Yüz Temizleme Maskesi Nasıl Yapılır, Nasıl Uygulanır?

Gün içerisinde pek çok dış etkene maruz kalan cilt, zamanla olumsuz etkilendiğini göstermeye başlar. Bunun önüne geçmek için temizlik ve bakım şarttır. Beden ve yüz temizliğinde kullanılan ürünlerin, cildimizle uyumlu olmasına dikkat etmemiz gerekir. Cildi arındıran bakım işlemlerini düzenli olarak yapmak mühimdir. Yüz bakımı rutinleri arasında yer alan maskelerden de yardım alınabilir. Bu makalede yüz temizleme maskesi ile ilgili sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Yüz Temizliği Neden Yapılmalıdır?

Cilt yüzeyinde biriken çeşitli kir ve atıkları temizlemek, cildin zamanla yıpranmasına engel olur. Cildin oksijen alış verişini arttırır, beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Yüz temizliği temiz ve ılık suyla da yapılabilir. Her gün cilt tipine uygun bir temizleyici ve suyla birlikte yüz temizliği yapılmalıdır. Böylece, hem var olan sorunlar ortadan kalkar hem de ileride ciltte oluşabilecek problemlerin önüne geçilmiş olur.

Yüz Nasıl Temizlenir?

Ilık su ve yüzünüze uygun bir temizleme ürünü ile sabah ve akşam yüzünüzü yıkamalısınız. Doğal sabunlar pek çok kişide iyi sonuçlar veriyor.

Yüz havlunuzu ve yastık kılıfınızı sık sık değiştirmeli ve terlediğiniz aktivitelerden sonra mutlaka temizlenmelisiniz.

Yüz için mutlaka kaliteli bir nemlendiriciniz olmalıdır. Güneş kremini ihmal etmemelisiniz. Yatarken makyajınızı çıkarmanız oldukça önemlidir.

Yüz temizliğini bazı özel karışımlarla da yapabilirsiniz. Evde kolayca hazırlanabilen temizleyici yüz maskelerini tavsiye ediyoruz.

Yüz Temizleme Maskesi Nasıl Yapılır ve Uygulanır?

Yüz temizleme maskesi evlerde hazırlanıp uygulanabilir. Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü suyla yıkayıp kurulamanız önemlidir. Ardından hazırladığınız maskeyi parmaklarınızla yüzünüze nazikçe sürebilirsiniz. Birkaç dakika sonra maskeyi ılık suyla cildinizden çıkarabilirsiniz. Göz çevresine uygulanmaması gereken temizleyici maskeden sonra bir nemlendirici sürmenizi tavsiye ederiz. Diğer yüz maskeleri haftada 1-2 kez uygun görülür. Temizleyici maskeyi ise her gün kullanabilirsiniz.

Yüzü derinlemesine arındıran ve temizleyen birkaç maske tarifini sizlerle paylaşalım…

Yüz Temizleme Maskesi

Ballı ve Limonlu Maske

Malzemeler

  • 2 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Bir cam kâsede bal ile limon suyunu karıştırın. Karışımı sadece parmak uçlarınızı kullanarak yüzünüze ve boyun bölgenize ince bir tabaka halinde sürün. Kuruduktan sonra ılık suyla durulayın. Bu maskenin doğal nemlendirici özelliği de vardır ve cilt temizliğinde kullanılan en popüler maskelerden biridir.

Mayalı ve Limonlu Maske

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 3 damla limon suyu
  • 2 çay kaşığı su

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Maskenin kıvamı koyu olmalıdır ve kıvamını suyun miktarıyla ayarlayabilirsiniz. Göz çevresi hariç yüzünüze nazikçe sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın. Mayanın doğal bir antioksidan olduğunu söyleyebiliriz. Cildi çevresel etkenlere karşı korur, güçlendirir ve ciltteki hasarın onarılmasına yardımcı olur.

Cildi Temizleyen ve Yatıştıran Maske

Malzemeler

  • Bir çay kaşığı bal
  • Bir çay kaşığı hindistancevizi yağı
  • Bir adet avokado
  • 2 damla lavanta yağı

Hazırlanışı

Mükemmel bir spa deneyimi için malzemeleri karıştırarak hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maske yüzü temizler, nemlendirir ve ferahlık verir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir