Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Altın bileklik alırken nelere dikkat edilmeli sorusu her zaman kadınların satın alma sürecinde kafasında kendine yer bulmayı başarır. Seçim sürecinde bazı noktaları göz önünde bulundurmanız, ihtiyaçlarınıza yönelik doğru tercihler yapmanız noktasında etkili olur. Bileklik tercihi sadece kadınlar tarafından yapılmaz. Hayatların önemli bir yere sahip olan kadınlara, şık bir hediye vermek isteyen erkekler de altın bileklik modellerini detaylı olarak incelerler. Altına duyulan ilgi oranı günümüze aslında geçmiş dönemlerden kalma bir alışkanlık hatta gelenek gibidir. Altın yeryüzünde en değerli metallerin başında yer alır. Bu nedenle gerek hediye alırken gerek şık duruşu ortaya koyarken gerekse de yatırım yaparken çoğu zaman altın ürünler tercih edilir. Ancak bu ürünlerin seçim süreci tıpkı diğer alanlardaki ürünlerin seçim sürecinde olduğu gibi büyük önem arz eder. Belirtilen noktalara dikkat ettiğiniz zaman arayışlarınıza hitap eden ve ihtiyaç duyduğunuz ürünü daha kısa süre içerisinde bulma şansınız oluşur. Peki altın bileklik alırken nelere dikkat edilmeli? Hangi ince detaylar göz önünde bulundurulmalı? 

Altın Bileklik Seçiminde Satın Alma Amacının Belirlenmesi 

22 Ayar Çocuk Bileklik Modellerinin Bazı Özellikleri
Altın Bileklik Seçiminde Satın Alma Amacının Belirlenmesi – Resme Tıklayınız

Altın bir ürün satın alınacağı zaman öncelikle hangi amaçla satın alınacağına kadar verilmesi gerekir. Saf altın kullanılarak dizayn edilmiş olan modeller kullanım, yatırım ya da hediye gibi pek çok farklı amaçla satın alınabilir. Özellikle yatırım amaçlı satın almayı düşündüğünüz ürünlerin seçiminde ekstra hassas davranmanızda fayda vardır. Aksi takdirde ilerleyen dönemlerde, elinizdeki ürünü saymak istediğiniz zaman zarar etme olasılığınız vardır. Bu nedenle yatırım yapmak için altın bileklik modellerini incelerken son derece sade, taşsız, işçiliğin fazla olmadığı ve ağır olan seçeneklere yönelmeniz tavsiye edilir. Ürünlerde yer verilen taş gibi ekstra detayların tamamı satış işlemi sırasında bilekliklerin değerinden düşülür.

Bu da zarar etmenize neden olur. Fakat bileklik satın alma amacınız kullanımsa, bu tarz unsurlara takılmanıza gerek yoktur. Kullanacağınız alana ve mevcut kıyafetlerinize yönelik bir seçimde bulunabilirsiniz. Eğer hediye etmek amacıyla bileklik modeli alacaksanız, hediye edeceğiniz kişinin tarzını ve zevkini göz önünde bulundurmanız gerekir. Seçenek sayısının fazla olması sayesinde seçimlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz. 

Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ayar Faktörü 

Farklı Figürlerle Dikkat Çeken Taşlı 22 Ayar Bileklikler 
Farklı Figürlerle Dikkat Çeken Taşlı 22 Ayar Bileklikler – Resme Tıklayınız

Altın bileklik modelleri farklı ayar oranına sahip olabilir. 14 ayar ve 22 ayar altın bileklik çeşitleri günümüzde popüler olan seçeneklerin başında yer alır. Bileklik satın almak isteyen kişilerin, ürünlerin kaç ayar olduğunu göz önünde bulundurmaları gerekir. 22 ayar bileklik modelleri, ileriye dönük yatırım yapmak için en ideal seçeneklerin başında gelir. İçeriğinde yer verilen saf altın oranının %91,6 şeklinde olması, 22 ayar ürünlerin yoğun rağbet görmesinde etkili olur. 22 ayar bilekliklerin satışa sunulduğu fiyat aralıkları 14 ayara oranla daha pahalıdır. Ancak yıllar sonrasında ürün için satış işlemi yapacağınız zaman 14 ayar modellere oranla daha fazla kar yapma şansınız vardır. 14 ayar altın bileklik çeşitleri ise kullanım için idealdir. Kullanım odaklı üretildikleri için model yelpazesi 22 ayara oranla daha geniştir. İçeriğinde yer verilen saf altın oranı ise %58,5 şeklindedir. Ürünlerin kaç ayar olduğunu anlamak için kulp kısımlarına bakmanız yeterli olur. 585 sayısı 14 ayarı, 916 sayısı 22 ayarı temsil eder. 

Bilekliklerin Kaç Gram Olduğunun Seçim Sürecindeki Etkisi 

14 Ayar Altın Zincir Fiyatları 
Bilekliklerin Kaç Gram Olduğunun Seçim Sürecindeki Etkisi – Resme Tıklayınız

Bileklik modellerinin kaç gram olduğu, seçim sürecine etki eden faktörler arasında yer alır. Ağır olan modeller çoğu zaman daha pahalıya satılır. Ancak ilerleyen dönemlerde satış yaparken de daha çok getirisi olur. Fakat bazen ağırlığı fazla olan modellerde, işçilik oranı da yüksek olur. Bu durumda bozdurma işlemi yaptığınız zaman zarar etme ihtimaliniz ortaya çıkar. Bileklik modellerini incelediğiniz zaman 3 gram, 4 gram, 5 gram ya da 6 gram gibi farklı ağırlıklara sahip olan seçenekler bulunduğunu görebilirsiniz. Bileklik modelleri genel olarak ince ve zincirli bir yapıda dizayn edildiği için ağırlıkları çok yüksek değildir. Aynı ayar oranında olan iki ürünün sahip olduğu ağırlık oranı farklı olabilir. Altın bileklik alırken nelere dikkat edilmeli noktasında ağırlık unsurunun önem arz ettiğini bildiğiniz takdirde araştırma sürecinde daha dikkatli davranırsınız. Seçenekleri incelerken kaç ayar ve kaç gram olduğuna da göz atabilirsiniz. Doğru ürün seçimi için modellerin bütün detaylarına dikkat etmeniz önerilir. Modelleri belirtilen unsurlar doğrultusunda inceleyerek seçim yapabilirsiniz. 

Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – İşçilik Unsurunun Önemi 

22 Ayar Çocuk Bileklik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – İşçilik Unsurunun Önemi – Resme Tıklayınız

Bütün altın takı çeşitlerinin seçim sürecinde  olduğu gibi altın bileklik modellerinin seçiminde de işçilik unsuru büyük bir öneme sahiptir. İşçilik faktörü, ürünlerin hem fiyat skalası hem yatırım alanı hem de görünüm üzerinde etkili olur. Taş, nakış, işleme ve figür gibi unsurların tamamı işçilik sınıfına dahil edilir. Bazı ürünler yüksek oranda el emeği isterken bazı ürünler daha sade bir yapıda dizayn edilir. İşçilik oranının yüksek olduğu bileklik modellerinin satış rakamları daha pahalıdır. Ancak bozdurma durumunda işçilik oranı bileklik çeşitlerinin değerinden düşülür. Eğer üründe fazla miktarda işçilik söz konusuysa bozdururken zarar etme ihtimaliniz olabilir. Satın alma sürecinde bu unsuru mutlaka göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. 14 ayar ve 22 ayar altın bileklik modellerinin tümünde aynı durum söz konusu olur. Bu noktada devreye yine satın alma amacı girer. Yani ürünleri satın alırken tüm faktörleri bir arada inceleyip ona göre bir karara varmanız gerekir. Seçeneklerdeki işçilik durumunu görsellerine bakarak kolay bir şekilde anlamanız mümkündür. 

Altın Bileklik Modelleri Arasında Seçim Yaparken Ürünlerin Ölçüsünün Rolü 

Altın Zincir Seçiminin Bazı Püf Noktaları 
Altın Bileklik Modelleri Arasında Seçim Yaparken Ürünlerin Ölçüsünün Rolü – Resme Tıklayınız

Altın kolye, yüzük ve bilezik modellerinde olduğu gibi bileklik modellerinde de ölçü faktörü önem arz eden bir detaydır. Bileklik ölçüleri tüm dünya standartlarına uygun olacak şekilde dizayn edilir. Bu sayede hem kalın bilekli hem de ince bilekli kadınlar kendi bilek yapılarına uygun bir seçimde bulunabilirler. Bazı modellerin kulp kısımları kişilerin isteğine göre ayarlanabilir şekilde tasarlanır. Böylece kilo alma durumlarınızda dahi aynı bilekliği kullanma şansınız oluşur. Bazı modeller ise kelepçeye benzer bir sisteme sahiptir. Sabit bir şekilde açarak ve kapayarak kullanmanız gerekir. Bu tarz modellerde ölçü detayı daha fazla önem arz eder. Evde pratik yöntemler kullanarak bilek ölçünüzü ölçmeniz mümkündür. Bu sayede satın almak istediğiniz ürünün bileğinize uygun olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bazı seçenekler zincir yerine ipli şekilde tasarlanır. Bu modeller bağlama yaparak kullanılır. İp boyutları ideal uzunlukta olduğu için bileğinize göre ayarlama imkanınız vardır. Seçenekleri incelerken zincir tipine, kulp kısımlarına ve ölçülerine göz atabilirsiniz. Yüzlerce seçenek arasında istediğiniz modeli bulabilirsiniz. 

Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ürünlerin Tarzı 

Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli - Fiyat Aralıkları
Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli – Ürünlerin Tarzı – Resme Tıklayınız

İster yatırım amacıyla ister de kullanım amacıyla satın alınacak olsun, bütün altın takı modellerinde tarz detayı seçim sürecine fazlasıyla etki eder. Altın bileklik modellerini incelerken karşınıza hem klasik hem de spor tarza sahip olan çok sayıda seçenek çıkar. Klasik altın sarısı renk tonunun haricinde beyaz başta olmak üzere farklı renk tonlarının yer aldığı seçenekler de mevcuttur. Nazar boncuğu, çiçek, kalp, sonsuzluk ya da nohut gibi değişik figürlerin yer verildiği modeller kadınların renkli dünyasına hitap etmeyi başarır. Ayrıca çeyrek ya da reşat liralı modeller, son dönemlerin favori seçimlerinden biridir. Hasır, panter, kaplan ve lale figürleriyle ön plana çıkan altın bileklik modelleri hayatınızın her alanında kullanım için son derece uygundur. Seçenekler arasında inceleme yaparken, ürünlerin tarzıyla birlikte renk skalasına göz atabilirsiniz. Renk seçimi, ürünü kullanacağınız parçalarla uyumlu olması açısından önem arz eder. Abiye kıyafetlerle kombin yapmak için büyük ve parlak taşlı modelleri tercih edebilirsiniz. Ürünlerin renk seçeneklerine ve stillerine bakarak seçim yapabilirsiniz. 

Altın Bileklik Alırken Fiyat Aralıklarının Etkisi 

Bileğinize Uygun Bileklik Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?
Altın Bileklik Alırken Fiyat Aralıklarının Etkisi – Resme Tıklayınız

İnsanlar hangi alanda olursa olsun bir ürün satın alacağı zaman fiyatına mutlaka bakarlar. Hatta çoğu zaman fiyat aralıkları satın alınacak ürünü belirleyen en etkili faktör olur. Söz konusu altın takılar olduğu zaman fiyat skalasının etkisi çok daha fazladır. Altın bileklik alırken nelere dikkat edilmeli hususunda fiyat unsurunu göz ardı etmemeniz gerekir. Ürünlerin satışa sunulduğu fiyat aralıkları sık sık güncellenir.  Bunun sebebi ise güncel kur oranlarında meydana gelen değişikliklerdir. Kur oranlarının artış ya da düşüş göstermesi direkt olarak satış fiyatları üzerinde etkili olur. Ayrıca ayar, gram, işçilik ve taş gibi ürünleri ön plana çıkaran detayların her biri fiyatların şekil almasında rol oynar. Mücevher Dünyası’nda sizlere sunulan bütün altın bileklik modellerini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Yaptığınız incelemeler sonucunda bütçeniz ve arayışlarınız için en doğru seçimi yapabilirsiniz. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir