Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Altın kolyeler, doğru seçildiği takdirde kadınların girdikleri her ortamda son derece şık görünmelerini sağlar. Bu nedenle altın kolye alırken nelere dikkat edilmeli ve hangi ayrıntılar ön planda tutulmalı gibi konular, kişilerin kafasında çoğu zaman soru işareti olarak kalır. Aslında bazı basit noktaları göz önünde bulundurduğunuz zaman en doğru seçimi kısa bir zaman dilimi içerisinde kolayca yapmanız mümkün olur. Çok eski zamanlardan bu yana binlerce hatta milyonlarca insanın fazlasıyla değer verdiği altın kolyeler, kadınların zarafetini tam anlamıyla ortaya çıkarmaları noktasında oldukça etkilidir. Gerek kendi kullanımlarınız gerekse de hediye almak için model araştırması yaptığınız altın kolye çeşitleri arasında seçim yaparken biraz hassas davranmanız gerekir. Tek yapmanız gereken dikkat edilecek noktaları unutmamak. Peki altın kolye alırken nelere dikkat edilmeli? Karar verme sürecinde dikkate alınması gereken unsurlar nelerdir? İşte merak ettiğiniz bütün detaylar! 

Hangi Amaçla Satın Alınacağına Karar Verilmeli

Hangi Amaçla Satın Alınacağına Karar Verilmeli
Hangi Amaçla Satın Alınacağına Karar Verilmeli – Resme Tıklayınız

Farklı detaylara sahip olan altın kolye modelleri arasında satın alma işlemi yaparken hangi amaçla almak istediğinize karar vermeniz gerekir. Modelleri satın alma düşüncesiyle inceleyeceğiniz zaman asıl amacın yatırım mı yoksa kullanım mı olduğuna karar verdikten sonra bu doğrultuda ürünleri incelemeniz tavsiye edilir. Tamamen yatırım amacıyla satın alınacak ürünlerin 22 ayar ya da 24 ayar olması önerilir. 22 ayar ve 24 ayar ürünlerin üretiminde kullanılan saf altın oranının ortalama olarak yüzde doksanın üzerinde olması ileride bozdurma işlemi yaparken kara geçmenizi sağlar. Ancak kullanım amacıyla satın almak isterseniz 14 ayar altın kolye modellerine yönelebilirsiniz. Zaten 22 ve 24 ayar altın kolye modellerinde yatırım amacı güdüldüğü için tasarım seçenekleri 14 ayar olan modellere oranla daha kısıtlıdır. 

Kaç Gram Olduğunu Göz Önünde Bulundurmanız Gerekir 

Kaç Gram Olduğunu Göz Önünde Bulundurmanız Gerekir 
Kaç Gram Olduğunu Göz Önünde Bulundurmanız Gerekir – Resme Tıklayınız

Modellerin kaç gram olduğu da satın alırken dikkate almanız gereken temel unsurlar arasında yer alır. Altın kolye alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda araştırma yaptığınız zaman binlerce insanın ürünlerin ağırlığına yöneldiğini görebilirsiniz. Altın kolye modellerinin gram oranı; taş detaylarına, işçiliğine ve ayar durumuna göre değişiklik gösterebilir. Hatta elinizde iki adet aynı ayda altın kolye olduğunda ikisinin ağırlığının da farklı olma durumu söz konusu olabilir.

Ağırlık unsuru ürünlerin sadece satın alımında değil ilerleyen dönemlerde satış işlemi yapıldığı zaman da büyük oranda rol oynar. Bu sebeple altın kolye modellerini satın alma amacıyla incelerken kaç gram olduğuna göz atmanız tavsiye edilir. Bu şekilde daha sağlıklı seçimler yapmanız mümkün olur. 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Konusunda Ayar Detayı

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Konusunda Ayar Detayı
Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Konusunda Ayar Detayı – Resme Tıklayınız

Tüm altın takı çeşitlerinde olduğu gibi altın kolye modelleri arasında da seçim yaparken ayar unsuru ön planda tutulur. Altın kolye alırken nelere dikkat edileceği hakkında ufak çaplı bir durum araştırması yaptığınız zaman ayar unsurunun ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz. 14 ayar ürünlerin üretiminde kullanılan saf altın oranı %58,5 şeklindedir. Bunu ürünlerin kulp kısımlarına bakarak anlamanız mümkündür. 14 ayar altın kolye modellerinin kulp kısımlarında 585 sayısı yer alır. Bu sayı elinizdeki ürünün 14 ayar olduğunu gösterir. 22 ayar olan modellerde ise bu sayı 916 şeklindedir. Yani üretimde kullanılan saf altın oranının %91,6 olduğunu gözler önüne serer. 24 ayar altın kolye modelleri ise %100 oranında saf altın içerir. Ancak tamamının saf altın olması ürünlerin kolay bir şekilde yamulmasına ve deforme olmasına neden olur. Bu nedenle kolye alımında 24 ayar pek tercih edilmez. 

Altın Kolye Alımında İşçilik Unsurunun Rolü 

Altın Kolye Alımında İşçilik Unsurunun Rolü 
Altın Kolye Alımında İşçilik Unsurunun Rolü – Resme Tıklayınız

Özellikle yatırım amacıyla altın kolye alırken nelere dikkat edilmeli noktasında işçiliğin rolü büyüktür. İşçilik oranının fazla olduğu ürünlerin yatırım bakımından avantajlı olduğu düşünülmemektedir. Bu nedenle satın alma ve karar verme sırasında insanların işçilik unsurunu göz önünde bulundurmaları tavsiye edilir. Özel bakış detayları gibi faktörler ürünlerde harcanan el işçiliğin gösterir. Altın kolye modellerinde de yoğun işçilik ve el emeği gerektiren tasarımlar mevcuttur. Kullanım amacıyla satın alınacak ürünlerin işçilik kısımları daha iddialı bir görüntüye imza atar. İşçilik oranının fazla olduğu ürünlere satın alırken daha yüksek rakamlar ödemeniz gerekir. Satarken ise işçilik oranı ürünün değerinden düşülür. Bu durumda da zarar etme ihtimaliniz ortaya çıkar. Ürünlerin hangi amaçla satın alınacağı bu noktada da önemini gösterir. 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Zincir Uzunluğu 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Zincir Uzunluğu 
Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Zincir Uzunluğu

Söz konusu altın kolye almak olduğu zaman, zincir uzunluğu da otomatik olarak devreye girer. Altın kolye alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında net bilgiye sahip değilseniz listenize zincir uzunluğunu da ilave etmeniz gerekir. Kolye zincirleri 35 cm, 40 cm, 45 cm, 50 cm, 55 cm ve 82 cm olarak farklı sınıflara ayrılır. 35 cm uzunluğa sahip olan altın kolye modelleri boynun hemen altında kendine yer bulur. Ufak kolye ucuna ya da daha büyük kolye ucuna sahip olan modellerde bu zincir boyu son derece idealdir. Göğüs hizasına kadar uzanmasını isterseniz 50 cm ya da 55 cm olan modellere yönelmeniz daha doğru olur. 82 cm gibi ultra uzun seçenekleri ise dilerseniz boynunuzda iki üç atarak kullanabilirsiniz. 

Altın Kolye Modellerinde Renk Detayı

Altın Kolye Modellerinde Renk Detayı
Altın Kolye Modellerinde Renk Detayı – Resme Tıklayınız

Her ne kadar altın ürünler olsa da, modellerin bir kısmında farklı renk seçeneklerine denk gelmeniz mümkündür. Sarı altının yanı sıra beyaz altın ya da rose altın gibi ekstra renk tonlarının bulunması sayesinde zevkinize yönelik seçimlerinizi daha rahat yapma şansınız oluşur. Altın kolye satın alırken hangi detaylara dikkat edeceğinizi düşünürseniz renk tonunu da aklınızın bir yerine kazımalısınız. Kolyelerin zemin renginin haricinde kullanılan taşlarda da farklı renk tonlarına yer verilir. Mavi, yeşil, sarı ya da mor gibi canlı renk tonları kolye modellerinin daha hareketli bir hale gelmesinde rol sahibi olur. Bu nedenle modeller arasında seçim yaparken mutlaka renk skalasını da incelemeniz tavsiye edilir. 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Kullanım Alanı 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Kullanım Alanı 
Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Kullanım Alanı

Satın alma amacının yanı sıra ürünlerin hangi alanda kullanılacağı da önem arz eden detaylar arasında yer alır. Günlük hayatta kullanmak amacıyla satın almayı düşündüğünüz altın kolye modellerinin sade bir yapıya sahip olması rahat kullanım imkanını beraberinde getirir. Özellikle kısa zincirli ve ufak kolye uçlu seçenekler bu noktada son derece etkilidir. Kalp, damla taşlı, sıralı çınar yapraklı, kar taneli ya da çiçek gibi ufak figürler ürünleri gündelik yaşantınızda rahatlıkla kullanım imkanı bulabileceğiniz modeller arasındadır. İş dünyasında ya da özel davetlerde ise daha gösterişli modelleri tercih edebilirsiniz. Fatma ananın eli hamsa, saat, yusufçuk ya da nazar boncuğu gibi renkli figürler abiye elbiselerle şık bir görüntü oluşturmanızı sağlar. 

Altın Kolye Modellerinin Tarzı 

Altın Kolye Modellerinin Tarzı 
Altın Kolye Modellerinin Tarzı – Resme Tıklayınız

Yüzlerce farklı modelin yer aldığı yelpaze hem orta yaş hem de genç nesle hitap eder. Altın kolye satın almadan önce araştırma yaparken kişisel zevklerinizi ve kendi tarzını aklınıza getirebilirsiniz. Ürünlerin kulp kısımları genel olarak ayarlanabilir bir yapıya sahiptir. Bu sayede rahat rahat takıp çıkarabilirsiniz. Ayrıca yine kulp kısımlarında özel kilit sistemlerine yer verilir. Tarz bakımından ise skala son derece geniştir. Düz tabaka halinde dizayn edilmiş olan seçeneklere isim ya da tarih gibi anlamlı notlar yazdırma şansınız vardır. Günlük kullanım için bu tarz modeller de uygundur. Üstelik rengarenk taş detaylarının yer verildiği altın kolye modelleri kendi tarzınızı ve farkınızı ortaya koymak için ideal seçimlerden biridir. Özellikle hediye alınacak ürünlerin tercih edilme sürecinde tarz detayı fazlasıyla önem taşır. 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Fiyat Aralıkları

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Fiyat Aralıkları
Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Fiyat Aralıkları

Hangi ürün olduğu fark etmeksizin bütün altın ürünlerin seçiminde fiyat unsuru oldukça önemlidir. Altın kolye alırken nelere dikkat edilmeli noktasında fiyat faktörü olmazsa olmaz etkenlerin başında yer alır. İşçilik, nakış, taş, uzunluk, ayar ve gram gibi unsurların tamamı ürünlerin fiyatlarının şekil almasında da etkili olur. Ayrıca güncel kur fiyatları da modelleri satışa sunulduğu rakamlar üzerinde etkilidir. Model araştırması yaparken bütçenizi önceden belirlediğiniz zaman arayışlarınıza uygun olan seçenekler inceleyerek zamandan tasarruf edebilirsiniz. Her zaman bütçenize tam anlamıyla uygun olan seçenekleri bulamayabilirsiniz. Bu nedenle araştırma sırasında bütçenizin bir miktar altındaki ve bir miktar üstündeki seçeneklere de göz atabilirsiniz. Seçeneklerin tümünü incelediğiniz zaman bütçenize uygun bir altın kolye modelini rahatlıkla bulabilirsiniz. Mücevher Dünyası’nda sizlere sunulan tüm modelleri fiyat aralıkları ve diğer detaylarla birlikte inceleyebilirsiniz. İnceleme sırasında yukarıda belirtilmiş olan unsurları göz önünde bulundurabilirsiniz. Belirtilen noktaları göz önünde bulundurduğunuz zaman kendiniz ve sevdikleriniz için en doğru seçimi yapabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir