Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Bilezik alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Altın bilezik modelleri, özellikle kadınlar için en favori ziynet eşyalarının başında yer alır. Ancak altın bilezik alırken nelere dikkat edilmeli konusu, kadınların kafasında her zaman kendine yer bulur. Karar verme sürecinde ve araştırma noktasında bazı noktaları göz önünde bulundurmanız en doğru seçimi yapmanız konusunda büyük önem arz eder. Altın ürünler, yüzyıllardır tüm medeniyetlerde en değerli madenler arasında her zaman ilk sıralarda yer almayı başarır. Uzun zaman geçse dahi ilk günkü görünümünü koruması, kullanıcıların tercih sebeplerinin başında gelir. Ayrıca kolay işlenmesi de üretim sürecinde daha rahat edilmesini sağlar. Altından üretilen ziynet eşyaları zaman zaman aksesuar olarak zaman zaman da yatırım yapma amacıyla satın alınır. Hem yatırım hem de aksesuar noktasında en çok tercih edilen ziynet eşyası ise şüphesiz bileziklerdir. Ancak bu ürünlerin seçim aşaması her zaman büyük önem taşır. Peki altın bilezik alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi ayrıntılar göz önünde bulundurulmalı? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar! 

Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli –  İşçilik Detayı

Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli -  İşçilik Detayı
Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli –  İşçilik Detayı

İşçilik unsuru, bütün altın takı modellerinde olduğu gibi bilezik modellerinde de son derece önemli bir detaydır. Altın bilezikleri sadece alırken değil satarken işçilik değerini göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. Altın bilezik alırken nelere dikkat edilmeli konusu hakkında tam olarak bilgi sahibi olmanız için öncelikle ürünleri hangi amaçla satın almak istediğinizi belirlemeniz gerekir. Bu şekilde daha doğru seçimler yapmanız mümkün olur. Eğer bileziği ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla satın almayı düşünüyorsanız, işçilik unsuru dikkat etmeniz gereken ilk detaylar arasında yer alır.

Çünkü işçilik oranı fazla olan bilezik modellerinin, satışa sunulduğu fiyatlar sade modellere oranla daha yüksektir. Ancak ileride satmayı düşündüğünüz zaman bu işçilik oranı size verilecek paradan düşürülür. Yani bir altın bilezik modelinde ne kadar fazla işçilik söz konusuysa, satış işlemi sırasında değerinden de o kadar düşüş olur. Bu sebeple de yatırım amaçlı alınan ürünlerde işçilik oranının düşük olması sizin için daha iyi olur. Eğer aksesuar amacıyla kullanacaksınız, işçiliğe odaklanmanız gerekmez. 

Altın Bilezik Satın Alırken Ayar Faktörü 

Altın Bilezik Satın Alırken Ayar Faktörü 
Altın Bilezik Satın Alırken Ayar Faktörü – Resme Tıklayınız

Tıpkı diğer ziynet eşyalarında olduğu gibi bilezik satın alırken ayar unsuru büyük oranda rol sahibi olur. Bilezik modelleri arasında 14 ayar ve 22 ayar olan modeller her zaman yoğun rağbet görür. 22 ayar altın bilezik seçenekleri genel olarak yatırımlık şekilde dizayn edilir. Bu nedenle model seçeneği geniş değildir. Ancak 22 ayar bileziklerde kullanılan altın oranı %91,6 şeklinde olduğu için ileriye dönük yatırımlarda yüz güldürmeyi başarır. Kullanım amaçlı satın alınacak ürünlerde 14 ayar bilezikler daha çok rağbet görür. Çünkü model skalası 22 ayara göre daha geniştir. 14 ayar altın bilezik modelleri hem kullanım hem de yatırım için ideal seçenekler arasında yer alır. Üretiminde kullanılan saf altın oranı %58.5 şeklindedir. Ürünlerin kaç ayar olduğunu iç kısımlarına bakarak anlamanız mümkündür. 14 ayar bileziğin iç kısmında 585, 22 ayar bileziğin iç kısmında ise 916 sayısı yazar. İç bölümlerine bakarak elinizdeki ürünün 14 ayar mı yoksa 22 ayar mı olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. 

Doğru Ölçüde Altın Bilezik Satın Alma

Doğru Ölçüde Altın Bilezik Satın Alma
Doğru Ölçüde Altın Bilezik Satın Alma – Resme Tıklayınız

Altın bilezik satın alırken nelere dikkat edilmeli konusu hakkında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ölçüdür. Bazı kadınların bilekleri daha kalınken, bazı kadınların bilekleri daha ince bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla herkesin aynı genişlikte bir bilezik satın alması mümkün olmaz. Bir ip yardımıyla bilek ölçünüzü evde kendi başınıza kolayca öğrenmeniz mümkündür. Ancak ölçtüğünüz ölçüye 2.5 cm ilave yapmanız daha doğru olur. Çünkü bileziği takarken ellerinizden geçirme kısmını ön planda tutmanız gerekir. Altın bilezik modellerinde genel olarak ortalama şekilde 17 cm ya da 18 cm baz alınır. Ancak bazı kadınların bilek ölçüsü daha yüksek ya da daha düşük olabilir. Bunu göz önüne aldığınız zaman seçim süreciniz daha rahat ilerler. Evde başka bileziğiniz varsa onun iç çapını ölçerek de bilek ölçünüzü öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca kullanacağınız alana göre kalınlık durumunu da göz önünde bulundurabilirsiniz. Günlük kullanım için ince modeller daha avantajlı olabilir. Ancak özel günlerde kullanmak için kalın ve gösterişli modelleri tercih edebilirsiniz. 

Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 
Altın Bilezik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? – Resme Tıklayınız

İster yatırım amaçlı ister kullanım amaçlı olsun fark etmeksizin insanlar altın bilezik alırken birtakım detayları ön planda tutarlar. Altın bilezik alırken nelere dikkat edilmeli konusu hakkında araştırma yaptığınız zaman karşınıza ayar ve işçilik gibi bazı teknik noktalar çıkar. Bu detaylarla birlikte gram detayı da seçim sürecinde büyük oranda rol sahibi olan faktörler arasında yer alır. Elinizde aynı ayarda iki adet altın bilezik olması ikisinin de aynı ağırlıkta olduğu anlamına gelmez. Bazı seçenekler 35 gramken bazı seçenekler 20 gram olur. Ürünlerin ağırlık detayı hem alım hem de satım sürecinde büyük ölçüde etkili olur. Ağırlık detayı bazen taş gibi ekstra figürlerden kaynaklı da artış gösterebilir. Bu nedenle araştırma ve seçim aşamasında tüm detayları bir arada sorgulamanız tavsiye edilir. İşçilik sebebiyle daha ağır olan bir üründen ilerleyen dönemde zarar etme ihtimaliniz olabilir. Ama işçiliği az ve hafif yapıdaki modeller avantaj sağlayabilir. Bu tarz detayları göz önünde bulundurduğunuz takdirde en karlı alışverişi rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Altın Bilezik Seçiminde Fiyat Skalasının Rolü

Altın Bilezik Seçiminde Fiyat Skalasının Rolü
Altın Bilezik Seçiminde Fiyat Skalasının Rolü – Resme Tıklayınız

Kişiler pek çok üründe olduğu gibi altın takılarda da satın almadan önce fiyat araştırması yaparlar. Altın bilezik alırken nelere dikkat edilmeli noktasında fiyat unsurunun da büyük rol oynadığını söylemek yanlış olmaz. Fiyat aralıkları güncel kur oranına göre şekil alır. Bu nedenle özellikle yatırım amaçlı bir altın bilezik satın almak istiyorsanız, kur oranının düşük olduğu dönemleri tercih etmeniz kar yapmanız açısından daha doğru olur. İşçilik, ağırlık ve ayar gibi unsurlar da fiyat skalasında artış ya da düşüş olmasında rol oynayan faktörler arasında yer alır. Kafanızda belirlediğiniz bir bütçe varsa buna yönelik araştırmalar yapabilirsiniz. Ya da duruma göre daha avantajlı bir alışveriş yapmak adına bütçenizi bir tık yukarı çıkarabilirsiniz. Altın satın almak insanları gerçekten düşündüren bir konu. Ama dikkat etmeniz gereken noktaları doğru bildiğiniz takdirde bu süreci kolay ve keyifli bir şekilde atlatabilirsiniz. Mücevher Dünyası’nda sizlere sunulmuş olan geniş ürün skalası içinde zevkiniz ve bütçeniz için aradığınız altın bileziği kısa sürede bulabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir