Bileklik ve Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır

Bilezik ölçüsü nasıl alınır konusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişi sayısı oldukça fazladır. Birkaç basit yöntem uygulayarak, bileğinizin ölçüsünü kolay bir şekilde almanız mümkündür. Altın bilezik ve bileklik modelleri, özellikle kadınların şık tarzlarını ortaya koymaları noktasında büyük oranda etkili olur. Ürünlerin değişik detayları, zarif duruşları ve kaliteli yapıları sayesinde oldukça geniş bir kitleye hitap etmeyi başarır. Ekstra figürler ve dönem trendlerini yansıtan detaylar sayesinde girdiğiniz her ortamda farkınızı yansıtma şansını elde edebilirsiniz. Günümüzde en sık tercih edilen ziynet eşyalarının başında yer alan altın bilezik modellerinin seçim sürecinde, insanlar bazı detayları göz önünde bulundururlar. Bilek ölçüsü de seçim sürecinin en fazla önem arz eden unsurlarının başında yer alır. Satın almayı düşündüğünüz bilezik ve bileklik modelinin, bileğinizde kusursuz bir görünüme imza atması için doğru ölçüyü bilmeniz şarttır. Peki bilezik ölçüsü nasıl alınır? Bileğinize uygun bileziği bulmak için uygulayabileceğiniz yöntemler nelerdir? İşte bu konu hakkında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz bütün detaylar! 

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır? – Çap Yöntemi

Çap Yöntemi 
Çap Yöntemi

Çap yöntemi, bilezik ölçüsü nasıl alınır konusuyla ilgili araştırma yapan kişilerin karşısına sık sık çıkar. Bu yöntem sayesinde gerek mağazalardan gerekse internet üzerinden alacağınız bilezik ve bileklik modelleri arasında bileğiniz için en doğru seçimi kolayca yapmanız mümkün olur. Peki çap yöntemi nedir? Nasıl uygulanır? İzlemeniz gereken adımlar nelerdir? Tüm bu detayları kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Eğer daha önceden satın aldığınız bir adet bilezik ya da bileklik modeli varsa, öncelikle ilk etapta onu elinize alın. 
  • Daha sonra orta boyutlarda bir uzunluğa sahip olan cetvel bulun. 20 cm ya da 30 cm olan bir cetvel işinizi görür. Ancak üzerinde milimetre ölçüsünün olmasına dikkat etmeniz gerekir. 
  • Elinizdeki bileziği yatay bir şekilde masa ya da düz zemin üzerine koyun. Sonra elinizdeki cetvelle, bileziğin iç çapını en geniş alandan ölçün. En geniş noktası, önemli bir detaydır. Varsa metal kısımları dikkate almayın. 
  • Cetvel üzerinden denk gelen milimetre ölçüsünü, bilek ölçüsü tablosundan karşılaştırma yaparak ölçünüzü öğrenebilirsiniz. 

Bilek Ölçüsü Almada Bilek Çevre Yöntemi

Bilek Ölçüsü Almada Bilek Çevre Yöntemi
Bilek Ölçüsü Almada Bilek Çevre Yöntemi

Bilezik ölçüsü nasıl alınır diye araştırma yaptığınız zaman karşınıza çıkacak olan bir diğer yöntem de bilek çevre yöntemidir. Bu yönteme de sık sık başvurulur. Üstelik herkes tarafından da bilinen ve son derece kolay bir şekilde uygulanan bir yöntemdir. Peki bilek çevre yöntemi nasıl uygulanır? 

  • İlk olarak bu yöntemi uygulamanız için elinizde bir adet tek ya da mezura almanız gerekir. Eğer bunları kolayca bulamıyorsanız kağıt kullanarak da bu yöntemi yapma şansınız vardır. 
  • Mezurayı, teli ya da kağıdı bileğinize sarın. İki ucunun birleştiği noktayı kalemle yardımıyla işaretleyin. 
  • Daha sonra elinizde milimetre ölçüsünün olduğu bir adet cetvel alın. 20 cm ya da 30 cm olması yeterlidir. Mezura, tel ya da kağıt ile yaptığınız işaretli yere kadar olan kısmı cetvel yardımıyla ölçün. 
  • Ölçme işlemi sonrasında elde ettiğiniz değer, sizin bilek ölçünüzü ifade eder. 
  • Yaptığınız ölçme işlemi neticesinde elde etmiş olduğunuz bilek ölçüsünü, tablo üzerinden bakarak çevre değerine denk gelen halini görebilirsiniz. 

Bilezik Ölçüsü Nasıl Alınır? – El Şekli Çevre Yöntemi

El Şekli Çevre Yöntemi 
El Şekli Çevre Yöntemi

El şekli çevre yöntemi, bilek ölçüsü alma noktasında insanların sık sık başvurdukları yöntemler arasında yer alır. Hem basit hem pratik hem de kısa sürede uygulanabilen bu yöntem sayesinde bilek ölçünüzü doğru bir şekilde bulmanız mümkündür. El şekli çevre yöntemi nasıl uygulanır? Püf noktaları nelerdir? Buyrun detaylar! 

  • El şekli çevre yöntemini uygularken ilk etapta, elinizi bütün parmaklarınızın birleşmiş şekildeki haliyle, avuç içinizin yukarıya bakacak şekilde tutun. Sonra baş parmak ucunuzla, serçe parmak ucunuzu birbirine birleştirin.
  • Ardından elinize bir ip alın. Bu ip yardımıyla baş parmak kökünüzden itibaren diğer uca doğru sarın. İki ucun birleştiği noktadan sonra ipi kesin. 
  • Sonrasında elinizde 20 cm ya da 30 cm civarında bir uzunluğa sahip olan cetvel alın. Elinizdeki cetvelin milimetre ölçüsünün olmasında dikkat edin. Bu cetvelle ipi ölçün. 
  • Elde ettiğiniz değer, size bilek ölçünüzü vermiş olacaktır. Ölçü tablosuna göz atarak, bileğinizin çevre değerine karşılık gelen ölçüyü görebilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir