Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

 Söz konusu yüzük seçimi olduğu zaman hem kadınlar hem de erkekler son derece hassas davranırlar. “Altın yüzük alırken nelere dikkat edilmeli” sorusu pek çok kullanıcının kafasında kendisine yer bulur. Bazı püf noktaları göz önünde bulundurduğunuz zaman zevkiniz ve kendi stiliniz için en doğru yüzük modelini kısa bir zaman dilimi içerisinde kolayca bulmanız mümkündür. Altın yüzükler günlük hayatın her alanında kişilere eşlik eder. Kimi insanlar altın yüzük modellerini sadece kullanım amacıyla satın alırken kimi insanlar bir yandan da ileriye dönük yatırım yapmayı düşündükleri için satın alırlar. Amaç satın alma noktasında tabii ki büyük önem arz eder. Ancak satın alma amacınız ne olursa olsun karar verme sürecinde birtakım detayları dikkate almanız tavsiye edilir. Bu şekilde seçimlerinizi daha doğru ve bütçenize uygun yapmanız mümkün olur. Peki altın yüzük alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi püf noktalar seçim sürecinde önem arz eder? Merak ettiğiniz bütün detaylar yazımızda mevcut! 

Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen Altın Yüzük Modelleri 

Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen Altın Yüzük Modelleri 
Taşlı ve Taşsız Olarak Dizayn Edilen Altın Yüzük Modelleri – Resme Tıklayınız

Taşlı ya da taşsız yüzük olması fark etmeksizin sadece altın olması dahi modelin değerli olmasının ilk sebebidir. Söz konusu özellikle kadınlar olduğu zaman dış görünüm otomatik olarak devreye girer. Altın yüzük alırken nelere dikkat edilmeli noktasında ilk etapta satın alma amacınızı belirlemeniz gerekir. Eğer ürünü aksesuar olarak kullanma amacıyla almak istiyorsanız dış görünüm büyük önem arz eder. Işıl ışıl ve tasarımıyla dikkat çeken modelleri kullanmak isteyen kadınlar için taşlı altın yüzük seçenekleri yoğun rağbet görür.

Değişik renkli taşların yer verildiği çeşitler, gittiğiniz her ortamda farkınızı ortaya koymanız noktasında sizlere yardımcı olur. Daha sade tasarımlar seven kadınlar için ise taşsız ve düz modeller de mevcuttur. Yüzüklerin kalınlık oranları da modellere göre farklılık gösterebilir. Seçenekleri incelerken kullanacağınız ve aktif olarak girdiğiniz ortamları da göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Bu şekilde hem giyim tarzınıza hem de gireceğiniz ortamlara uygun seçimler yapabilirsiniz. 

14 ve 22 Ayar Altın Yüzük Modellerinin Farkları Nelerdir? 

14 ve 22 Ayar Altın Yüzük Modellerinin Farkları Nelerdir? 
14 ve 22 Ayar Altın Yüzük Modellerinin Farkları Nelerdir? – Resme Tıklayınız

Özellikle yatırım amaçlı alınacak altın yüzük modellerinde, ürünün kaç ayar olduğu büyük önem arz eder. Yatırım amaçlı olarak satışa sunulan modeller arasında 22 ayar altın yüzükler kullanıcılara daha cazip gelir. Her ne kadar alım sırasında 22 ayar modellere daha çok para vermek gerekse de satış işlemi sırasında kar yapma oranınız daha yüksek olur. Ancak 22 ayarlar genel olarak yatırımlık olduğu için tasarım seçenekleri daha kısıtlıdır. Bu nedenle kullanım amaçlı olarak satın almak isteyen kişiler 14 ayar modellere yönelirler. 14 ayar modellerde kullanılan saf altın oranı %58.5 şeklindedir. 22 ayar modellerde ise bu oran %91.6 şeklinde olur. Zaten fiyatın yükselmesine etki eden temel unsur budur. Taşlı ve taşsız altın yüzük modellerinde de ayar farkı mevcuttur. Ayrıca alyans modellerini incelediğiniz zaman onların da 14 ayar ya da 22 ayar gibi farklı sınıflara ayrılmış olduğunu görebilirsiniz. 

Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

"<yoastmark
Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? – Resme Tıklayınız

Altın yüzük alırken nelere dikkat edilmeli konusunda ayar ve görünüm gibi detayların yanı sıra farklı püf noktalar da vardır. Özellikle parmak ölçünüzü doğru bilmeniz gerekir. Aksi takdirde parmağınıza büyük ya da küçük gelen yüzük modellerinde bazı değişiklikler yapmanız şart olur. Bu da sizi bir hayli uğraştırır. Bu nedenle altın yüzük satın almadan önce parmak numaranızı bilmenizde fayda vardır. Günlük kullanım için satın almayı düşündüğünüz modellerin konforlu kullanıma sahip olması da son derece önemli bir noktadır. Büyük ebatlı ve çok taşlı modeller günlük kullanım la sizi biraz zorlayabilir. Özellikle ev işi yaparken yüzüğün bir yerlere takılması gibi sorunlar sizleri rahatsız edebilir. Bu sebeple günlük kullanımlar için daha sade modeller seçmeniz tavsiye edilir. Ancak iş yaşantınızda ya da özel hayatınızda kullanmak için model araştırması yapıyorsanız gösterişli seçenekleri tercih edebilirsiniz. Altın yüzük modelleri sadece sarı renkli olarak satışa sunulmaz. Seçeneklere baktığınızda beyaz altın ya da rose altın gibi ekstra modeller olduğunu görebilirsiniz. 

Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Fiyat Skalası

"<yoastmark
Altın Yüzük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Resme Tıklayınız

Bu noktada fiyat unsuru da en önemli detayların başında yer alır. Kadınlar ya da erkekler hangi amaçla olursa olsun altın yüzük seçiminde fiyat aralıklarını da göz önünde bulundururlar. Modellerin fiyatlarını etkileyen pek çok unsur vardır. İşçilik bu unsurlar arasında en önemli olandır. Fazla işçilik gerektiren altın yüzük modellerinin fiyat aralıkları da daha yüksek olur. Ancak satış işlemi sırasında işçilik oranı düşülür. Bu nedenle çok işçilik olan ürünlerden yüksek kar beklemeniz doğru olmaz. Yatırım amacıyla satın alacağınız zaman, kur oranını takipte kalmanız gerekir. Altının güncel duruma göre düşük olduğu zaman dilimi içerisinde satın almanız ilerleyen dönemlerde daha yüksek kar yapmanızı sağlar. Mücevher Dünyası’nda kur oranına göre şekil alan fiyat aralıklarını inceleyerek bütçeniz için uygun bir seçimde bulunabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir