Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kol-Saati-Alırken-Nelere-Dikkat-Edilmeli

Kol saati alırken nelere dikkat edilmeli konusu, her dönem hem kadın hem de erkek kullanıcıların kafasında kendine yer bulmayı başarır. Gerek günlük hayatta gerek iş yaşamında gerekse özel hayatınızda her zaman kullanım alanı bulabileceğiniz kol saatleri, en favori aksesuar çeşitleri arasında yer alır. Değişik stillerde ve özelliklerde dizayn edilmiş olan saat modelleri, şıklığınızı tamamlamanız noktasında sizlere yardımcı olur. Hem kendi kullanımlarınız için hem de sevdiğiniz insanlara hediye etmeniz için kol saatleri en ideal seçimlerin başında yer alır. Fakat, her üründe olduğu gibi kol saati seçiminde de bazı püf noktaları göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Gerekli detayları bildiğiniz takdirde seçimlerinizi doğru bir şekilde yapmanız mümkün olur. Peki kol saati alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi detay ne kadar önem arz eder? Doğru seçimler için hangi noktaları dikkate almanız gerekir? İşte konuyla alakalı merak ettiğiniz bütün detaylar! 

Kol Saati Seçiminde Üretim Materyallerinin Önemi 

Kol Saati Seçiminde Üretim Materyallerinin Önemi 
Kol Saati Seçiminde Üretim Materyallerinin Önemi – Resme Tıklayınız

Bütün ürünlerde olduğu gibi kol saati seçiminde de üretim sürecinde tercih edilen materyaller büyük önem arz eder. Hem kadın hem de erkek kullanıcılar için özel olarak dizayn edilmiş olan Revello marka kol saati modelleri, üretimde tercih edilen kaliteli materyal seçimiyle ön plana çıkar. Kol saatleri modellerini incelediğiniz zaman altın kaplama seçenekler olduğunu görebilirsiniz. Altın kaplama modeller genel olarak kadınların dikkatini çekmeyi başarır.

Genç nesil grubundan orta yaş kesimine kadar her zevke hitap eden bu ürünler son derece kaliteli bir yapıya sahiptir. Altın kaplama seçeneklerin yanı sıra paslanmaz metal materyal kullanılarak üretilmiş olan seçeneklerin sayısı da oldukça fazladır. Malzemelerin paslanmaz olması, uzun süre kaliteli yapısını koruması noktasında oldukça önemlidir. Kol saati alırken nelere dikkat edilmeli diye araştırma yaptığınız zaman üretimde kullanılan malzemelerin ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz. 

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Teknik Özellikler 

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Teknik Özellikler 
Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Teknik Özellikler

Kol saati modelleri sadece görünümleriyle değil sahip oldukları teknik detaylarla da ön plana çıkar. Seçenekler arasında inceleme yaparken ve karar vermeden önce modellerin bünyesinde barındırdığı teknik özellikleri de incelemeniz tavsiye edilir. Modellerin hemen hemen hepsinde 3 atm oranına kadar su geçirmez özellik bulunur. Bu özellik sayesinde saatinizi günlük hayatınızda rahatça kullanma şansınız oluşur. Elinizi yüzünüzü yıkarken ya da yağmurlu havalarda su geçirmez bir yapıya sahip olmaları sayesinde güven içerisinde kullanabilirsiniz. Bazı seçeneklerde ek olarak takvim detayına yer verilir. Bu sayede tek bir üründe iki farklı deneyime imza atma şansınız ortaya çıkar. Takvim özelliği bulunan kol saatlerinde kadranın iç kısmında ekstra olarak küçük ebatlı kadranlar bulunur. Bu kadranlar gün ve ayı ifade eder. Ürün seçimi yaparken bu detayı da göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Kol Saati Satın Alırken Kadran Büyüklüğü ve Tipi

Kol Saati Satın Alırken Kadran Büyüklüğü ve Tipi
Kol Saati Satın Alırken Kadran Büyüklüğü ve Tipi – Resme Tıklayınız

Her insanın aksesuar seçimindeki zevki farklılık gösterir. Kimi insanlar kaba ve dikkat çeken modeller severken, kimi insanlar sade ve ufak ebatlı ürünleri tercih ederler. Kol saati alırken nelere dikkat edilmeli noktasında laftan büyüklüğü oldukça önemli bir detaydır. Çünkü ürünü ön plana çıkaran ve tarzını ortaya koyan kısımlardan biri şüphesiz kadran tipidir. Saat seçimini yaparken ürünlerin kadran ölçülerine göz atabilirsiniz. Spor modellerde daha büyük tipli kadranlara yer verilirken klasik modellere daha sade ve ufak bir yapıya sahiptir. Genel olarak erkek kullanıcılar tarafından dikkat çeken büyük kadranlı kol saati modelleri, kadınların da beğenisini kazanmayı başarır. Kadranla birlikte cam yapısını da göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Genellikle mineral cam tipi kullanılarak dizayn edilmiş olan saatler, düşme ya da çarpma gibi olumsuz durumlara karşı ekstra dayanıklılık sergiler. 

İdeal Kordon Tipini Tespit Etme 

İdeal Kordon Tipini Tespit Etme 
İdeal Kordon Tipini Tespit Etme – Resme Tıklayınız

Kol saati seçiminde kordon tipi de en az kadran tipi kadar önem taşır. Gerek stil bakımından gerekse de kalınlık bakımından farklılık gösteren modeller, her yaş grubuna hitap etmeyi amaç edinir. Silikon malzemeler kullanılarak tasarlanmış olan kordon tipine sahip modeller, genel olarak sportif bir tarz seven kişilere yöneliktir. Silikonun haricinde porselen ya da paslanmaz metal gibi farklı tasarımlara yer verilir. Hasır, sıra taşlı, delikli ya da düz sıralı gibi pek çok farklı tipte tasarlanan kordon modelleri, ürünlerin daha hareketli bir hale gelmesinde büyük ölçüde rol sahibi olur. Kordonların uzunlukları ise hem kalın bilek tipine hem de ince bilek tipine sahip olan kullanıcılar göz önünde bulundurularak üretilir. Geçirmeli ya da kemer tarzı delikli bir yapıya sahip olan seçenekler arasında seçim yapabilirsiniz. 

Çalışma Sisteminin Saat Seçimindeki Rolü

Çalışma Sisteminin Saat Seçimindeki Rolü
Çalışma Sisteminin Saat Seçimindeki Rolü – Resme Tıklayınız

Kol saati modelleri quartz yani pilli ya da mekanik olarak çalışma sağlar. Günümüzde mekanik çalışma sistemine sahip olan saat modelleri çok ilgi görmemektedir. Bu nedenle de piyasada mekanik saat seçeneğine sıkça denk gelmezsiniz. Hem pratik hem de avantajlı olması sebebiyle quartz yani pilli modeller daha yoğun ilgi görür. Saatlerin arka kısmında pillerin koyulduğu bir bölüm vardır. Pillerin ömrü ise ortalama 1 sene civarındadır. Bir sene sonrasında saatinizin pilini değiştirilmesi tavsiye edilir. Pili bitmiş olan ya da eskimiş olan saatlerin sunduğu kötü performans ürünlerin aksam yapısını olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle pil değişimini zamanı geldiğinde çok ertelemeden yapmanız tavsiye edilir. 

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Cinsiyet Faktörü 

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Cinsiyet Faktörü 
Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Cinsiyet Faktörü – Resme Tıklayınız

Ürünler hem kadın hem de erkek kullanıcılara yönelik üretilir. Bazı modeller tamamen kadın kullanıcıların zevkine göre tasarlanır. Bazı modeller de tamamen erkek kullanıcıların kullanımına uygun olarak dizayn edilir. Seçenekleri detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman unisex olarak kullanıma uygun saat modellerinin de bulunduğunu görebilirsiniz. Unisex modeller özellikle çift kombinlerinde sık sık tercih edilir. Modelleri, sevdiğiniz bir insana hediye etmek amacıyla inceliyorsanız o kişinin cinsiyetine göre bir seçimde bulunmanız gerekir. Erkeklere özel üretilmiş olan saat modellerinin kordon ve kadran kısımları daha kabadır. Ayrıca kordon uzunlukları da erkeklerin kalın bilekleri düşünülerek tasarlanır. Bu nedenle kadınlar tarafından kullanıma uygun olmayabilir. Seçim sürecinde bütün detayları göz önünde bulundurarak en doğru seçimi kısa süre içinde yapabilirsiniz. 

Hem Spor Hem De Klasik Kol Saati Modelleri

Hem Spor Hem De Klasik Kol Saati Modelleri
Hem Spor Hem De Klasik Kol Saati Modelleri – Resme Tıklayınız

Aksesuar seçiminde ürünlerin tarzı önemli bir yere sahiptir. Kol saati alırken nelere dikkat edilmeli diye düşünürseniz, modellerin stilini mutlaka listeye ilave etmeniz gerekir. Kol saati modelleri temelde spor ve klasik olarak iki ayrı sınıfa ayrılır. Spor modeller günlük hayatta şık bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Klasik modeller ise daha çok iş dünyasında ve özel yaşamda tercih edilir. Taş ya da ekstra parlak detaylarla dikkat çekici bir hale getirilen modeller farkınızı ortaya koymanızı sağlar. Bunların yanı sıra seçim sürecinde kendi kişisel zevklerinizi ön planda tutmanız önerilir. Stilinize ve mevcut kombinlerinize uyum sağlamayan ürünleri zamanla kullanmaktan vazgeçersiniz. Bu sebeple sizi tam anlamıyla yansıtacak modellerde karar kılmanız daha doğru olur. 

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Renk Unsuru

Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Renk Unsuru
Kol Saati Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Renk Unsuru – Resme Tıklayınız

Renk unsuru da yine kol saati seçiminde dikkate alınması gereken detaylardan biridir. Pek çok parçayla kombinlemek isterseniz siyah, beyaz ya da gri gibi net renk tonlarını tercih etmeniz önerilir. Ancak koleksiyon misali her parça için ayrı aksesuar tercih etmeyi seviyorsanız kol saatlerinin renk skalası son derece geniştir. Altın sarısı, gümüş ve bronz gibi renklerin yanı sıra lacivert, gri ve bakır renk seçenekleri de mevcuttur. Üstelik ürünler adeve tek renk olarak değil çift renk şeklinde de dizayn edilir. Düz renk tonlarının içerisine ilave edilmiş olan gümüş ya da altın sarısı taşlar ürünlerin daha hoş bir görünüm kazanmasını sağlar. Ayrıca kombinlerinizde ve diğer aksesuar seçimlerinizde fark yaratmanıza yardımcı olur. 

Kol Saati Fiyatlarının Seçim Sürecine Etkisi 

Kol Saati Fiyatlarının Seçim Sürecine Etkisi 
Kol Saati Fiyatlarının Seçim Sürecine Etkisi – Resme Tıklayınız

Hangi ürün olursa olsun insanlar bir şey alırken fiyatı da her zaman ön planda tutarlar. Kol saati alırken nelere dikkat edilmeli diye araştırma yaparsanız fiyat skalasının ne kadar çok etkisi olduğunu görebilirsiniz. Ürünlerin fiyat aralıklarının şekil almasında pek çok unsur rol sahibidir. Üretim materyali, teknik özellik ve görünüm gibi aklınıza gelebilecek bütün unsurlar aslında fiyat skalası üzerinden doğrudan bir etkiye sahiptir. Bu nedenle araştırma sürecinde ürünlerin özelliklerini incelerken bir yanda fiyat aralıklarına göz atabilirsiniz. Seçenek sayısının fazla olması ve satış rakamlarının geniş aralıklarda olması sayesinde daha rahat seçim yapabilirsiniz. Mücevher Dünyası’nda hem özellik hem stil hem de fiyat bakımından sizlere uygun olan kol saati modelini kolayca bulabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır. Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir