Altın Bileklik Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır?

Altın Bileklik Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın bileklik alırken işçilik nasıl hesaplanır konusuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyen ve bu konuda uzun bir araştırma sürecine giren kişi sayısı oldukça fazladır. Altın bileklik modellerinin her birinde farklı oranlarda işçilik uygulaması vardır. Aslında bu durum altın olan tüm takı modellerinde geçerlidir. Altının şekil alıp bileklik haline gelmesi sürecinde uzun bir emek söz konusu olur. Bu işçilik ise ürünlerin hem alım sürecinde hem de bozdurma sürecinde rol oynar. İnsanlar, altın bileklik modellerini kendi kullanımları ya da sevdikleri insanlara hediye amacıyla satın aldığı gibi, ileriye dönük yatırım yapma amacıyla da satın alırlar. Hatta günümüzde altın takı alma amaçlarından en önemlisi yatırımdır. Altın için uluslararası piyasada biçilmiş bir değer oranı vardır. Bu değer oranına ilave olarak altın, bileklik haline getirilirken verilen el emeği yani işçilik değeri eklenir. Bunun sonrasında ise kuyumcu ya da diğer satıcıların karı koyulur. Yani altın bileklik satın almak isteyen kişiler toplamda 3 farklı hizmet için bedel öderler. 

Altın Bileklik Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır? İşçilik Konusunda Önemli Noktalar 

Altın Bileklik Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır
Altın Bileklik Alırken İşçilik Nasıl Hesaplanır

Altın bileklik alırken işçilik nasıl hesaplanır sorusuyla alakalı olarak net bir cevap vermek mümkün değildir. Genel açıdan bakıldığı zaman altın bileklik modellerinde ve diğer altın takılarda işçilik hesaplaması gram üzerinden yapılır. Yani işçilik hesaplamada ürünlerin gramı büyük önem arz eder. Ancak gram başına düşen işçilik nedenli modelden modele farklılık gösterir.

Bazı modellerde gram başına biçilen değer 3 TL ya da 5 TL gibi düşük rakamlar olurken, bazı modellerde gram başına 18 TL ya da 20 TL gibi daha yüksek rakamlar değer biçilir. Bu durum tamamen ürünler üzerinde verilmiş olan el emeğiyle ilgilidir. Özel nakış gibi detaylar ürünlere uygulanan işçiliktir. Bozdurma noktasına geldiğiniz zaman bu detayların tamamı size ödenecek ücret üzerinde rol sahibi olur. Satın alma sırasında taş ya da nakış gibi detaylara ekstra ücretler ödenir. Ancak bozdurmaya geldiği zaman bu taş ve nakış detayları size zarar olarak dönebilir. Bu nedenle konu hakkında biraz bilgi sahibi olmanızda fayda vardır. 

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 6 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir