Altın Kelepçe Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

22 bilezik

Altın kelepçe modelleri, kadınların zarif bileklerini daha şık bir görünüme kavuşturduğu için son derece popülerdir. Altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli sorusu ise satın alma ve araştırma sürecinde alıcıların kafasını meşgul eder. Ziynet eşyalarının tümünde olduğu gibi kelepçe modellerinin seçiminde de dikkate alınması gereken bazı püf noktalar bulunur. Bu püf noktalar seçimlerinizi daha sağlıklı bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. Kelepçe modelleri, kadınların bileklerini tam anlamıyla saracak şekilde dizayn edilir. Bu sayede hem günlük kullanımlar hem de özel zamanlar için gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Model skalasının son derece geniş olması, kişilerin rahatça seçim yapmasına olanak tanır. Gerek görünüm gerek teknik detay gerekse de diğer detaylarıyla farklılık gösteren seçenekler, her yaş grubundaki kadına hitap etmeyi başarır. Ancak bu ürünlerin seçim sürecinde bazı noktalara dikkat etmenizde fayda vardır. Peki altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi unsurlar altın kelepçe seçiminde ne derece önem arz eder? Merak ettiğiniz bütün noktalar bu yazımızda detaylarıyla mevcut! 

Altın Kelepçe Satın Alırken İşçilik Faktörünün Etkisi

Altın Kelepçe Satın Alırken İşçilik Faktörünün Etkisi
Altın Kelepçe Satın Alırken İşçilik Faktörünün Etkisi- Resme Tıklayınız

Altın ziynet eşyası satın alırken işçilik unsurunun ne kadar önemli olduğunu pek çok kişi bilir. Ama altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli noktası, özellikle kadınlar için son derece hassas bir konudur. Bu konuda da işçilik faktörünün rolü büyüktür. Altın kelepçe modelleri, ince ya da kalın yapıda dizayn edilir. Bileklik tarzı son derece ince olan model tasarımlarının yanı sıra ortalama dört parmak kalınlığında dahi tasarlanmış olan kelepçe modelleri de mevcuttur. Her modelde uygulanan işçilik tipi ise birbirinden farklıdır. İşçilik unsuru, ziynet eşyalarının sadece alımında değil sayımında da büyük oranda rol sahibi olur. Altın kelepçe modelleri, tarz bakımından sade ya da hareketli bir görünüme sahip olabilir. Sade modeller genel olarak işçilik oranı bakımından daha düşüktür. Gösterişli, nakışlı ve taşlı modellerde uygulanan işçilik oranı ise oldukça yüksektir. Hal böyle olunca ürünlerin alımı sırasında işçilik unsuru büyük önem arz eder. İşçiliğin fazla olduğu kelepçe modelleri, yatırım yapmak için uygun değildir. Seçimlerinizi bu doğrultuda yapmalısınız. 

14 Ayar İle 22 Ayar Kelepçe Modellerinin Farklılıkları 

14 Ayar ile 22 Ayar Kelepçe Modellerinin Farklılıkları 
14 Ayar ile 22 Ayar Kelepçe Modellerinin Farklılıkları- Resme Tıklayınız

Altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli konusunda, ürünlerin kaç ayar olduğu da rol oynayan hususlar arasında yer alır. Tıpkı diğer ürünlerde olduğu gibi kelepçe modellerinde de ayar detayı önem taşır. İleriye dönük yatırım yapmak amacıyla bir altın kelepçe satın almak isteyen kişilerin 22 ayar olan seçeneklere yönelmesi daha doğru olur. Çünkü 22 ayar kelepçe modellerinin içinde kullanılan saf altın oranının %91,6 gibi son derece yüksek olması ilerleyen dönemlerde satarken büyük oranda kar yapmanızı sağlar. 14 ayar olan seçenekler de yatırım yapmak için uygundur.

Ancak 22 ayar modellerin yatırım konusunda daha avantajlı olduğu bilinen bir gerçektir. Eğer yatırım yapmaktan ziyade kullanım amacıyla bir kelepçe modeli satın almak isterseniz 14 ayar modelleri tercih etmeniz daha doğru olur. Çünkü 14 ayar altın kelepçe modellerinin yelpazesi 22 ayar modellere oranla daha geniştir. Seçenekleri incelediğiniz zaman düz olan modellerin yanı sıra taş gibi detaylarla son derece hareketli yapıya sahip olan modeller de dikkat çeker. 

Altın Kelepçe Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ağırlık Faktörü

"<yoastmark
Ağırlık Faktörü- Resme Tıklayınız

Altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli diye ufak çaplı bir araştırma yaptığınız zaman ağırlık detayının da önemli bir faktör olduğunu görebilirsiniz. Aynı ayar oranına sahip olan modellerde dahi ağırlık farkı görülebilir. Özellikle kalınlık seviyesi artış gösterdikçe, ürünlerin ağırlığında da aynı doğrultuda artışlar meydana gelir. Ayrıca taşlı figür detayları da modellerin daha ağır bir hale gelmesinde rol oynar. Bazı modeller tamamen düz bir tasarımı sahipken, bazı modellerin hemen hemen her yerinde parlak taş detaylarına yer verilir. Tam tur olarak da geçen bu modeller, görünüm itibariyle dikkat çekmeyi seven kadınların ilk tercihleri arasında yer alır. Çivi tasarımına benzeyen ya da daha farklı görünümlerde dizayn edilen ucu açık modeller de son dönemlerin ilgi gören seçenekleri arasındadır. Hem spor hem de şık tasarımları sayesinde bambaşka bir görünüm kazanan bu modeller, farkını ortaya koymak isteyen kadınlara hitap eder. Ağırlık unsuru ise her modelde farklıdır. Üstelik sadece alım sırasında değil satım sırasında da büyük oranda etkilidir. 

Altın Kelepçe Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

"<yoastmark
Altın Kelepçe Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?- Resme Tıklayınız

Söz konusu altından yapılan takılar olduğu zaman sadece kadınlar değil erkekler de büyük ölçüde hassas davranır. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için uzun soluklu araştırmalara gerek yoktur. Bilmeniz ve karar vermeniz gereken en önemli nokta, ürünleri hangi amaçla satın almak istediğinizdir. Kullanım amacıyla kelepçe almak isterseniz dış görünüme özen göstermeniz gerekir. Günlük hayatta kullanacağınız modellerin sade bir yapıda olması sizler için daha avantajlı olur. Ancak özel zamanlarda kullanmanız için taş gibi gösterişli figürlere yer verilen modeller son derece uygundur. Altın kelepçe modelleri sadece sarı renkte dizayn edilmez. Model skalasını detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman sarı renkli altın seçeneklerin yanı sıra beyaz altın ya da rose altın gibi ekstra alternatiflerin bulunduğunu görebilirsiniz. Çiçek, kaburga, burgu, sıralı ya da tuğra gibi aklınıza gelebilecek pek çok figürün yer verildiği modeller tarzınızı tam olarak yansıtmanıza yardımcı olur. Seçenekleri arasında seçim yaparken bütün detayları göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. 

Altın Kelepçe Seçiminde Fiyat Skalasının Önemi

Altın Kelepçe Seçiminde Fiyat Skalasının Önemi
Altın Kelepçe Seçiminde Fiyat Skalasının Önemi- Resme Tıklayınız

Bütün ürün seçimlerinde olduğu gibi, altın kelepçe modellerinde satın alma işlemini yaparken fiyat unsuru önemli bir yere sahiptir. Altın kelepçe alırken nelere dikkat edilmeli diye düşünürken bir yandan fiyat skalasını göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Modellerin fiyat aralıkları, güncel kur durumuna göre değişiklik gösterir. Kur oranında meydana gelen düşüşler ya da artışlar direkt olarak fiyat skalası üzerinde etkili olur. Tercih yaparken dikkat edilmesi gereken büyük unsurlar aslında fiyat aralıklarına doğrudan etki eder. İşçilik oranının yüksek olduğu modellerin satışa sunulduğu fiyat aralıkları genel olarak daha pahalıdır. Ancak satarken zarar etme olasılığınız yüksektir. Ağır olan kelepçe modelleri, ilerleyen dönemlerde daha karlı olmanızı sağlar. Fakat ağırlık unsurunun neye göre şekil aldığını da göz önünde bulundurmanız gerekir. Taş gibi figürlere bağlı olarak meydana gelen ağırlıklar satış sırasında değer düşmesine neden olur. Mücevher Dünyası farkıyla sizlere sunulan bütün altın kelepçe modellerini detaylı bir şekilde inceleyerek bütçeniz ve diğer kriterleriniz için en doğru seçimi kolayca yapabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir