Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Altın zincir alırken nelere dikkat edilmeli konusunda dikkate almanız gereken bazı detaylar bulunur. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde her açıdan kendiniz için en uygun ürünü daha kısa süre içerisinde kolayca bulmanız mümkün olur. Altından yapılmış olan ürünlerin hem kolay şekil alması hem ilerleyen dönemler için iyi bir yatırım şekli olması hem de her zaman değer kazanması, kişilerin ürünlere duyduğu ilgi oranının artış göstermesinde rol sahibi olur. Altın zincir modellerini sadece kendi kullanımlarınız için değil sevdiğiniz insanlara hediye edip onları mutlu etmek amacıyla da satın alabilirsiniz. Model skalasının son derece geniş olması sayesinde birbirinden farklı detaylara sahip olan modeller arasında bir seçimde bulunabilirsiniz. Altın zincir seçeneklerini ister günlük hayatınızda ister iş yaşamınızda isterseniz de özel dönemlerinizde kullanabilirsiniz. Modellerin tasarımları, dönem trendlerini yansıtacak şekilde dizayn edilir. Ayrıca ürünlerin üretim sürecinde yeni nesil teknolojilerden de faydalanılır. Ürün yelpazesini detaylı bir şekilde inceleyerek, seçenekler arasında bir seçim yapabilirsiniz. Ürünleri incelerken görsellerine de göz atabilirsiniz. 

Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ayar Faktörü 

Altın Zincir Kullanımına Dair Bilinmesi Gerekenler 
Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ayar Faktörü – Resme Tıklayınız

Bütün altın ürünlerde olduğu gibi altın zincir modelleri arasında da seçim yaparken ayar faktörü önemli bir yere sahiptir. Modellerin kaç ayar olduğu, sadece seçim sürecinde değil ilerleyen dönemlerde ürünleri bozdurma sürecinde de rol sahibi olur. Altın zincir seçeneklerini detaylı olarak incelediğiniz zaman 14 ayar ve 22 ayar modellere yoğun rağbet gösterildiğini görebilirsiniz. 14 ayar altın zincir modelleri, genel olarak kullanım amacıyla satın alınır. Yatırım için çok uygun görülmediğinden dolayı model yelpazesi daha geniş tutulur.

14 ayar seçeneklerde ürünlerin tarzına öncelik verilir. 22 ayar olan ürünler ise genel olarak yatırım amacıyla dizayn edilir. 22 ayar altın zincir modellerinin içeriğinde yer verilen %91,6 oranında saf altın bulunması, piyasa genelinde bu ürünlerin değer görmesinde etkili olur. 14 ayar olan modellerde bulunan saf altın oranı ise %58,5 şeklindedir. Bu nedenle modeller arasında seçim yaparken, ürünlerin kaç ayar olduğunu göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Sizin için en doğru ürünü sayfamızdan kısa sürede bulabilirsiniz. 

Ürünlerin Gram Oranının Seçim Sürecindeki Etkisi 

Zarif Duruşlarıyla Ön Plana Çıkan 14 Ayar Altın Zincir Modelleri
Ürünlerin Gram Oranının Seçim Sürecindeki Etkisi – Resme Tıklayınız

Altın zincir alırken nelere dikkat edilmeli diye ufak çaplı bir araştırma yaptığınız zaman gram oranının, büyük ölçüde rol sahibi olduğunu görebilirsiniz. Modeller arasında 3 gram, 5 gram ya da 6 gram gibi oldukça hafif seçenekler vardır. Bu hafif modellerin yanı sıra 18 gram, 25 gram ya da 29 gram gibi daha ağır seçeneklere de denk gelmeniz mümkündür. Hatta seçenekler arasında 45 gram ya da 118 gram gibi son derece ağır olan modeller de vardır. Ürünlerin kaç gram olduğu hem seçim sürecinde hem de fiyat aralıklarının şekil almasında etkilidir. Ağır olan ürünlerin satışa sunulduğu fiyat aralıkları, hafif olan modellere oranla daha pahalıdır. Ancak bu durum her zaman kar yapacağınız anlamına gelmez. Seçimlerinizi yaparken ağır olan modellere yönelirken bir yandan da size zarar ettirmeyecek modellere yönelmeniz daha doğru olur. 

Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Satın Alma Amacının Belirlenmesi 

14 Ayar Zincirlerin Teknik Özellikleri 
Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Satın Alma Amacının Belirlenmesi – Resme Tıklayınız

Altın ürünler arasında seçim yaparken insanlar, modelleri hangi amaçla satın almak istediğine karar verdikleri zaman daha doğru seçimler yapmaları mümkün olur. Altın zincir modellerini kullanma ya da yatırım yapma amacıyla satın alabilirsiniz. Yatırım yapmak için alacağınız zincir modellerinin sade bir yapıya sahip olmaları, ilerde bozdurmak istediğiniz zaman daha fazla kar yapmanızı sağlar. Yatırımlık ürünlerde işçilik değerinin düşük olması sizin ilerde zarar etme ihtimalinizin önüne geçer. Ancak kendi kullanımlarınız ya da sevdiğiniz kişilere hediye etmek amacıyla satın alacağınız ürünlerde bu tarz detaylara dikkat etmenize gerek yoktur. Modelleri satın alma amacı, bütün altın takı modellerinde olduğu altın zincir seçeneklerinin seçim sürecinde büyük oranda rol sahibidir. Kullanım amacınızı tespit ettikten sonra seçenekler arasında en doğru seçimi yapabilirsiniz. 

Altın Zincir Seçiminde İşçilik Unsurunun Rolü 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Kullanım Alanı 
Altın Zincir Seçiminde İşçilik Unsurunun Rolü – Resme Tıklayınız

İşçilik unsuru, altın zincir alırken nelere dikkat edilmeli konusunda rol oynayan en önemli detayların başında yer alır. Özellikle yatırım yapmak amacıyla altın zincir almak isteyen kişilerin, ürünlerdeki işçilik durumunu mutlaka göz önünde bulundurmaları gerekir. Klasik düz görünüme sahip olan zincirlerde çok yüksek bir işçilik oranı söz konusu değildir. Ancak özel nakışlı modeller fazlasıyla el emeği ister. El emeğinin fazla olduğu modeller daha yüksek rakamlarla satışa sunulur. Fakat ürünü bozdurmak istediğiniz zaman, bu işçilik oranı ürün değerinden düşülür. Dolayısıyla işçiliğin fazla olduğu modellerde zarar etme ihtimaliniz ortaya çıkar. Bu nedenle eğer yatırım amacıyla bir altın zincir almak isterseniz, son derece sade olan modeller tercih etmeniz daha doğru olur. Ancak ürünleri kullanmak amacıyla satın alıyorsanız ya da hediye edecekseniz, işçilik detayına önem vermenize gerek yoktur. 

Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ürünlerin Ölçüsü

Altın Kolye Modellerinin Tarzı 
Ürünlerin Ölçüsü – Resme Tıklayınız

Altın zincir modellerinin uzunlukları ürünlere göre değişiklik gösterir. Seçenekleri incelediğiniz zaman ürün uzunluklarının kısa, orta ve uzun olarak temelde üç ayrı sınıfa ayrıldığını görebilirsiniz. Kullanacağınız alana göre modeller arasında bir seçim yapabilirsiniz. 45 cm, 50 cm ya da 55 cm olan modeller kısa sınıfına dahil edilir. 60 cm, 70 cm ya da 75 cm olan modeller ise orta uzunluk olarak tabir edilir. Bunların yanı sıra ekstra uzun ölçülere sahip olan modeller de vardır. 100 cm, 116 cm ya da 204 cm gibi ekstra uzun ölçülerdeki modeller son dönemlerin favori ürünleri arasında yer alır. Bu uzun seçenekleri dilerseniz boynunuzda iki tur attırarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca kısa modellerden birkaç tane alıp aynı anda birkaç zincir yakarak marjinal görünüm elde edebilirsiniz. 

Altın Zincir Modellerinin Görünüm Detayları 

22 Ayar Altın Zincir Fiyatları ve Modelleri
Altın Zincir Modellerinin Görünüm Detayları – Resme Tıklayınız

Altın zincir alırken nelere dikkat edilmeli konusunda ürünlerin görünümleri de rol sahibi olur. Modeller arasında son derece sade ve yakın bir görünüme sahip olan seçeneklerin yanı sıra özel nakış detaylarıyla  ön plana çıkan zincir seçenekleri de mevcuttur. Bunun haricinde ekstra farklı detaylara yer verilmiş olan modeller, son dönemlerin beğeni toplayan ürünleri arasında yer alır. Nohut, top, nazar boncuk, desen ya da pul gibi ekstra detaylar ürünlerin farklı bir görünüme kavuşmasında rol oynar. Özellikle hareketli takılar seven kadınlar için bu detaylı ürünler oldukça popülerdir. Seçenekleri detaylı olarak inceleyerek giyim tarzınıza ve kişisel zevklerinize yönelik bir seçimde bulunabilirsiniz. 

Altın Zincir Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Fiyat Skalası 

14 Ayar Altın Zincir Fiyatları 
Fiyat Skalası – Resme Tıklayınız

Bütün altın ürün çeşitlerinde olduğu gibi, altın zincir çeşitlerinin de alımında fiyat skalası önemli bir yere sahiptir. Hatta çoğu zaman seçim sürecinin karar verme kısmını oluştur. Altın zincir alırken nelere dikkat edilmeli noktasında fiyat aralıklarını es geçmemeniz gerekir. Modellerin satışa sunulduğu rakamlar ürünlerin özellikleriyle doğrudan ilgilidir. Ayrıca güncel kur oranları da fiyatların şekil almasında rol sahibi olur. Kur oranlarında meydana gelen artış ve düşüşler ürünlerin satış fiyatlarında etkili olur. Ayrıca nakış ve işçilik durumu da fiyatların artmasında ya da azalmasında rol oynar. Mücevher Dünyası’nda satışa sunulmuş olan bütün altın zincir modellerini fiyat aralıklarıyla birlikte inceleyerek aradığınız ürünü kısa süre içerisinde bulabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir