Altın Zincir Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Zincir Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın zincir alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusu son dönemlerde pek çok kişi tarafından merak edilir. Altın zincirlerin alımında dikkat edilmesi gereken çok sayıda detay vardır. İşçilik detayı da bu noktada büyük önem arz eder. Özellikle yatırım amacıyla satın alınacak ürünler için işçilik unsurunun önemi çok daha fazladır. Modellerin işçiliği hem ürünlerin alım sürecinde hem de satış yani bozdurma sürecinde rol sahibi olur. Kuyumcular başta olmak üzere farklı yerlerden alınmış olan bütün altın zincir modellerinde gram fiyatının yanı sıra işçilik fiyatı da vardır. Altın kullanılarak dizayn edilen bütün takı modellerinde işçilik söz konusudur. Altın zincir modeller ister düz olsun isterse de değişik detaylara sahip olsun hiç fark etmeksizin hepsinde bir el emeği mevcuttur. İşçilik ücretleri ise ürünlere göre değişiklik gösterir. Bazı altın zincir modellerinde işçilik ücreti gram başına 2 TL  ya da 3 TL olurken, bazı altın zincir modellerinde işçilik ücreti gram başına 17 TL ya da 20 TL olur. 

Altın Zincir Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? Bu Hesaplamanın Önemi

Altın Zincir Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır
Altın Zincir Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın zincir modellerinde uygulanan işçilik ücreti, ürünleri satın alacağınız yere göre de farklılık gösterir. Bu nedenle altın alacağınız yeri iyi seçmeniz gerekir. Altın ürünlerin uluslararası statüde belirlenmiş olan bir değeri mevcuttur. Ürünler kuyumcuya gelirken o günkü değerin üzerine işçilik ve kuyumcu karı ilave edilir. Piyasada 14 ayar ve 22 ayar modeller daha çok rağbet görür. Ancak söz konusu yatırım yapmak olduğu zaman kişiler, araştırma sürecinde daha hassas davranırlar.

Satın aldığınız altın zincir modelini ilerleyen dönemlerde bozdurmak istediğiniz zaman, işçilik unsuruna bağlı olarak zarar etme olasılığınız ortaya çıkar. Bozdurma işlemi sırasında ürüne verilmiş olan el emeği yani işçilik size verilecek ücretten düşülür. Altın zincir alırken işçilik nasıl hesaplanır noktasında net bir rakam elde etmeniz zordur. Bu nedenle ilerde bozdurma ya da yatırım yapmak amacıyla zincir alacağınız zaman sade modellerden yana seçim yapmanız tavsiye edilir. Bu sayede takıları bozdurduğunuz zaman zarar etme ihtimaliniz alt seviyelere iner. Uzun vadede altın, değerini telafi eder. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir