Yarım Yüz Maskesi Nedir? Nasıl Yapılır?

Yarım yüz maskesi, tam yüz maskesi gibi yüzün tamamını kapsamaz. Yüzün bir bölümüne uygulanır ve sadece uygulandığı alanda etkisini gösterir. Cilt bakımı rutinimizin en önemli parçası olan yüz maskeleri hangi içeriklerden oluşur, ne işe yarar, kimler bu ürünleri kullanmalıdır gibi soruları yanıtlayacağız. Yüzün bir kısmına uygulanan yarım yüz maskelerinin nasıl yapıldığını sizlerle paylaşacağız.

Yüz Maskesi Ne İşe Yarar?

Yüz maskeleri tüm haftanın yorgunluğunu atmanızı sağlar. Hem kuru hem de yağlı ciltler için özel maskeler evde hazırlanabilir. Cildi nemlendiren, arındıran, yatıştıran maskeler ışıldamanızı sağlar. En etkili yüz maskeleri tamamen organik ürünlerle hazırlanan maskelerdir. Çay ağacı yağı, aloe vera, salatalık, yeşil çay, lavanta ve adaçayı yağı gibi malzemelerle hazırlanan maskeler ferahlık verir.

Yarım Yüz Maskesi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yarım Yüz Maskesi

Adından da anlaşılacağı gibi yarım yüz maskesi, yalnızca yüzün bir kısmına uygulanır ve o kısımda etkisini gösterir. Yüzün üst ve alt kısımları için farklı bakım ürünleri uygulanabilir. Alın ve burun kısmı yani T bölgesi, göz çevresi, şakaklar ve elmacık kemikleri üzerine uygulanan maske yüzün üst bölümünde etkilidir. Yanaklar, dudak ve dudak çevresi ile çene üzerine uygulanan maske ise yüzün alt bölümünde etkilidir. T bölgesi yağlı olup cildinin diğer kısımları kuru veya karma tipte olan kişiler yarım yüz maskelerini tercih edebilir. Maskenin haftada bir iki kez cilde nazikçe uygulanması ve 15 dakika sonunda ılık suyla durulanması gerekir.

En Etkili Yüz Maskesi Tarifleri

Yüzün sadece bir bölümünü kaplayacak şekilde uygulanan yarım maskeler, cilt tipine uygun bileşenleri içermelidir. Yüzün üst bölgesi, özellikle T bölgesi yağlı olmaya daha çok meyillidir. Bu bölgeye yağlı ciltler için özel maskeler uygulanır. Kurumaya daha meyilli olan yüzün alt bölgesi için de kuru, karma ve hassas ciltler için özel maskeler tercih edilmelidir.

Yarım Yüz Maskesi

Kuru Ciltler için Avokado Maskesi

Malzemeler

  • 1 avokado
  • 2 yemek kaşığı sade yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Pürüzsüz ve nemlenerek canlanmış bir cilt görünümü için her zaman avokado en etkili formüllerden biridir. Kuru cildi nemlendiren, yumuşacık yapan bu maskenin yanaklar ve çene bölgesine uygulanması doğru olacaktır.

Yağlı Ciltler için Yulaf Maskesi

Malzemeler

  • Yarım su bardağı haşlanmış yulaf ezmesi
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Limondaki asit, ciltteki fazla yağı ve ölü deri hücrelerini temizler. Yulaf ise kızarıklığı giderir ve cildi yatıştırır. Malzemeleri karıştırıp yüzün yağlı olan bölgesine uygulayın. 15 dakika sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın.

Hassas Ciltler için Yoğurt Maskesi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kakao tozu

Hazırlanışı

Bu maske, kızarıklık sorunu olan hassas ciltlerde yüzün hem üst hem de alt kısmına uygulanabilir. Probiyotikler, flavanoller ve cilt yatıştırıcı proteinler açısından zengin bir maskedir. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, elde ettiğiniz maskeyi yüzünüzün hassas bölgelerine parmak uçlarınızla sürün. 10 dakika sonra ılık su ile durulayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir