Nişan Yüzüğü Hangi Ele Takılır?

nişan yüzüğü hangi ele takılır

Nişan yüzüğü hangi ele takılır diye araştırma yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Özellikle nişan hazırlığı içerisinde olan kişiler bu konu hakkında sık sık araştırma yaparlar. Yüzük modelleri, aslında hem erkeklerin hem de kadınların severek kullandıkları en favori aksesuar çeşitleri arasında yer alır. Ancak yüzük modelleri aynı zamanda, geleneksel anlamlara da yüklüdür. Özellikle Türk kültüründe nişan yüzüklerinin ayrı bir yere sahiptir. Nişan aşaması, evlilikten önceki son durak olarak bilinir. Bu evreye gelen çiftler, yüzüklerin hangi ellerine takmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak isterler. Bu konuyla alakalı olarak pek çok kişi tarafından ortaya atılan değişik fikirler vardır. Bazı çiftler söz ve nişan için ayrı yüzük almak yerine, tek yüzük alarak hem nişan hem de söz döneminde kullanmayı tercih ederler. Bazı çiftler ise nişan ve söz döneminde iki ayrı yüzük almayı tercih ederler. Peki her iki durumda da nişan yüzüğü hangi ele takılır? Kadınlarda ve erkeklerde bu durum farklı mıdır? İşte tüm detaylar! 

Nişan Yüzüğü Hangi Ele Takılır? 

Nişan Yüzüğü Hangi Ele Takılır
Nişan Yüzüğü Hangi Ele Takılır

Yılın her döneminde evlenmek amacıyla birbirlerine söz veren çiftler vardır. Nişan, Türk toplumunda ve adetlerinde önemli bir yere sahiptir. Evlenmek amacıyla birbirine söz veren çiftlerin, düğüne kadar olan süre zarfında görüşürken aralarında nişan yapması toplumsal açıdan önemli bir konudur. Bu nedenle evlilik öncesinde nişan yapan çiftler, ellerine birer yüzük takarak nişanlı olduklarını bu şekilde göstermiş olurlar. Nişan yüzükleri aslında çiftlerin birbirlerine olan bağlılığını da ifade etmek için en özel araçların başında yer alır. Fakat çiftler, nişan yüzüğü hangi ele takılır konusunda çoğu zaman kararsızlık yaşarlar.

Geleneksel anlamda kapsamlı bir araştırma yaptığınız zaman, nişan yüzüklerinin sağ elin yüzük parmağına takılarak kullanıldığını görmeniz mümkündür. Bu durum hem erkekler hem de kadınlar için geçerli olan bir durumdur. Nişan törenlerinde dilerseniz, tektaşla birlikte nişan yüzüğünüzü yakabilirsiniz. Dilerseniz de sadece nişan yüzüğünüzü takarak kullanabilirsiniz. Nişan yüzükleri ilerleyen dönemlerde evlilik yüzüğü olarak da kullanılır. Bu nedenle alyans şeklinde dizayn edilir. Sade ya da hareketli modeller kullanabilirsiniz. 

Nişan Yüzüğünün Farklı Kullanımları 

Nişan Yüzüğünün Farklı Kullanımları 
Nişan Yüzüğünün Farklı Kullanımları

Nişan yüzükleri, genel olarak sağ elin yüzük parmağına takılara kullanılır. Evlendikten sonra nişan yüzükleri, sol elin yüzük parmağına takılır. Ancak çalışan kesimdeki insanlar, bazen nişan yüzüklerini de sol ele takarak kullanırlar. Çünkü çalışırken aktif olarak sağ elini kullanan kişileri, yüzükler rahatsız edebilir. Bu sebeple de bazı insanların nişanlılık döneminde de bu yüzükleri, sol ellerinde kullandıklarını görebilirsiniz. Ayrıca gün içinde yoğun bir şekilde ellerini kullanan insanların bir kısmı, nişan yüzüklerini kolye ucu yaparak da kullanırlar. Bu davranış özellikle son zamanlarda kadınlar arasında oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Geleneklere uymak istemeyen kişiler, kendilerini nasıl rahat hissediyorlarsa yüzüklerini o şekilde kullanabilirler. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir