Yüz Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde çevre kirliliğini de hesaba kattığımızda, düzenli cilt bakımı yapmak daha çok önem kazanıyor. Dış etkenlere karşı savunmasız olan cildimize haftada en az bir kez maske yapabiliriz. Yüz bakım maskesi nedir, hangi malzemelerle hazırlanır, faydaları nelerdir, hep birlikte görelim.

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar?

Gün içerisinde pek çok olumsuz etkiye maruz kalan cildin yapısı zamanla bozulmaya başlar. Yıpranan bir cildin bakımı çeşitli bakım ürünleriyle yapılmalıdır. Cildin erken yaşlanmasını önleyen bakım ürünleri, lekelenme, sivilce, siyah nokta, renk tonu bozukluğu, kuruluk gibi pek çok probleme karşı etkilidir. Yüz maskeleri, cildi derinlemesine nemlendirir ve besler.

Yüz Bakım Maskesi

Yüz Bakım Maskesi Nasıl Uygulanır?

Maske uygulaması öncesinde ya da sonrasında maskenin türüne göre başka bakım ürünleri de kullanılmalıdır. Tam cilt bakımı için öncelikle cildin temizlenmesi gerekir. Maskeler, temiz ve kuru cilde uygulanmalıdır. Maskeden önce tonik ve serum, maskeden sonra ise krem ve yağ bazlı bakım ürünleri uygulanmalıdır. Yüz bakım maskesi, cilt tipine uygun seçilmelidir. Kuru ciltler, yağlı ciltler, normal, hassas ve karma cilt tipleri için özel maske tarifleri uygulanmalıdır. Maskenin ince bir tabaka halinde, göz çevresine gelmeyecek şekilde, parmaklarla veya fırçayla nazikçe sürülmesi önemlidir. 10-20 dakika kadar yüzde kalan maskenin daha sonra ılık suyla yıkanması gerekir.

Şimdi sizlerle farklı cilt tiplerine uygun yüz maskesi tariflerini paylaşalım…

Yüz Bakım Maskesi

Yağlı Ciltler İçin Maske Yapımı

2 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Karışımı bir yüz fırçasıyla yüzünüze uygulayıp 5-10 dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla duruladıktan sonra yağsız bir nemlendirici sürün.

Limon, cildin doğal yağ salgısını nötralize eden sitrik asidi içerir. Yoğurt, doğal bir temizleyici görevi gören laktik asidi içerir. Bu maske, akne oluşumunu önler. Ölü derinin ve ciltteki fazla yağın atılmasını sağlar.

Kuru Ciltler İçin Maske Yapımı

İyice ezdiğiniz yarım avokadoyu 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı aloe vera ile karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü yıkayın.

Avokado, cilde antioksidan sağlayan C ve E vitaminlerini içerir. Cildi nemlendirir ve korur. Zeytinyağı hem nemlendirici hem yumuşatıcı görevi görür. Aloe vera da harika bir nemlendirici olmakla birlikte cilt sorunlarını tedavi eder.

Mücevher Dünyası ile Güvenli Altın Alışverişi

Sipariş ettiğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz bütün ürünler aynı gün stoktan kargoya verilir. Beğendiğiniz model için üretim sürecini beklemenize gerek yoktur. Direkt olarak beğendiğiniz ürün stoklardan temin edilerek sizlere ulaştırılır. Ayrıca bütün ürünlerimiz sigortalı olarak tarafınıza gönderilir. Ödeme kolaylığı olarak kredi kartına 3 taksit imkanı mevcuttur. Ürün satın alırken peşin fiyatına 6 aya kadar taksit yaptırma şansınız vardır. Bu durum yasal prosedürlere göre bazen farklılık gösterebilir. Ayrıca havaleye özel %10 indirim imkanı bulunur. Modellerimizde ölçü değişikliği yaptırma olanağınız mevcuttur. Bunu önceden bildirdiğiniz zaman ürün size istediğiniz ölçülerde gelir. 1952 yılından bu yana aktif olarak hizmet veren Mücevher Dünyası’ndaki bütün ürünler gerçek, TSE ve Ayar damgalı altınlardır.

Akdeniz Bölgesinin en büyük altın mağazası olarak bilinen Mücevher Dünyası, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutar. Ürünler en uygun fiyat garantisine sahiptir. YouTube ve Instagram üzerinden bizi takip ederek güncel fiyatlar ve modellerden haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir