Tam Altın Kaç Gram? Tam Altının Ağırlığı

Tam Altın Kaç Gram

Tam altın kaç gram sorusu özellikle ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla altın almak isteyen kişilerin kafasında kendine yer bulur. Altın ürünler, antik çağ dönemlerinde günümüze kadar gelen süre zarfı içerisinde her zaman yoğun bir şekilde diğer görmeyi başarır. Doğa üzerinde sarı renkli ve küçük parçalar halinde bulunan altın, yapısı itibariyle de yumuşak bir dokudadır. Altın ürünlerin, yüzyıllar içerisindeki zaman diliminde yoğun ilgi görmesinin temel sebebi pas tutmayan bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca kolay işlenmesi ve sağlam olması da altının dikkat çeken özelliklerinin başında yer alır. Ürünlerin bu kadar değerli olması da, bu metaller kullanılarak çok sayıda takının ve farklı aksesuarların ortaya çıkmasında rol oynar. Özellikle ilerisi için yatırım yapmayı düşünen kişiler her zaman seçimlerini altından yana kullanırlar. Tam altın da, yatırım yapmak için en ideal seçimlerin başında yer alır. Tam altın alacak olan insanlar, ürünlerin özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterler.  Peki tam altın kaç gram? Buyrun detayları inceleyelim! 

Tam Altın Kaç Gram? 

Tam Altın Kaç Gram
Tam Altın Kaç Gram?

Tam altın, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılır. Ürünün ön yüzünde, Atatürk portresine yer verilir. Bu portre figürünün etrafında ise sıralanmış yıldızlar vardır. Ayrıca defne yapraklarından oluşmuş olan çiçeklerin, adeta çelenk figürünü andıran bir görüntüsü vardır. Tam altının arka yüzünde ise; Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi ibaresine yer verilmiştir. Bu ibare, Türkçe harflerle yazılmıştır. Bu yazının alt kısmında altının basım tarihi yani tedavüle çıktığı tarih yazmaktadır. Yani bu durumda basım yılı 2005 olan bir tam altına, daha sonraki yıllarda kulp ilave edilmiş olabilir. Tam altın, yapı olarak 22 ayar özelliğini sahiptir. Yani ürünün içeriğinde %91,6 oranında saf altına yer verilir. Piyasa genelinde tam anlamıyla saf altına en yakın değerlerden biri olan 22 ayar altınlar, her zaman bu özellikleri sebebiyle yoğun ilgi görür. Tam altın kaç gram sorusuna verilecek ilk yanıt 7,21 gram şeklindedir. Ancak bu ağırlık kulplu halidir. Kulpsuz hali 6,42 gramdır. 

Tam Altının Avantajları Nelerdir? 

Tam Altın Kaç Gram
Tam Altın Avantajları

Tam altın kaç gram diye araştırma yapan kişilerin genel olarak amacı, yatırım yapmak düşüncesidir. Bu nedenle de ürünün her bir özelliği, kişiler için büyük önem arz eder. Tam altın, yatırım yapmak için son derece uygun bir üründür. Piyasa üzerinde çeyrek altının, toplamda dört katı olarak bilinir. Aynı zamanda piyasa üzerinde en çok satılan altınların başında yer alır. Ürün; sadece yatırım amacıyla değil düğün ya da nişan gibi merasimlerde de hediye edilebilecek ideal seçeneklerden biridir. Fiyatlarının bir tık yüksek olması sebebiyle, ürünler genel olarak büyük odaklı yatırımcılara hitap eder. Piyasada çok rahat bulunabilecek ürünler arasında yer alır. Ayrıca bozdurma işlemini de banka, kuyumcu ya da sarraf gibi yerlerde kolayca yaptırmanız mümkündür. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir