Altın Küpe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Küpe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın küpe alırken işçilik nasıl hesaplanır konusu hakkında son zamanlarda çok sayıda kişi araştırma yapmaktadır. Altın küpe modelleri hem kullanım hem de hediye etme amacıyla tercih edildiği gibi ileriye dönük yatırım yapma amacıyla da sık sık tercih edilir. Işıl ışıl görünümleri ve kaliteli yapılarıyla beğeni kazanan altın küpe çeşitlerini satın alma sürecinde kişiler uzun bir araştırma yaparlar. Araştırma aşamasında dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunur. İşçilik detayı da satın alma sürecinde kişilerin önem verdikleri detaylar arasında yer alır. İşçilik unsuru satın alma aşamasında olduğu gibi ürünler bozdurma aşamasında da etkin bir rol oynar. Bazı kişiler düz ve sade modellerde işçilik olmadığını düşünebilirler. Ancak düz ve sade modeller de dahil olmak üzere bütün altın küpe modellerinde işçilik yani el emeği vardır. Piyasada 14 ayardan 22 ayara kadar uzanan oldukça geniş bir altın küpe yelpazesi vardır. Tüm altın küpe modellerinin gram ücretlerinin yanı sıra bir de işçilik ücretleri bulunur. 

Altın Küpe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? Önemli Noktalar Nelerdir? 

Altın Küpe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır
Altın Küpe Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın küpe alırken işçilik nasıl hesaplanır diye araştırma yaptığınız zaman, karşınıza bu konuda pek çok bilgi çıkar. Altınların küpe çeşitleri haline gelmesinde büyük bir el emeği yani işçilik söz konusu olur. Bazı modellerde uygulanan işçilik daha yüksek iken, bazı modellerde uygulanan işçilik daha düşük olur. İşçiliğin düşük olduğu modeller, bozdurma sırasında daha fazla kar yapmanızı sağlar. Altının, uluslararası piyasa üzerinde belirlenmiş mevcut bir değeri vardır.

Sonrasında bu değer üzerine işçilik oranı ilave edilir. Ardından ise kuyumcu karı eklenir. Yani totalde kullanıcılar, ürünlere 3 farklı hizmet için beden ödemiş olur. Modellerde işçilik için biçilmiş olan ücret bazen gram başına 2 TL bazen de gram başına 20 TL olabilir. Bu durum modelden modele değişiklik gösterir. Taş ya da nakış gibi detaylara sahip olan seçeneklerde daha fazla işçilik söz konusu olur. Bu nedenle de bozdurma konusunda ve seçim aşamasında titiz davranmak gerekir. Altın, çoğu zaman yükselişe geçtiği için özellikle uzun vadede kar yaptırır. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir