitlerinin özellikleri, görünümleri, fiyat aralıkları ve seçim süreci gibi detaylardan bahsedeceğiz. Böylece ihtiyaç duyduğunuz ürüne kolay bir şekilde sahip olma şansını elde edebilirsiniz. 

Kadınlar İçin Dizayn Edilen 14 Ayar Altın Yüzük Modelleri 

14 Ayar Altın Yüzük Modelleri
14 Ayar Altın Yüzük Modelleri

Yeryüzünde yağma sürdüren her insanın zevki birbirinden farklıdır. Buna bağlı olarak da 14 ayar altın yüzük modelleri, görünüm ve biçim açısından farklılık gösterir. Böylelikle her insanın zevkine hitap edilmesi amaç edinilir. Mücevher Dünyası’nın geniş ürün yelpazesini incelediğiniz zaman hem göz zevkinize hem de giyim stilinize uygun parçalar kolayca bulabilirsiniz. Klasik görünümlü alyans modelleri her yaşa hitap etmeyi başarır. Kalın ya da ince tasarıma sahip olan düz alyans modelleri, sadelikten yana olan kadınların ilk tercihlerinden biridir. Bunun yanı sıra petek gibi özel figürlerin bulunduğu tamtur alyans seçenekleri de vardır.

14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları
– Resme Tıklayınız –

14 ayar altın yüzük seçeneklerine göz attığınız zaman sadece işaret parmağı için değil eklem ya da diğer parmaklar için de dizayn edilmiş olan modellere denk gelebilirsiniz. Nazar boncuğu, baget, üçgen, kelebek ya da kare gibi değişik figürlerin yer verildiği seçenekler görsel açıdan kadınların zevkine hitap eder. Bazı modellerde sallanan özel taş detayları vardır. Ayrıca çok taşlı modeller de gösterişli ürün seven kadınların dikkatini çekmeyi başarır. Tek taşlı modeller evli ve nişanlı kadınlar tarafından yoğun ilgi görür. Ayrıca evlilik teklifi etmek isteyen erkekler için de tek taş yüzükler son derece popülerdir. Beyaz, yeşil, mavi ya da mor gibi farklı renkli taşların yer verildiği 14 ayar yüzük modelleri, günlük hayatın yanı sıra özel yaşantınızda dahi şık görünmenizi sağlar. Ayrıca sarı altının haricinde beyaz altın yüzük çeşitleri de ışıltılı kadınlara hitap eder. Mücevher Dünyası’nda zevkinize yönelik bir ürün kısa süre içerisinde kolayca bulabilirsiniz. 

14 Ayar Altın Yüzük Çeşitlerinin Özellikleri

14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları
14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları

Hem takı olarak hem de yatırım yapma amacıyla dünya genelinde en sık tercih edilen seçeneklerin başında yer alan 14 ayar altın yüzük modelleri, %53 oranında altın içerir. Yani saflık dereceleri %53 şeklindedir. 14 ayar altınlar 585 milyem değerine sahiptir. Bu sayıyı yüzüklerin iç kısmında görmeniz mümkündür. 14 ayar altın yüzük çeşitlerinin saflık oranı çok yüksek olmadığından dolayı daha ucuz rakamlarda satışa sunulur. Aslında 14 ayar altın ürünlerin yoğun ilgi görmesindeki temel neden budur.

Bazı kişilerin kafasında 14 ayar altına karşı birtakım ön yargılar vardır. Bu ön yargılar genel olarak “kararma olur mu?” şeklindedir. Altınların tamamında kararma olmaz. Ancak zaman içerisinde ilk günkü parlaklığı gidebilir. Böyle durumlarda evde bulaşık deterjanı ve ılık suyla hafifçe ovalayarak parlak bir görünüm verebilirsiniz. Dilerseniz kuyumcuya giderek de parlatma işlemi yaptırma şansınız mevcuttur. Ürünleri kullanırken özen göstermeniz tavsiye edilir. Mesela gece yatarken parmağınızdan çıkarmanız daha doğru olur. Ayrıca evde iş yaparken de 14 ayar altın yüzüklerinizi çıkarıp bir kenara koymanız, ürünlerin zarar görmemesi açısından önem arz eder. 

14 Ayar Altın Yüzük Fiyatları ve Seçim Detayları 

14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları
14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları

Kişiler söz konusun altın ürün seçimi olduğu zaman daha hassas davranırlar. 14 ayar altın yüzük modelleri arasında seçim yaparken bazı unsurlar göz önünde bulundurulur. Ölçü usnurua dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar arasında yer alır. Özellikle alyans gibi sabit parmağa takılan yüzük modellerinde ölçü unsuru son derece önemlidir. Bu nedenle parmağınızın ölçüsünü doğru bilmenizde fayda vardır.

Ayrıca 14 ayar altın yüzük çeşitlerini incelerken ilerleyen dönemlerde sayma ihtimalinizi de göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Kadın kullanıcılar, yüzük seçiminde dış görünüme fazlasıyla önem verirler. Dış görünümde göze çarpan ilk detay taştır. Ürünlerin üzerinde yer verilen taşlar, yüzüklerin daha gösterişli olmasını sağlar. Erkek kullanıcılar ise daha sade modeller kullanmayı tercih ederler. Sade modeller, taşlı olan seçeneklere göre daha uygun fiyatlıdır. Seçim sürecinde fiyat unsurunun da etkisi büyüktür. Kullanıcılar dış görünümle birlikte fiyat skalasını da ön planda tutarlar. 

Erkekler İçin Tasarlanan 14 Ayar Yüzük Modelleri 

14 ayar altın erkek yüzük modelleri ve fiyatları
14 ayar altın erkek yüzük modelleri ve fiyatları

Mücevher Dünyası’nda kadın kullanıcılar için dizayn edilen 14 ayar altın yüzük modellerinin yanı sıra erkek kullanıcılar için tasarlanmış olan modeller de bulunur. İnce ve kalın gibi temelde iki farklı tipi bulunan ürünler daha düz yapılarıyla ön plana çıkar. Genel olarak sarı renkte tasarlanan seçeneklerin haricinde bronz ya da gümüş gibi değişik renk tonlarının olduğunu görmeniz mümkündür. Çift renk olan çeşitler, iddialı tasarımlar kullanmayı seven erkeklerin ilgisini çeker. Erkek kullanıcılara yönelik tasarlanan modellerin pek çoğu alyans şeklindedir. Günlük hayatta çok sık takı takmayı sevmeyen erkekler, aksesuar seçiminde çoğu zaman sadelikten yana olurlar. Fakat hareketli tasarım seven kişiler için de petek desenlerinin yer verildiği seçenekler mevcuttur. Dilerseniz aynı tip iki adet 14 ayar yüzük tercih ederek karı koca kombini yapabilirsiniz. Kadınlar arasında çift kombinler son derece popülerdir. Seçim yaparken bu detayı göz önünde bulundurabilirsiniz. 

14 Ayar Altın Yüzük Fiyatları ve Aralıkları Etkileyen Faktörler

14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları
14 ayar yüzük modelleri ve fiyatları

İster yatırım amaçlı ister kullanım amaçlı olsun tüm kullanıcılar seçim aşamasında fiyat skalasını çoğu zaman ön planda tutarlar. Fiyat aralıklarını etkileyen bazı faktörlerden vardır. Kur durumu altın fiyatlarına doğrudan etki eder. Buna bağlı olarak da sık sık 14 ayar altın yüzük fiyatları arasında güncellemeler meydana gelir. Mücevher Dünyası’nda, uygun fiyat aralıklarıyla kullanıcıların beğenisine sunulan ürünler aynı zamanda şık tasarımlarıyla dikkat çeker. Ürünlerin üretim sürecinde harcanan işçilik, fiyat aralıklarına direkt olarak yansır. Aynı durumda satış yaparken de yine işçilik bedeli düşülür.

Bu sebeple özellikle yatırım amaçlı olarak 14 ayar altın yüzük almayı düşünüyorsanız fazla işçilik olmayan modelleri tercih etmeniz daha doğru olur. Aksi takdirde satarken bir miktar zarar etme olasılığınız vardır. Ayrıca kur durumu tıpkı satın alırken olduğu gibi satış yaparken en etkili faktörlerden biridir. Kur oranında meydana gelen artışlar, satış aşamasında sizin kar yapmanızı sağlar. Mücevher Dünyası’nda hem zevkinize hem de bütçenize hitap eden 14 ayar altın yüzük modellerinden birini tercih edebilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir