Alyans Hangi Ele Takılır? Alyans Hakkında Merak Ettikleriniz

Alyans Hangi Ele Takılır

Alyans hangi ele takılır sorusu son dönemlerde hem kadınların hem de erkeklerin kafasında kendine yer eden konular arasında yer alır. Alyanslar, evlilik yüzüğü olarak bilinir. Model skalası son derece geniştir. Üstelik ürünler hem kadın kullanıcılar hem de erkek kullanıcılara tarafından tercih edilir. Çoğu zaman çift halinde alınan alyanslar, altının ihtişamını en güzel şekilde yansıtmayı başarır. Gerek tarzı gerekse de kullanım amacı sebebiyle, ürünler sonsuzluğu ifade eder. Özellikle başlangıç ve bitiş noktasının olmaması, sonsuzluğun en büyük temsili olur.

Alyans Hangi Ele Takılır
Alyans Hangi Ele Takılır

Bu nedenle alyans yüzük modelleri, beraberliğini gözler önüne sermek isteyen kişilerin favori ürünleri arasında yer alır. Evlilik yüzüğünün ilk çıktığı dönemler hakkında kısa çaplı bir araştırma yaptığınız zaman, bu ürünün ilk olarak Mısırlılar tarafından bulunmuş olduğunu görebilirsiniz. Ürünlerin geçmişinin milattan önce 2800 yıllarına kadar dayandığı bilinir. Günümüze kadar kullanımının yaygınlaşmasında ise Romalıların etkisi büyüktür. Peki alyans hangi ele takılır? Erkekler ve kadınlar alyansı nasıl kullanmalıdır? İşte bu konu hakkında merak uyandıran bütün detaylar! 

Evlilik Yüzüğü / Alyans Hangi Ele Takılır? 

Evlilik Yüzüğü / Alyans Hangi Ele Takılır
Evlilik Yüzüğü / Alyans Hangi Ele Takılır – Ürünleri Görmek İçin Resme Tıklayın

Alyans modelleri, çiftlerin sözlenme dönemlerinden itibaren takılır. Bazen çiftler kendi aralarında da ilişkilerinin temsili adına alyans takarlar. Bu nedenle de alyans hangi ele takılır konusu yüzlerce hatta binlerce kişi tarafından yoğun bir şekilde merak edilir. Alyanslar, sağ el ya da sol el fark etmeksizin her iki elde de yüzük parmağına takılarak kullanılır. Genel olarak evlenmeden önce kadınlar ya da erkekler, alyans modelini sağ elin yüzük parmağına takarak kullanırlar.

Nişanda alyans hangi ele takılır diye merak eden kişiler, ufak çaplı bir araştırma yaptıkları zaman hem söz döneminde hem de nişanlılık döneminde alyansın sağ elin yüzük parmağına takılarak kullanıldığını görebilirler. Alyans evlenince hangi ele takılır sorusu da, bu konuyla ilgili çoğu zaman merak uyandıran detayların başında yer alır. Alyanslar, evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına takılır. Bunun sebebiyle ilgili olarak pek çok söylenti mevcuttur. Bu söylentilerin en baskın olanı; kalbin de sol tarafta olmasıdır. Yani kalbi temsilen alyans evlenince sol ele takılır. 

Erkek Alyans ve Kadın Alyans Hangi Ele Takılmalıdır? 

Erkek Alyans ve Kadın Alyans Hangi Ele Takılmalıdır
Erkek Alyans ve Kadın Alyans Hangi Ele Takılmalıdır – Ürünleri Görmek İçin Resme Tıklayın

Erkek alyans ve kadın alyans modelleri, tasarım itibariyle farklı özelliklere sahiptir. Ayrıca ürünler 14 ayar ya da 22 ayar gibi değişik teknik özellikleri de bünyesinde barındırır. Model skalasının geniş olması kimi zaman insanların kafasını karıştırır. Bunların yanı sıra bir de ürünlerin hangi elde kullanılması gerektiği konusu, yine insanların kafasını kurcalayan sorular arasında yer alır. Erkek alyans hangi ele takılır konusu da yine sık sık gündeme gelir. Erkeklerin yüzük kullanma konusunda çok istikrarlı olmadığı bilinen bir gerçektir. Ancak günümüzde sözlü, nişanlı ya da evli erkeklerin pek çoğu aktif bir şekilde alyans kullanır. Erkekler de alyansı tıpkı kadınların kullandığı gibi kullanır. Yani söz ve nişan döneminde sağ elin yüzük parmağında kullanırken, evlendikten sol elin yüzük parmağında kullanmaya başlarlar. Tabii bazı erkekler ya da kadınlar, evliyken de sağ elde alyans kullanmaya devam ederler. Aslında ürünler için şu elde takılmalı gibi bir zorunluluk söz konusu değildir. Ancak geçmiş dönemlerden günümüze yansıyan gelenekler bu şekildedir. 

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Alyans Seçiminin Püf Noktaları ve Farklı Şekillerde Kullanımı 

Alyans Seçiminin Püf Noktaları ve Farklı Şekillerde Kullanımı 
Alyans Seçiminin Püf Noktaları ve Farklı Şekillerde Kullanımı – Ürünleri Görmek İçin Resme Tıklayın

Tüm yüzük modelleri parmağa takılarak kullanılmak amacıyla dizayn edilir. Ancak günümüze bazı nedenlerden ötürü alyans kullanımına farklılık getiren kişiler vardır. Gün içerisinde aktif bir şekilde ellerini kullanarak çalışan kadınlar ya da erkekler, yüzüklerini kolye ucu olarak kullanırlar. Özellikle kadınlar arasında bu durum yeni bir trend haline gelmiştir. Alyans hangi ele takılır konusunda bilgi sahibi olmak adına araştırma yaptığınız zaman, kolye ucu olarak da sık sık kullanıldığını görmeniz mümkündür. Ayrıca yüzüklerin iç kısmına genel olarak yıldönümü tarihi ya da partner adı yazdırılır. Bu şekilde modeller kişiye özel bir tasarım haline gelir. Ürünlerin kullanım detaylarının yanı sıra seçim süreci de hassasiyet gerektirir. Modeller arasında bir seçimde bulunurken, ilk etapta parmak numaranızı doğru bilmeniz gerekir. Kadın ve erkeklerin parmak ölçüleri sınırı birbirinden farklıdır. Bununla birlikte kendi stilinizi ve kişisel zevklerinizi de ön planda tutmanız gerekir. Alyans yüzükler çift kullanımı şeklinde tasarladığı için her iki tarafın da tarzına hitap etmesi önemlidir. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir